Για μεζέδες στον Πειραιά: Αν είσαι από εκεί… ξέρεις!

Στις γειτονιές του Πειραιά ξέρουν από καλούς και οικονομικούς μεζέδες, και αυτά τα στέκια θα σε κάνουν να θες να γίνεις… λιμανίσιος.
Για μεζέδες στον Πειραιά: Αν είσαι από εκεί… ξέρεις!

Είτε μένεις στο Πειραιά είτε όχι, σίγουρα θα ξέρεις ότι το Λιμάνι και οι γειτονιές του (Καμίνια, Κερατσίνι, Ταμπούρια κ.α.) είναι γεμάτα από κρυμμένα και όχι τόσο κρυμμένα γευστικά διαμάντια.

Ολόφρεσκο ψάρι, κρεατικά για επικά τσιμπούσια και ένα κάρο νόστιμα πιάτα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Υπερωκεάνειον

Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ: 210 4180030



Μικρό, στενό, τοσοδούλι και μερακλίδικο, το Υπερωκεάνειο θυμίζει μπακάλικο με ρετρό διακόσμηση και σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια σε φιλικό περιβάλλον, ό,τι πρέπει για ουζάκι. Σαρδέλες, ψιλά ψαράκια τηγανιτά, μύδια με κουρκούτι και σκορδάτη σάλτσα, χταποδάκι τηγανιτό, καλαμαράκι τηγανιτό με βάση κόκκινης πιπεριάς και πολλά ακόμα ψαρικά συνοδευούν τα καραφάκια. Για τσιμπολόγημα ψαρικών με ουζάκι, θα υπολογίσεις περί τα 20€/άτομο.

Μπριζολάκια Και Σβούρες

Πλάτωνος 101, Κερατσίνι, τηλ: 21 0400 3939



Ένας παράδεισος για τους λάτρεις των κρεατικών βρίσκεται στην Πλάτωνος στο Κερατσίνι. Οι Σβούρες σερβίρουν εκλεκτά ψητά της ώρας, με κορυφαία τα παϊδάκια σε τρεις βερσιόν: αρνίσια, ζυγούρι και προβατίνα. Κατά τα λοιπά ο μερακλίδικος κατάλογος περιλαμβάνει χορταστικές ποικιλίες, μπριζολάκια, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, σουτζουκάκια Δράμας και παστουρμαδοπιτάκια, μεταξύ άλλων. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€/ άτομο, αναλόγως πόσο πεινάς. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική.

Μαργαρώ

Χατζηκυριάκου 126, τηλ: 210 4514226


Συνοικιακή και διάσημη ταβέρνα, η Μαργαρώ βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και σερβίρει λίγα πράγματα – και καλά, διεκδικώντας το  βραβείο του κορυφαίου… τηγανιού στην περιοχή. Εδώ θα φας αποκλειστικά και μόνο για τα θεϊκά μπαρμπουνάκια ή κουτσομουράκια φρέσκα στο τηγάνι, ξεροψημένα και πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι, τηγανιτές γαρίδες και χωριάτικη σαλάτα. Τρία πιάτα και καλά. Το ούζο ρέει άφθονο και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ κατ’ άτομο συνοδεία χύμα κρασιού ή ούζου.

Ζωοδόχος Πηγή Οινομαγειρίον

Iωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, τηλ: 210 4814438



Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια, αυτό το τέως μπακάλικο συγκεντρώνει πλήθος μερακλήδων που έρχονται από παντού για να πιάσουν θέση στα τραπεζάκια του και να γευτούν μεζεδάκια μετά ούζου ή κρασιού. Πατατούλες baby μελωμένες στη γάστρα με ζωμό κρεάτων, ασλάν με καραμανλίδικο παστουρμά, παραδοσιακή πίτα Κιμώλου και ωραίες έντεχνες μουσικές στα ηχεία εγγυώνται μια ωραιότατη παρεΐστικη βραδιά. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€ μετά ούζου ή κρασιού.

Το Ειδικόν

Ψαρών 38, Ταμπούρια, τηλ:  21 0461 2674



Μια θρυλική μπακαλοταβέρνα που μετρά σχεδόν 100 χρόνια ζωής, σερβίρει ακόμη εκλεκτά μεζεκλίκια, από τον μικρό αλλά πεντανόστιμο κατάλογό της. Σε σκηνικό που θυμίζει το μπακάλικο του Ζήκου, θα φας εξαιρετική φάβα, τηγανιτά κεφτεδάκια, σαλάτα ντομάτα, γίγαντες, συκώτι, ομελέτα, πατάτες φρεσκοκομμένες τηγανιτές, μεζέ σουτζούκι και την «τούρτα», το σουξέ του μαγαζιού, ένα «βουναλάκι» με τηγανιτές πατάτες και από πάνω τηγανιτά αυγά. Μαζί με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 18€ το άτομο.

Ψαροκαστέλλα

Σκρα 19, τηλ: 21 0422 2237

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by psarokastella_ (@psarokastella_)



Στις ανηφοριές της Καστέλλας, αυτό το μικρό καπηλειό στεγάζεται σε ισόγειο χτίσμα του 1929 και κρύβει πολλά και νόστιμα μυστικά. Οικογενειακή επιχείρηση, δίνει έμφαση στην ποιότητα φέρνοντας ψαρικά από τη Χίο, κάτι που γίνεται εμφανές στις γεύσεις. Η χωριάτικη είναι πεντανόστιμη, το ψητό καλαμάρι εξαιρετικό, ενώ στα οπωσδήποτε σημείωσε τις γαρίδες σαγανάκι, τα αλμυρίκια και το μελωμένο χιώτικο χταποδάκι.  Η τσικουδιά τους είναι από την Κρήτη και το τσίπουρο από τον Τύρναβο, ενώ τα ούζα είναι αρκετά για να διαλέξεις. Λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με ουζάκι.

Καπετάνιος

Τενέδου 4, τηλ: 2104206539



Στα στενά της Λεύκας, κοντά στο παλιό εργοστάσιο Ρετσίνα, αυτή η κλασική ψαροταβέρνα σερβίρει εδώ και δεκαετίες στο ίδιο πόστο, ολόφρεσκα ψαρικά σε πολύ καλές τιμές. Τα ψάρια έρχονται από Ρόδο, Πάρο και Αίγινα, ενώ στον κατάλογο θα βρεις εξαιρετικό μυδοπίλαφο, ψητές γαρίδες, καλαμαράκια, χταπόδι σχάρας, μπακαλιαράκια τηγανιτά, πατάτες τηγανιτές, χόρτα, αλλά και σουπιές με σπανάκι. Ο ιδιοκτήτης είναι έξω καρδιά, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο με κρασί.

Μπούσουλας

Σάμου 16 & Ζανέττου, Καμίνια, τηλ: 210 4818171



Αυτό το γκουρμέ μεζεδοπωλείο στο μενού μεζέδες στεριάς και θάλασσας με αέρα από το νησί των ανέμων. Στον Μπούσουλα κατάλογος περιλαμβάνει Μόστρα Μυκόνου με παξιμάδι με ελαιόλαδο, πικάντικη κοπανιστή, τριμμένη φρέσκια ντομάτα και ρίγανη, μυκονιάτικη πίτα με τυροβολιά με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο, μυκονιάτικο λουκάνικο με ξιδάτη σάλτσα και αρισμαρί, σαγανάκι με σουτζούκι και λαδοτύρι με αυγό μάτι, ψαράκια σε αμπελόφυλλα, κριθαρότο με γαρίδες και μύδια και καλαμαράκια με πέστο βασιλικού. Συνοδεία κρασιού, υπολόγισε περί τα 15-18€/ άτομο.

Κέντρο Διερχομένων

Χίου 3, Καμίνια, τηλ: 21 3041 7282



Βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Χίου και σερβίρει νόστιμους μεζέδες, καλή παρέα και καλή καρδιά. Ο κατάλογος και εδώ αγαπά την στεριά και τη θάλασσα, με πιάτα όπως χαλούμι με μαρμελάδα σύκο, παστουρμαδοπιτάκια, πατάτες τηγανιτές με αυγά, τηγανιά κοτόπουλου, ντοματοκεφτέδες, μοσχαρίσιο συκώτι, αρνίσια παϊδάκια ψημένα σωστά, ποικιλίες κρεατικών για τη μέση, αλλά και καπνιστό σκουμπρί, γαύρο μαρινάτο, σαρδέλα σχάρας, καλαμαράκια και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Συχνά πυκνά έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός με τσιπουράκι ή κρασί χύμα στα 15-18€/ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v