Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες

Αφήστε την επιτέλους να κοιμηθεί περισσότερο. Αυτό προστάζει έρευνα η οποία εξηγεί γιατί οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες.
Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες
Η διαμάχη μεταξύ ζευγαριών για το ποιος κοιμάται περισσότερο φαίνεται να αποκτά νόημα. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται περισσότερο και όχι οι άντρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 210 άτομα μέσης ηλικίας – άνδρες και γυναίκες – και σύμφωνα με τα συμπεράσματά της οι γυναίκες είχαν περισσότερες επιπτώσεις στην υγεία τους από την έλλειψη ύπνου.

«Ο λίγος ύπνος στις γυναίκες συνδέεται άμεσα με υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες και αισθήματα επιθετικότητας, κατάθλιψης και θυμού. Αντίθετα, αυτά τα αισθήματα δεν υπήρξαν στον ίδιο βαθμό για τους άντρες που δεν κοιμόντουσαν αρκετά», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Jim Horn και συνεχίζει:

«Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε το μυαλό μας μέσα στην ημέρα, τόσο περισσότερη ‘ανάρρωση’ χρειάζεται και κατ’ επέκταση περισσότερο ύπνο. Οι γυναίκες, από τη στιγμή που έχουν περισσότερες ικανότητες στο multitasking, χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους συγκριτικά με τους άντρες. Επομένως ο ύπνος τους θα πρέπει να είναι ποσοτικά και ποιοτικά καλύτερος».

Κατά μέσο όρο, αναφέρει ο Horn, οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται 20 λεπτά περισσότερο, αλλά ο χρόνος αυτός ποικίλλει – άλλοτε είναι περισσότερος κατά μερικά λεπτά, άλλοτε λιγότερος.

 
Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v