Βγαίνουμε για καφεδάκια σε Χαϊδάρι και Κορυδαλλό

Αν συχνάζεις προς Χαϊδάρι και Κορυδαλλό και ψάχνεις τα καλύτερα μέρη για να πιείς το καφεδάκι σου, είμαστε οι άνθρωποί σου.

Βγαίνουμε για καφεδάκια σε Χαϊδάρι και Κορυδαλλό

Παρότι τελειώνει ημερομηνιακά κι ο Νοέμβριος ο καιρός παραμένει σύμμαχος μας μιας και δεν έχουν μπει για τα καλά τα κρύα. Έτσι έχουμε περισσότερες αφορμές για να βγαίνουμε πιο συχνά για καφεδάκια με το έτερον ήμισυ, με φίλους ή κατά μόνας –εμείς εδώ δεν κρίνουμε- ευκαιρίας δοθείσης. Αν πάλι κινείσαι ή συχνάζεις προς Κορυδαλλό ή Χαϊδάρι μεριά τότε καλό είναι να ξέρεις πως οι επιλογές σου είναι αρκετές και τόσο ποιοτικές που θα μπορούσες να τις κάνεις και στέκια σου. Εμείς ετοιμάσαμε την απαραίτητη λίστα και το μόνο που αξίζει να γνωρίζεις είναι ότι το εσπρεσάκι μας το πίνουμε σκέτο.

Telescope - Cafe Bar Restaurant

Αγίας Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047

Ξακουστό σε όλα τα πέρατα της Αττικής το Telescope θα το βρεις σε κάθε λίστα που σέβεται τον εαυτό της κι έχει αφιέρωμα στις καλύτερες και πιο όμορφες θέες της πόλης. Ο χώρος είναι τεράστιος, ωστόσο μη γελιέσαι, οι πιθανότητες να βρεις ελεύθερο τραπέζι μέρες και ώρες αιχμής είναι πολύ μικρές, μιας και μια κοσμοσυρροή την κάνει στα μέρη του. Σίγουρα η ατραξιόν του χώρου είναι τα 21 τηλεσκόπια που σε βάζουν σε πειρασμό να κοιτάξεις τον ουρανό και τα αστέρια, μόλις βραδιάσει.

Πέρα από καφέδες, χυμούς και λοιπά ροφήματα, στον κατάλογό του θα βρεις και branch επιλογές που θα σε χορτάσουν. Αν το τραβήξεις μέχρι αργά και πέσει η νύχτα μπορείς να κοκτεϊλάρεις ελεύθερα (οι τιμές τους ξεκινούν από 8€).

Γραμματόσημο

Ηρ. Πολυτεχνείου 82, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:21 0582 0517

Κλασικός κι αγαπημένος καφεδό-προορισμός το Γραμματόσημο στο Δάσος Χαϊδαρίου έχεις απολύτως δικαιολογημένα πολλούς πιστούς θαμώνες. Cozy, άνετο και vintage το Γραμματόσημο έχει μια instagrammable διακόσμηση που λατρεύουμε. Το λειτουργικό jukebox, οι ραπτομηχανές Singer, η βέσπα αλλά και οι αυθεντικοί πίνακες του Μώραλη ξεχωρίζουν ανάμεσα στις υπόλοιπες «ατραξιόν’ του καφέ.

Πέρα από καφέ, μπορείς να διαλέξεις κάποιο από τα πάμπολλα τσάγια του καταλόγου και σίγουρα να το συνοδέψεις με την πολυπαινεμένη του κις λορέν. Αν πάλι πεινάσεις η σαλάτα με το προσούτο είναι must.Oι καφέδες ξεκινούν από 4€.

Qahwa

Στρ. Καραϊσκάκη 12, Χαϊδάρι, τηλ.: 2105900189

Η καφεδό-συνήθεια που έγινε λατρεία ξεκίνησε με την Qahwa στο Αιγάλεω και μεταφέρθηκε σύντομα και στο Χαϊδάρι όπου και άνοιξε πριν λίγα χρόνια το δεύτερο κατάστημα. Εκεί θα βρεις τις καλύτερες ποικιλίες καφέ της πιάτσας οι οποίες αλλάζουν βδομάδα με τη βδομάδα για να μην βαριέσαι. Αν είσαι μάλιστα μερακλής με τον καφέ μπορείς να αγοράσεις μπόλικα καλούδια στο online store του καταστήματος. https://qahwa.gr/q1/

Αν πάλι πας εκεί, δοκίμασε μαζί με το απαραίτητο καφεδάκι, το λιμπιστό τσίζκεικ φράουλα και την χειροποίητη πορτοκαλόπιτα. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,20€.

Εlephadas

Δημητρακόπουλου 15, Κορυδαλλός, τηλ: 210 4972024

O Elephadas είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του Κορυδαλλού κι αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν οι πάμπολλοι θαμώνες του. Ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου πίνοντας το καφεδάκι σου, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέψει επιβάλλεται να κάνεις μια βόλτα σε μια από τις καλύτερες αυλές των δυτικών προαστίων. Με στρωμένο χαλικάκι και φοίνικες γιατί δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα είναι η απόλυτη επιλογή για να δοκιμάσεις τη σπιτική λεμόναδα του Elephada. Αν πάλι έχεις διάθεση να το ξενυχτήσεις τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις κάποια από τις ψαγμένες μπύρες του καταλόγου που έχει μια ροπή στις μικροζυθοποιίες και πολύ καλά κάνει.

Malt fine dining & drinking

Αγ. Γεωργίου 57, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104954154

Μόλις βγεις από τον σχετικά από τον σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό, τότε το βλέμμα σου θα πέσει δικαιολογημένα στον υπέροχο χώρο του Malt. Φινετσάτο και ντελικάτο αυτό το all day bar στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο κι έχει γίνει ένα από τα hot-spots της περιοχής από όταν δημιουργήθηκε. Πέρα από καφέδες και ροφήματα σερβίρει εξαιρετικές επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς wine και sushi lovers (τα spicy crab rolls και τα tempura rolls με γαρίδα είναι must).

Χαβάη

Ξενοφώντος 62, Κορυδαλλός, τηλ.: 6948106360

Αν μας ρωτούσαν ποτέ πώς θα έπρεπε να μοιάζει ένα κουλ all day café bar το πιθανότερο που θα τους απαντούσαμε θα ήταν σαν τη Χαβάη στον Κορυδαλλό. Από το όνομα και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι η φάση εδώ είναι λίγο πιο ταξιδιάρικη φέρνοντας στο νου το καλοκαίρι ακόμη κι αν βρεθείς στα μέρη της μες στην καρδιά του χειμώνα. Όσο εσύ πίνεις το καφεδάκι σου σε χαλαρωτική διάθεση, άλλοι είναι πιθανόν να βγάζουν ινσταγκραμικά highlights στον τοίχο με τα παλιά ραδιόφωνα. Όσο νυχτώνει οι μουσικές επιλογές αποκτούν μια πιο ροκ, garage, dark wave και alternative διάθεση με locals κι όχι μόνο djs να μιξάρουν τραγουδάρες.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v