Αυτά τα καφέ σε Ν. Ιωνία και Ν. Ηράκλειο θα τα λατρέψεις

Πολυσύχναστα αλλά και πιο ήσυχα, μικρά και άνετα, παρεΐστικα και ατμοσφαιρικά, αυτά τα καφέ στις γειτονικές περιοχές θα σε γοητεύσουν.
Αυτά τα καφέ σε Ν. Ιωνία και Ν. Ηράκλειο θα τα λατρέψεις

Είναι… Νέα, έχουν πολλές προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας και ωραία καφέ. Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο πρωταγωνιστούν στην έξοδο μας για καφεδάκι και μας φιλοξενούν στις πιο ωραίες διευθύνσεις για κάθε γούστο και διάθεση.

Barelle Espresso Bar
Μαρίνου Αντύπα 88, Ν. Ηράκλειο, τηλ: 21 0277 2800



Στον προσεγμένο του χώρο, το Barelle σού φτιάχνει καθημερινά τη διάθεση από το πρωί, χάρη στο χαμογελαστό προσωπικό του, αλλά και τους μυρωδάτους καφέδες που ετοιμάζει από εκλεκτά χαρμάνια. Πιάνεις τραπεζάκι στη Μαρίνου Αντύπα έξω ή μέσα, παραγγέλνεις ένα αχνιστό καπουτσίνο και το συνδυάζεις ωραιότατα με γλυκά σνακ, όπως μίνι μπισκοτάκια, soft cookies και λαχταριστά μάφιν με σοκολάτα. Αν πεινάσεις πολύ, το μεσημέρι παίζουν και πληθωρικά club sandwich με ζαμπόν, γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Παραμένει ανοικτό ως αργά το βράδυ, για χορευτικά σκηνικά. Α, είναι και pet friendly.

Miles
Ικάρων 3, Ν. Ηράκλειο, 2114117145



Πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ του Ηρακλείου, το Miles βγάζει τραπεζάκια κάτω από τα πεύκα σε στον πεζόδρομο της Ικάρων, για να σου προσφέρει την καφεΐνη που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου όμορφα. Ο εσωτερικός χώρος είναι πανέμορφος, με ξύλινες και λευκές λεπτομέρειες για τις ημέρες που κάνει ψύχρα, ενώ τα ροφήματα εδώ συνοδεύει ένα εκλεκτό μενού με brunch. Δοκίμασε για παράδειγμα το «Waffle Sandwich» με τηγανητά αυγά, crispy onion, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου ή τον Καγιανά με αυγά, φρέσκια ντομάτα και φέτα Ολύμπου, για να πάρεις μια ιδέα. Το μεσημέρι σερβίρει εκλεκτό μενού με ζυμαρικά και χειροποίητες pizza.

Madeira
Πευκών 1, Ν. Ηράκλειο, τηλ: 2130315945

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madeira Cafe & Bar (@madeiraathens)



Σε έναν χώρο ντυμένο στα λευκά που θυμίζει έντονα μπαράκι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, το Madeira σε υποδέχεται στα σκαμπό και τα λευκά τραπεζάκια της όμορφης αυλής του για να λιαστείς και να πιείς όμορφα και ωραία το καφεδάκι σου, το οποίο εδώ είναι προσεγμένο από εκλεκτά χαρμάνια. Ωραιότατες και οι σοκολάτες που φτιάχνει – κρύες και ζεστές. Τα βράδια μεταμορφώνεται σε ένα τιμιότατο μπαρ – με ωραίες μουσικές για να τσουγκρίσεις ποτάκια και κοκτέιλ με την παρέα.

Τσέλο
Στέλιου Καραγιώργη 2, Ν. Ηράκλειο, τηλ: 2102750064



Ζεστό και αγαπημένο συνοικιακό στέκι, το κουκλίστικο Τσέλο σε υποδέχεται σε φιλική ατμόσφαιρα για να πιείς ζεστές γουλιές καφέ, στον οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία επιλέγοντας μυρωδάτα χαρμάνια εσπρέσο, και ετοιμάζοντάς τον με μεράκι. Παραμένει ανοικτό μέχρι το βράδυ για μπύρες και κρασάκια, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει λάιβ με τζαζ καλλιτέχνες τιμώντας το όνομά του όπως πρέπει.

Viejo Bara de Cafe
Βυζαντίου 9, Ν. Ιωνία, τηλ: 21 0275 2225

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Viejo Bara de cafe (@viejobaradecafe)



Στην περιοχή της Καλογρέζας, το Viejo έχει φτιάξει ένα μίνιμαλ και χαλαρό περιβάλλον για να ξεκινήσεις όμορφα την μέρα σου παρέα με ένα φλιτζάνι καφέ. Οι ποικιλίες που έχει είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες, ενώ η αυτοσχέδια «αυλή» με τις ξύλινες λεπτομέρειες είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που ο καιρός είναι καλός. Πολύ δυνατό και το brunch του, με πάσης φύσεως καλούδια και αυγουλάκια, όπως επίσης και τα λαχταριστά μπέργκερ που σερβίρει τα μεσημέρια.

Nine grams

Μεσολογγίου 22, Ν. Ιωνία, τηλ: 21 3099 9003

Ο χώρος του μικρός, το ταλέντο του στον καφέ αντιστρόφως ανάλογο. Εννέα γραμμάρια για μία κούπα, είναι η τέλεια αναλογία καφέ/νερού ενός εσπρέσο και το όνομα ενός μαγαζιού που δίνει σημασία στην κάθε λεπτομέρεια ώστε το φλιτζάνι που θα σου έρθει να είναι μοσχομυριστό και απολαυστικό. Πιάσε θέση στα σκαμπουδάκια μέσα ή έξω και παράγγειλε ένα μονοποικιλιακό Pulp City 100% Arabica ή ένα Colombia με χαρακτηριστικό, έντονο άρωμα και συνδύασέ το με ένα χειροποίητο Carrot Cake για τον απόλυτο γευστικό πειρασμό.

Avenir Cafe & Bistro

Μεσολογγίου 52, Ν. Ιωνία, τηλ: 21 0271 6850

Και εκεί που δεν το περιμένεις, να σου ένα μπιστρό που σε μεταφέρει για λίγο σε κάποιο παριζιάνικο στενάκι. Αγαπημένο σημείο συνάντησης των ντόπιων, το Avenir διαθέτει ένα κουκλίστικο εσωτερικό με κλασικές μπιστρο-καρεκλίτσες και τραπεζάκια όπου σερβίρονται αχνιστοί καφέδες, τσάγια και χειροποίητα γλυκίσματα. Αγαπημένο γλυκό εδώ η σπιτική μηλόπιτα, μυρωδάτη και νόστιμη. Η μουσική επίσης ωραιότατη, με τζαζ περάσματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v