Έρευνα: Πίνετε σκέτο τον καφέ σας; Είστε… ψυχοπαθής!

Έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση σκέτου καφέ με μακιαβελισμό, ψυχοπάθεια, ναρκισσισμό και σαδισμό!
Έρευνα: Πίνετε σκέτο τον καφέ σας; Είστε… ψυχοπαθής!

Πώς πίνετε τον καφέ σας; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσοι αρέσκονται στο να τον καταναλώνουν σκέτο είναι πιο πιθανό να έχουν τάσεις ψυχοπάθειας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι περισσότερο σαδιστές, νάρκισσοι και… μακιαβελιστές.


Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Innsbruck στην Αυστρία υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Χριστίνας Σαγιόγλου και εξέτασε περί τα 1000 άτομα, έδειξε ότι «η προτίμηση σε πικρές γεύσεις, όπως ο σκέτος καφές ή το τόνικ, αποτελεί ισχυρό προγνωστικό παράγοντα για μακιαβελισμό, ψυχοπάθεια και καθημερινές τάσεις σαδισμού».


Αρχικά, στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκε μια λίστα με τροφές οι οποίες κατατάσσονται σε αλμυρές, γλυκές, πικρές και ξινές. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τις τροφές αυτές, μεταξύ των οποίων το κέικ σοκολάτας, το μπέικον, το ξύδι και το ξινολάχανο, σε κλίμακα των έξι βαθμών. Οι συμμετέχοντες ύστερα συμπλήρωσαν τέσσερα διαφορετικά τεστ προσωπικότητας.


Το πρώτο εξέτασε το πόσο επιθετικοί είναι, το δεύτερο πόσο μακιαβελιστές, ψυχοπαθείς ή ναρκισσιστές, ενώ το τρίτο, με την ονομασία Big 5, εξέτασε πτυχές της προσωπικότητάς τους όπως η εξωστρέφεια, η ευσυνειδησία και η συναισθηματική σταθερότητα. Τέλος, τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ακόμα τεστ για τάσεις σαδισμού στην καθημερινότητα.


Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Appetite.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v