Απρόσμενα μαγαζάκια για μεζέδες στην Αθήνα

Κρυμμένα σε δρομάκια και απρόσμενες γωνιές της πόλης, αυτά τα νόστιμα «μυστικά» μεζεδοπωλεία είναι η χαρά του καλοφαγά.
Απρόσμενα μαγαζάκια για μεζέδες στην Αθήνα

Μπορεί και να τα ξέρεις, αλλά μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση οφείλεις να τα ανακαλύψεις για να φας καλά και νόστιμα.

Αυτά τα «μυστικά» μαγαζάκια της πόλης είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινούς μεζέδες σε χαλαρό και φιλικό κλίμα.

H Κάπαρη
Ελένης 8 &, Ανδρομάχης, Ίλιον, τηλ: 21 0263 8422

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hkapari_ilion (@hkapari_ilion)



Καλά κρυμμένο στους πεζόδρομους του Ιλίου, αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο κοντά στην Πλατεία Αγαμέμνωνος, σερβίρει κλασικά και μοντέρνα μεζεδάκια στη δροσερή και κατάφυτη αυλή του. Σκέψου νοστιμιές όπως σκιουφιχτά με απάκι, χωριάτικη με κουλούρι Θεσσαλονίκης, σαλάτα ψητών λαχανικών με τυρί μετσοβόνε, κοντοσούβλι χοιρινό με πατατούλες, φέτα ψητή με μέλι και σουσάμι, χοιρινά μπριζολάκια, καθώς και μερικές επιλογές σε θαλασσινά. Ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο, με μπίρες ή κρασιά.

Μπούσουλας Μεζεδοπωλείο
Σάμου 16, Πειραιάς, τηλ: 21 0481 8171



Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια, δε θα χάσεις τον Μπούσουλα, θα ψάξεις και θα τον βρεις για να φας καλά. Σε μια ήσυχη γειτονιά, αυτό το γκουρμέ μεζεδοπωλείο σερβίρει νοστιμότατα πιάτα σε φιλικό περιβάλλον. Εδώ θα δοκιμάσεις ψητό κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα, τηγανιά με συκωτάκι, καλαμαράκια με πέστο βασιλικού, καπνιστό σκουμπρί με σπιτική πατατοσαλάτα, μυκονιάτικο λουκάνικο, σαγανάκι λαδοτύρι, ψαράκια μαρινάτα τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο και γαρίδες σοτέ με σαφράν, κρέμα γάλακτος και τυριά. Για ένα πλήρες μεζεδο-γεύμα με κρασάκι ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο.

Τα Πέριξ
Μεγ. Αλεξάνδρου 27, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 3251

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τα Πέριξ (@ta_perix)



Από τα πιο νόστιμα μυστικά του Περιστερίου, τα Πέριξ βρίσκονται σε έναν ήρεμο πεζόδρομο κοντά στο Μετρό και σε όμορφο περιβάλλον κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων σερβίρουν νοστιμότατα θαλασσινά μεζεδάκια σε χαλαρό και παρεΐστικο κλίμα. Γεμιστό καλαμάρι με φέτα, γαρίδες με σάλτσα ή μουστάρδα, χειροποίητη φάβα, μύδια αχνιστά, τηγανιτός μπακαλιάρος, αλλά και γαριδομακαρονάδα, μυδομακαρονάδα και κριθαρότο θαλασσινών είναι μερικές από τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις εδώ. Ο λογαριασμός με ουζάκι στα 20€/ άτομο.

Ο Μόσχος
Λ. Ειρήνης 19 & Ελένης, Ταύρος, τηλ: 2103466355



Δίπλα στις γραμμές του τρένου στον Ταύρο, σε σημείο που δεν το παίρνει το μάτι σου βρίσκεται αυτό το μικρό πλην τίμιο οικογενειακό ταβερνάκι που φέρνει στο νου άλλες εποχές. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μικρά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα, μαρίδα), εξαιρετικό τηγανιτό μπακαλιάρο με σκορδαλιά για τους μερακλήδες, τραγανά μπαρμπουνάκια, γαρίδες τηγανιτές και τα κλασικά τηγανιτά καλαμαράκια. Εννοείται παίζουν φρεσκότατες τηγανιτές πατάτες, και κάποιες απλές μα νόστιμες σαλάτες. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο, με κρασάκι ή μπύρα και χαλβά σιμιγδαλένιο κέρασμα.

Το Κουτούκι
Υψηλάντου 5, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 4234



Μπαίνεις στο parking μιας πολυκατοικίας και, αφού διασχίσεις λίγα μέτρα μιας εξωτερικής αυλής καταλαβαίνεις πως εδώ κάτι νόστιμο παίζει. Στην συμπαθέστατη αυλή αυτού του παραδοσιακού κουτουκιού, θα δοκιμάσεις υπέροχα γαρδουμπάκια, σπιτικούς λαχανοντολμάδες, κολοκυθάκια τηγανιτά, γιουβετσάκι στο πήλινο, λαγό στιφάδο, μπεκρή μεζέ, σπιτική φασολάδα και εξαιρετικά ψητά της ώρας - μπριζόλες, μπιφτεκάκια κ.α. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ήρεμη, το κρασί καλό και οι τιμές στα 15€/ άτομο για ένα σούπερ φαγοπότι.

Μοντέρνοι Καιροί
Νικολάου Γεννηματά 17, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6913293



Μόνο… μοντέρνοι δεν είναι ως σκηνικό, αλλά λίγο θα σε νοιάξει. Στο ψαγμένο αυτό μεζεδοπωλείο της Πανόρμου, θα πιάσεις θέση με θέα το παρκάκι για να απολαύσεις μεζεδάκια θάλασσας και όχι μόνο σε χορταστικές μερίδες: τηγανιτά καλαμαράκια σκέτος αφρός, ψητό σκουμπρί φρέσκο, μπακαλιάρος με σκορδαλιά για όσους δεν θα φιλήσουν, αλλά και ζουμερή πανσέτα, μοσχαρίσια μπιφτέκια πεντανόστιμα και τρίπτυχο αλοιφών (μελιτζανοσαλάτα, παντζαροσαλάτα, τυροκαυτερή) εγγυώνται ένα εξαιρετικό μεζεδογεύμα. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο συνοδεία κρασιού.

Γη
Αλκαμένους 26, Μεταξουργείο, τηλ: 210 8823102



Από την πρώτη φορά που θα την επισκεφτείς, αυτή η μυστική Γη μεζέδων και οινοπνεύματος βγάζει κάτι το οικείο και γνώριμο. Γι’ αυτό είναι πάντα γεμάτη με παρέες, οι οποίες τσουγκρίζουν κρασάκια και τσίπουρα και καλοτρώνε μεζεδάκια όπως νοστιμότατη πατάτα βραστή γεμιστή με μπέικον και μυρωδικά, πιπερίτσες ψητές, κρητικό ντάκο, κατίκι Δομοκού, χωριάτικο λουκάνικο, μελιτζάνα του φαντάρου με τυράκι και ωραιότατη φάβα. Συνοδεύουμε με σούπερ χύμα κρασί ή τσίπουρο και φεύγουμε από αυτή τη Γη πληρώνοντας κάτι λιγότερο με 15€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v