Ασιατικά εστιατόρια με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής

Ασιατική κουζίνα με αξιώσεις και φυσιολογικές τιμές, σε έξι ethnic εστιατόρια που σέβονται τους κανόνες του value for money.
Ασιατικά εστιατόρια με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής

Μια αρχαία κινέζικη παροιμία λέει: 你得到你所付出的

Σε ελεύθερη μετάφραση, «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Το ρητό εφαρμόζεται προφανώς και στον φαγητό, και τα παρακάτω ασιατικά εστιατόρια το τιμούν κατά γράμμα σερβίροντας ποιοτικά και πεντανόστιμα πιάτα σε αντίστοιχες τιμές.

Mentaleaty
Μεγ. Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός, τηλ: 21 3040 5430



Συνδυάζει τη νοστιμότατη ασιατική/πολυνησιακή κουζίνα με την παροχή επαγγελματικής διεξόδου και ψυχολογικής στήριξης σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, σε έναν μίνιμαλ χώρο στον Κεραμεικό, και μας αρέσει πολύ. Στο Mentaleaty δοκιμάζουμε πιάτα όπως σούπα µε γλυκό καλαµπόκι, σησαμέλαιο, αυγό και κοτόπουλο, Ταϋλανδέζικη σαλάτα με μάνγκο, μαρούλι, κρεμμύδι, λάχανο, καρότο και λάιμ dressing, Φιλιπίνο Πάνσιτ Γκουϊσάντο, ήτοι λε τά διάφανα νούντλς φασολιού με λάχανο, καρότο, σέλερυ, φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια με σάλτσα σόγιας, ψαριού και οστρακοειδών και γέμιση της αρεσκείας μας από κρέας, πληθωρικό Pad Thai με λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τόφου σε σάλτσα Τάμαριντ, με γαρνίρισμα από φυστίκι και λάιμ, με κρέας της επιλογής μας και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 20-22€ για ένα πλήρες γεύμα, με ασιατικές μπύρες.

Saipan
Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι, τηλ: 210 6850644



Πολυασιατικό και… πολύχρονο εστιατόριο που επικεντρώνεται στην κινεζική και ιαπωνική κουζίνα, το Saipan μας υποδέχεται σε ατμόσφαιρα πορφυρής πολυτέλειας για να δοκιμάσουμε γεύσεις με μαεστρία. Στα άνετα τραπέζια κάνουν παρέλαση πιάτα όπως σπέσιαλ ρύζι Saipan, με κομμάτια γαρίδας, κρέατος, αυγού και λαχανικών, ανάλαφρα παραδοσιακά spring rolls, πάπια Πεκίνου τραγανή, steamed meat dumplings, μοσχάρι με σάλτσα στρειδιών και caramel chicken, κοτόπουλο πανέ με γλυκιά σάλτσα και μπρόκολο. Άξια αναφοράς η καλλιτεχνική παρουσίαση τους. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί στο Saipan, ο λογαριασμός θα έρθει στα 20-25€ κατ’ άτομο. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη βράδυ από τις 19:00 έως τις 00:00 και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 12:30 έως τις 16:30 έχει και χορταστικό μπουφέ με 18€ και 23€ αντίστοιχα κατ' άτομο.

Kinjo Japanese Restobar
Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια, τηλ: 21 0682 5208



Το καινούργιο γιαπωνέζικο restobar στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων σερβίρει με περίσσιο μερά-κι ιαπωνικά πιάτα με έμφαση στο sushi αλλά και coctail με ιαπωνικό χαρακτήρα. Στον πλούσιο κατάλογό βρίσκουμε ιδιαίτερες γεύσεις όπως Sorbet duck salad με sorbet lime, hoisin sauce, κουμκουάτ και mix ξηρών καρπών, pork ramen noodles με χοίρινη πανσέτα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο, Bao Buns Burger γεμιστά με φρέσκο καβούρι και πικάντικη μαγιονέζα, salmon tartare, chicken Yakitori (σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα tare), σεβίτσε με λαυράκι και λαχταριστά signature sushi rolls όπως Unagi Foie Gras με φέτες χελιού, αβοκάντο, σπαράγγι, αγγούρι, foie gras και  flakes τρούφας. Ο λογαριασμός για ένα ιαπωνικό γεύμα με sushi συνοδεία sake στα 25-30€/ άτομο.

China's Food & Fantasy
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 207, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 5137



Από τις πιο παλιές ασιατικές καραβάνες στον χώρο της Asian Fusion κουζίνας, το εστιατόριο της Νέας Σμυρνης κρατά σταθερά ψηλά την ποιότητα και τη γεύση των πιάτων του, σε λογικές τιμές. Εδώ δοκιμάζουμε κοτόπουλο με αμύγδαλα και τσίλι, πικάντικο διπλομαγειρεμένο χοιρινό με ρύζι, καυτερό μοσχάρι szechwan, τραγανή πάπια με πορτοκάλι, σαλάτα με κομματάκια τόνου, καντονέζικο κοτόπουλο σε πικάντικη σάλτσα, Beef Satay με σάλτσα φιστικιών, γαρίδες με κάσιους ή με γλυκόξινη σαλτσούλα και αρκετές επιλογές sushi combos, sashimi, tataki, inside out tempura shrimps κ.α. για ένα χορταστικό γεύμα, υπολογίστε περί τα 20-25€/ άτομο, με κρασί. Κάθε Τετάρτη από τις 19.00 μέχρι τις 23.30 έχει all you can eat κινέζικο μπουφέ με 15€/ άτομο.

Asian Corner
Πολυτεχνείου 52, Νέο Ηράκλειο, τηλ: 21 0281 5500



Μια μίνιμαλ γωνία στο Νέο Ηράκλειο ετοιμάζει καθημερινά νοστιμότατα πιάτα ασιατικής αλλά και ινδικής κουζίνας, για όσους θέλουν ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων σε… διπλό ταμπλό. Ο κατάλογος περιλαμβάνει νοστιμότατα ορεκτικά, όπως χοιρινά παϊδάκια μαριναρισμένα σε ινδικά καρυκεύματα με σάλτσα μπάρμπεκιου, ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας και δροσερές σαλάτες όπως η Wasabe με μαρούλι, ντοματίνια, αγγούρι και κρεμμυδάκια. Στο… βαρύ πυροβολικό των κυρίως δοκιμάζουμε Noodles Πεκίνου τηγανισμένα με λάχανο, κρεμμύδι, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές και καρότα και κρέας της αρεσκείας μας, Sweet and Spicy Noodles με λάχανο, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, φρέσκα κρεμμυδάκια με κάσιους ή αμύγδαλα και κρέας της αρεσκείας μας και τραγανή Πάπια Πεκίνου σερβιρισμένη με την παραδοσιακή συνταγή με πιτάκια, και σάλτσα δαμάσκηνο. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα στα 20€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Fu Lu
Τριφυλίας 42, Νέα Φιλοθέη, τηλ: 21 0692 0333

Η αυθεντική κινέζικη κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, σε ένα μαγαζάκι με συμπαθέστατους ιδιοκτήτες και συμπαθητικό χώρο. Στο Fu Lu ο κατάλογος περιλαμβάνει όλες τις παραδοσιακές κινέζικες συνταγές, αλλά και μπόλικα πιάτα sushi. Ενδεικτικά αναφέρουμε το κινέζικο ψωμί με χοιρινό, τις γαρίδες με σουσάμι, τα noodles με θαλασσινά (γαρίδες, καβούρι) και λαχανικά, πάπια με σάλτσα πορτοκαλιού, χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα, πράσινη πιπεριά, ανανά και καρότα, κοτόπουλο με τζιντζερ, καρότα και  κρεμμύδια, κορεάτικο μοσχάρι, γαρίδες με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδια, πράσινη πιπεριά και καλαμάρι με σάλτσα λεμονιού. Spicy Tuna Maki Τόνος με πικάντικη μαγιονέζα, τζίντζερ και φρέσκο κρεμμύδι, Lobster roll με αστακό και μαγιονέζα και Octopus roll με χταποδι,πικαντικη μαγιονεζα και αγγουρι ξεχωρίζουν από τον signature κατάλογο με sushi, ο οποίος περιλαμβάνει και τις κλασικές επιλογές σε maki, nigiri και sashimi. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με σάκε στα 15-20€/ άτομο. Κάνει και delivery.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v