Το ελληνικό καλοκαίρι θέλει…το ψαράκι του!

Απολαύστε δύο πεντανόστιμες, εύκολες και υγιεινές καλοκαιρινές συνταγές, με βάση το ψάρι.
Το ελληνικό καλοκαίρι θέλει…το ψαράκι του!
Μόλις μπήκε ο Αύγουστος και το μόνο που θέλουμε είναι γεύσεις και εικόνες που «φωνάζουν» ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού! Γι’ αυτό και εμείς σας προτείνουμε δύο λαχταριστές συνταγές που μοσχοβολάνε καλοκαίρι και…μας κάνουν καλό!

Φιλέτα γλώσσας με αρακά και Κρόκο Κοζάνης


Υλικά:

1 συσκευασία αρακάς Μπάρμπα Στάθης (1200 γρ)
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
6 φιλέτα γλώσσας
5-6 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
4 κουταλιές της σούπας λεμόνια 2 (ο χυμός τους)
2 γρ. κρόκος Κοζάνης σε κλωστές
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα γλώσσας μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνετε. Όταν μαραθούν τα κρεμμυδάκια και ψηθούν τα φιλέτα, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μισό άνηθο και λίγο χυμό λεμονιού. Τα αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τον αρακά και σοτάρετε για 7’ περίπου. Ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τον υπόλοιπο άνηθο και προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 40’-45’. Αφαιρείτε μερικές κουταλιές από το ζουμάκι της σάλτσας, διαλύετε μέσα τον κρόκο και το ταχίνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν βελούδινη σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε στην κατσαρόλα τα φιλέτα γλώσσας και τα κρεμμυδάκια, περιχύνετε με τη σάλτσα κρόκου που ετοιμάσατε και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 5’-6’. Σερβίρετε αμέσως τα φιλέτα με τον αρακά και τη σάλτσα.

Φασόλια Χάντρες με Γαρίδες


Υλικά:

1 συσκευασία φασόλια χάντρες Μπάρμπα Στάθης 450 γρ
6 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
300 γραμμ. μανιτάρια ολόκληρα Μπάρμπα Στάθης
500 γραμμ. γαρίδες ολόκληρες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
200 γραμμ. πράσο
2 φύλλα δάφνης
1 ματσάκι θυμάρι πιπέρι σε κόκκους
2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου
2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση: Γεμίζουμε την κατσαρόλα με αρκετό νερό, περίπου δύο λίτρα, και βάζουμε τέσσερις κουταλιές κρεμμύδι, τα καρότα, το πράσο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, τον γλυκάνισο και το πιπέρι σε κόκκους μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7-8 λεπτά. Σουρώνουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ζωμό. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές κρεμμύδι που απέμειναν, το σκόρδο και το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε και τα μανιτάρια και στο τέλος ρίχνουμε τις χάντρες. Καλύπτουμε με το ζωμό από τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσουν. Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε και τις γαρίδες για να πάρουν μία βράση μαζί.

Επισκεφτείτε το site Μπάρμπα Στάθης για περισσότερες νόστιμες και θρεπτικές συνταγές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v