Υποκατάστατα ζάχαρης: Οι... γλυκές εναλλακτικές
Είναι πολύ πιο γλυκές από την ζάχαρη, έχουν μηδαμινές θερμίδες και συνοδεύονται κατά καιρούς από αντικρουόμενες έρευνες. Crash test στις εναλλακτικές τις πιο... γλυκιάς μας αμαρτίας.

Συζητήσεις επί συζητήσεων, αντικρουόμενες έρευνες, διχογνωμίες και ανακλήσεις προϊόντων, περιγράφουν την μέχρι τώρα κατάσταση, η οποία– στην Αμερική τουλάχιστον – φαίνεται να έχει κατασταλάξει, με την στάση του εκεί Οργανισμού Τροφίμων να είναι το «παν μέτρον άριστον». Το ίδιο συμβαίνει και στην χώρα μας, όπου οι διαιτολόγοι παρουσιάζονται καθησυχαστικοί. Ο κ. Βασίλης Παπαμίκος, M.Med.Sci Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος μας λέει σχετικά: «Πρόκειται για τεχνητές ουσίες που έχουν πολύ μεγαλύτερη γλυκύτητα από την ζάχαρη και επομένως με λιγότερη ποσότητα μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλάσιο αποτέλεσμα με ελάχιστες θερμίδες» και αναφέρει ότι πρόκειται για μια καλή εναλλακτική αν θέλουμε να αποφύγουμε τις υπερβολικές θερμίδες που αποδίδει η ζάχαρη σε τρόφιμα που καταναλώνουμε συχνά (ψωμί, κέηκ, παγωτά κτλ).
Ασπαρτάμη (E951)
Σακχαρίνη (E954)
Ακεσουλφαμικό κάλιο (E950)
Σουκραλόζη (Ε955) 



