Value for money μεζέδες στην Αθήνα

Καλή και η φτήνια, αλλά η ποιότητα μετράει, κανόνας. Σε αυτές τις διευθύνσεις θα τσιμπολογήσεις ποιοτικά, χωρίς να πληρώσεις πάρα πολλά.
Value for money μεζέδες στην Αθήνα

Του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ωραία τα πάμφθηνα μεζεδοπωλεία, αλλά κάποιες φορές ο ουρανίσκος σου ζητά και λίγη ποιότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις πολλά. Τόσα όσα. Ε λοιπόν, στα παρακάτω μεζεδοπωλεία οι γεύσεις είναι πλούσιες, οι τιμές λογικές, η ποιότητα των πιάτων υψηλή και οι μερίδες τίμιες.

Γρανάδα
Μιλτιάδου 11, Μοναστηράκι, 21 0325 0090

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Γρανάδα (@granadakafeneio)



Ταμπέλα δεν έχει, αλλά θα την βρεις εύκολα. Στο στενό της Μιλτιάδου, κοντά στην Πραξιτέλους, η Γρανάδα βγάζει τις πολύχρωμες καρέκλες της στον πεζόδρομο και στο εσωτερικό της, και σερβίρει εκλεκτούς και κάπως γκουρμέ μεζέδες, σε πολύ value for money τιμούλες. Δοκίμασε γαύρο μαρινέ με σάλτσα ντομάτας και μαρμελάδα κάπαρη, χτένια με κους κους, χειροποίητες κροκέτες αρνιού με μετσοβόνε και γιαούρτι με κύμινο, εμπανάδας γεμιστές με γαρίδα και τσορίθο συνοδευμένες με σάλτσα ρομέσκο, μπουτάκια κοτόπουλου με σαφράν, σάλτσα πορτοκαλιού και σαγκουίνι και μάγουλα ιβηρικές χερσονήσου με τραχανά. Συνοδεία ποικιλίας ελληνικών αποσταγμάτων (ρακές, ούζα, παριανή σούμα) ή ζύθου θα δώσετε περί τα 20€/ άτομο.


Mezze
Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ: 2108980480

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mezze Glyfada (@mezze_glyfada)



Πιστό στη value for money φιλοσοφία και στην μοντέρνα ατμόσφαιρα που το καθιέρωσαν, το στιλάτο μεζεδοπωλείο της Γλυφάδας σερβίρει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις παντρεμένες με έθνικ επιλογές. Στο μενού του που ανανεώνεται διαρκώς θα βρεις μεταξύ άλλων πρωτότυπες γεύσεις όπως σαγανάκι κανταΐφι με τυριά, τηγανιά μανιταριών με γραβιέρα Κρήτης, φάβα με λάδι καπνιστής πάπρικας 4,10 και  κρουτόν αραβικής πίτας, ψητή φέτα με μέλι λεβάντας και κρουτόν βρώμης, τηγανιά με αυγά μάτια, απάκι και φριτάτα πατάτας, αλλά και μύδια αχνιστά με λεμονόχορτο, σκόρδο και μπούκοβο και χταπόδι σχάρας με τζατζίκι παντζαριού. Συνοδεύεις με ούζο, τσίπουρο ή κρασί και πληρώνεις περί τα 20€/ άτομο.

Ψαρομεζέδες
Μακρυγιάννη 52 & Λ. Κατσώνη, Μοσχάτο, τηλ: 21 5551 3316



Στον κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, μυρωδιές θάλασσας αναδύονται από αυτό το τίμιο ταβερνάκι, το οποίο διαθέτει δυνατό τηγάνι και ενδείκνυται για μεζεδοκαταστάσεις σε καλές τιμές δεδομένης της ποιότητας των υλικών του. Σπιτική φάβα, κεφαλοτύρι σαγανάκι, καβουροσαλάτα και χειροποίητη τυροκαυτερή ανοίγουν τον δρόμο για την επέλαση των ψαρικών που περιλαμβάνουν προσφυγάκια τηγανιτά, καλαμαράκια αφράτα, γαριδάκια στο τηγάνι, καραβιδόψυχα με σάλτσα, αθερίνα, μπακαλιαράκια, μαριδούλες, σαρδέλα ψητή και πλοκάμι χταπόδι μαλακό και μαστιχωτό όσο πρέπει. Κάθε μέρα βγάζει και μερικά μαγειρευτά και θαλασσινές μακαρονάδες για αλλαγή. Ο λογαριασμός με ουζάκι στα 20-25€/ άτομο.

Ατραξιόν Μεζετζίδικον
Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα, τηλ: 2104617016



Η κύρια ατραξιόν αυτού του μεζεδοπωλείου στον Πειραιά είναι η υπέροχη θέα του στο λιμάνι, όμως το μενού του δεν πάει πίσω. Ίσα ίσα προσφέρει μεζέδες ξηράς και θάλασσας σε ιδιαίτερους συνδυασμούς και πρωτότυπη εμφάνιση. Δοκίμασε «πασαλείμματα» όπως χαϊντάρι, πράσινη φάβα και μιουτεμπέλ ήτοι γιαούρτι με κομματάκια μελιτζάνας, μπακαλιάρο με μαύρη σκορδαλιά, καλαμάρι κοντοσούβλι και γόπες σαβόρο από τον «βυθό του μπικίνι», κασέρι σαγανάκι με πιπερόμελο και ρεβυθοκεφτέδες από τα «μπιχλιμπίδια» και σουβλάκι από πανσέτα και καγιανά με καβουρμά από τα «μπινελίκια». Βάλε μαζί και ένα εμφιαλωμένο τσιπουράκι και έφαγες ωραία με 20€ περίπου το άτομο.

Ρεφενέ
Νοταρά 30, Πειραιάς, τηλ: 21 1410 0053

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρεφενέ Refene (@refenemeze)



Παραμένουμε λιμάνι, γιατί ο Πειραιάς ξέρει από τίμιους μεζέδες όπως φαίνεται. Μικρό και παρεΐστικο, με αυτή την παλιά όμορφη ατμόσφαιρα του καφενέ που σπάνια συναντά κανείς σήμερα, το Ρεφενέ είναι ένα φιλικό μεζεδοπωλείο που βγάζει τραπεζάκια στη Νοταρά και σερβίρει παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες συνοδεία ούζου και τσίπουρου. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα μπριζολάκια, τις φετοκροκέτες με μέλι/σουσάμι, το αρμένικο σαγανάκι, τα κεφτεδάκια, τα παστουρμαδοπιτάκια, το κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας και τα ζουμερά κεμπάπ. Ο λογαριασμός με κέρασμα γλυκάκι και δικό τους ωραίο ημίγλυκο κρασί στα 15€ -18€/ άτομο.

Raraou cantina
Εμμ. Μπενάκη 69, Εξάρχεια, τηλ: 21 0330 0237

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Raraou (@raraou_cantina)



Το παρατσούκλι της ηρωίδας στο βιβλίο «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι δανείζεται αυτό το συμπαθέστατο μπιστρό των Εξαρχείων, το οποίο σερβίρει ιδιαίτερες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας με γκουρμέ πινελιές. Ο κατάλογος ενδείκνυται για να βάλεις πιατάκια στη μέση και να τσιμπολογήσετε όλοι από όλα: δοκίμασε σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, καλαμπόκι, σέλινο, σάλτσα γιαούρτι και λάιμ, κεφτεδάκια με κιμά από φακές και μανιτάρια, μπιφτεκάκια ζυμωμένα με γραβιέρα σε σάλτσα εσπεριδοειδών, μπρουσκέτες με μαριναρισμένη σαρδέλα πάνω σε πέστο παντζαριού και άλλα τέτοια ωραία. Μαζί με craft ελληνικές μπύρες (Strange Brew, Flaros, Dark Crops) ή ωραιότατα κοκτέιλ, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v