Οι καλύτερες κρεατοταβέρνες σε Πεντέλη, Σταμάτα, Δροσιά

Στις εξοχές της Αττικής, πιάνουμε τραπεζάκι για κρεατοφαγικά τσιμπούσια με άφθονο κρασί… και η ζωή είναι όμορφη.

Οι καλύτερες κρεατοταβέρνες σε Πεντέλη, Σταμάτα, Δροσιά

Είναι και δεν είναι μια μίνι μονοήμερη τα πιο βόρεια από τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ειδικά κάτι κυριακάτικα μεσημέρια χωρίς κίνηση, είναι ό,τι πρέπει για να πιάσεις τραπεζάκι στις κρεατοταβέρνες τους, ξεχνώντας ότι βρίσκεσαι λιγότερο από μια ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Το πού θα πας, άφησε το πάνω μας.

Κρυστάλλης
Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Παλαιά Πεντέλη τηλ.: 210 6136838

Ίσως η πρώτη που έρχεται στο μυαλό των παλιών Αθηναίων όταν μιλάμε για τις ταβέρνες της Πεντέλης, ο Κρυστάλλης βρίσκεται χρόνια στις επάλξεις, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα ή την φιλοσοφία του. Εδώ θα δοκιμάσει συγκλονιστικό κοντοσούβλι, ζουμερά λουκάνικα, κοκορέτσι αν είσαι μερακλής, γουρουνόπουλο και αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη. Θα βρεις, για παράδειγμα, και μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 18-20€ το άτομο, μαζί με το απαραίτητο κρασί.

Τέλης
Παλαιά Πεντέλη – έναντι Ιεράς Μονής, τηλ: 210 8040484

Ο Τέλης της Πεντέλης, κάνει και ομοιοκαταληξία για να το θυμάσαι, είναι άλλη μια από τις θρυλικές εξοχικές ταβέρνες της Πεντέλης, που κρατάει τα σκήπτρα της εν Αττικής κρεατοφαγίας. Στα «οπωσδήποτε» του μενού σημείωσε τα φανταστικά μπριζολάκια, το κοντοσούβλι, το συγκλονιστικό εξοχικό, τα ζουμερά μπιφτέκια και το σουβλιστό αρνάκι. Αν έχεις στην παρέα ιερόσυλους που προτιμούν μαγειρευτά από κοψίδια, παραπονεμένους ο Τέλης δεν θα τους αφήσει ούτε αυτούς: Κουνέλι στιφάδο, μοσχαράκι κοκκινιστό, κόκορας με χυλοπίτες και αρνάκι φρικασέ ή λεμονάτο είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 15-17€ το άτομο, με κρασί ή μπύρες. Αναλυτικό μενού εδώ

Άγγελος
Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 21 0804 2693

Και ολοκληρώνουμε την… τριλογία της Πεντέλης, με μια ακόμα αγαπημένη εξοχική ταβέρνα, που ειδικεύεται στη σούβλα και στήνει στα τραπέζια της ένα κρεατοφαγικό πανηγύρι άνευ προηγουμένου. Στον Άγγελο θα δοκιμάσεις φανταστικό αρνάκι γάλακτος στη σούβλα, παϊδάκια να γλείφεις τα δάχτυλα με τα οποία θα τα ξεκοκαλίσεις, κοκορέτσι και εξοχικό δικής τους παρασκευής, αλλά και χειροποίητο μπιφτέκι. Από ορεκτικά, μην χάσεις τα τηγανιτά κολοκυθάκια και το σπιτικό τζατζίκι για ατελείωτες βούτες. Λογαριασμός στα 17€ περίπου το άτομο με κρασί.

Γεύσεις απ’ την Πόλη
Στρ. Πετρίτη 5, Δροσιά, τηλ: 210 8133901

Πολύς κόσμος θα σου πει πως εδώ θα φας ένα από τα καλύτερα κεμπάπ της Αθήνας… και άδικο δεν θα ‘χει: Το αυθεντικό πολίτικο κεμπάπ του «Γεύσεις από την Πόλη» έρχεται σε τρεις σούβλες με αφράτες πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ψητή ντομάτα και πιπεριά, ενώ το γιαουρτλού συνοδεύεται από χειροποίητη γιαουρτένια σάλτσα. Θα βρεις επίσης σμυρνέικα σουτζουκάκια, τυλιχτά, και ανατολίτικα ορεκτικά όπως παστουρμαλί (σαγανάκι με φέτα, παστουρμά, ντομάτα και σουτζούκι σε πήλινο) και πίτες Καισαρείας. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι κυμαίνεται στα 17€ περίπου το άτομο.

Πιπινιός
Πέππα 1, Σταμάτα, Τηλ.: 21 0621 6250

Η χαρά της σούβλας είναι αυτή η θρυλική κρεατοταβέρνα στη Σταμάτα, που έχει ταΐσει γενιές και γενιές κρεατολάγνων Αθηναίων. Ξακουστή και κοσμαγάπητη καταρχάς για την προβατίνα της, η οικογενειακή αυτή ταβέρνα φτιάχνει επίσης ένα άκρως μερακλίδικο κοκορέτσι, αλλά και κοντοσούβλι και ένα αρνάκι στη σούβλα σκέτο λουκούμι. Προτείνουμε να πας με όλη την παρέα, για να δοκιμάσετε και τα τρία, μαζί με μπόλικο τζατζίκι και πατάτες τηγανιτές. Για ένα γεύμα εδώ με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 15-17€ το άτομο.

Αγρόκτημα Ρεγκούκου
Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, τηλ: 21 0621 7898

Αγρόκτημα όνομα και πράγμα, φωλιασμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο που θα σε κάνει να νιώσεις πιο εκδρομή από κάθε άλλο της λίστας μας, ο Ρεγκούκος φτιάχνει και σερβίρει σπιτικά πιάτα με πρώτες ύλες από το μποστάνι του. Τα πάντα εδώ είναι σπιτικά και πεντανόστιμα, αλλά αν χρειάζεσαι συστάσεις, δοκίμασε οπωσδήποτε χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, αφράτα κεφτεδάκια, κατσικάκι ριγανάτο, τυρόπιτα χειροποίητη, αρνάκι σούβλας, αρνίσια παϊδάκια, και φυσικά ολόφρεσκες σαλάτες (χωριάτικη, χόρτα, βραστά λαχανικά και πάει λέγοντας). Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 20-25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v