Καούρες και δυσπεψία: Ποιες τροφές τις προκαλούν;

Ποιες είναι οι τροφές που μας προκαλούν καούρες και προβλήματα στην πέψη και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα;
Καούρες και δυσπεψία: Ποιες τροφές τις προκαλούν;
Οι τροφές που προκαλούν καούρες ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Συνήθως, οι τροφές που τις «πυροδοτούν» έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και πολλά καρυκεύματα. Επιπλέον, οι παρακάτω τροφές που επιδεινώνουν τα συμπτώματα είναι τα εξής:

• Τα εσπεριδοειδή και οι ντομάτες είναι ιδιαίτερα όξινα και μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα αν καταναλώνονται με άδειο στομάχι
• Τα ανθρακούχα ποτά διογκώνουν το στομάχι και η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει αυξημένη πίεση επί του Κάτω Οισοφαγικού Σφιγκτήρα (ΚΟΣ)
• Το σκόρδο και το κρεμμύδι
• Η σοκολάτα, η καφεΐνη και το αλκοόλ επηρεάζουν τη λειτουργία του ΚΟΣ

Η ποσότητα της τροφής και το μέγεθος των μερίδων επηρεάζουν επίσης το πεπτικό σύστημα. Όταν καταναλώνετε μεγάλα γεύματα, το στομάχι γεμίζει και πιέζει τα γαστρικά οξέα προς την κορυφή του και προς τον οισοφάγο. Η κατανάλωση τροφής λίγο πριν ξαπλώσετε για ύπνο μπορεί, επίσης, να πυροδοτήσει συμπτώματα, γιατί στη θέση αυτή η βαρύτητα επιτρέπει στην τροφή να κινηθεί προς το πάνω μέρος του στομάχου και είναι πιθανότερο να γίνει διαρροή προς τον οισοφάγο.

Το Διατροφικό Ημερολόγιο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, στο οποίο μπορείτε να καταγράψετε τις τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνετε καθημερινά, ώστε να εντοπίσετε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού υγείας τι σας προκαλεί καούρες.
Για την άμεση αντιμετώπιση από τις καούρες, δοκιμάστε το Reduflux™ της φαρμακευτικής εταιρείας Omega Pharma. Το Reduflux™ περιέχει το φυσικό ενεργό συστατικό Phycodol™, το οποίο αλληλεπιδρά με τα γαστρικά υγρά του στομάχου, σχηματίζοντας έναν ανώτερο προστατευτικό φραγμό, ο οποίος καταστέλλει άμεσα την παλινδρόμηση των οξέων και παράλληλα σταματά τον πόνο και την δυσφορία.

Η δράση του διαρκεί έως και 4 ώρες, είναι κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, εγκύους, αλλά και κατά την περίοδο της γαλουχίας.

Διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία σε μασώμενα δισκία και σε υγρούς πόσιμους φακελίσκους.
Ακόμα, στο site myeupepsia.gr, το οποίο υποστηρίζεται από την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων Benegast, έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το πεπτικό σύστημα, μέσα από απλές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα στην καθημερινότητα σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v