ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Online επιστημονικό τεστ υπολογίζει… πότε θα πεθάνεις

Βρετανοί επιστήμονες ετοίμασαν διαδικτυακό τεστ που υπολογίζει τις πιθανότητες να… πεθάνουμε μέσα στην επόμενη πενταετία. Τολμάτε να το κάνετε;

Online επιστημονικό τεστ υπολογίζει… πότε θα πεθάνεις

Την πιθανότητα να πεθάνετε μέσα στην επόμενη πενταετία υποστηρίζει πως μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια ένα online τεστ που δημιούργησαν βρετανοί ερευνητές.

Το Ubble, με βάση τις απαντήσεις των χρηστών σε απλές ερωτήσεις για τα χαρακτηριστικά (φύλο, υγεία κλπ), την υγεία και τον τρόπο ζωής τους, ενημερώνει τι ποσοστό πιθανότητας θανάτου έχει ο καθένας. Παράλληλα η ιστοσελίδα παρουσιάζει και ένα interactive γράφημα βασισμένο σε 655 μετρήσεις παραγόντων, εξερευνώντας πολλές διαφορετικές αιτίες θανάτου - πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους στη Βρετανία.

Σημειώστε ότι το τεστ αφορά ανθρώπους ηλικίας 40 έως 70 ετών, ενώ με βάση τις απαντήσεις τους, το κουίζ «μαρτυρά» στους συμμετέχοντες την «πραγματική Ubble» ηλικία της υγείας τους. Στα αποτελέσματα του τεστ, θα βρείτε επίσης την πιθανότητα θανάτου σας εντός πενταετίας – π.χ. αν είναι 2% και είστε 41 ετών, αυτό σημαίνει ότι από 100 άνδρες της ίδιας ηλικίας, οι 98 εξ αυτών κατά μέσο όρο θα επιζήσουν και δύο θα πεθάνουν στα επόμενα πέντε έτη.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο υψηλός κίνδυνος θανάτου για μία πενταετία μπορεί να μειωθεί με περισσότερη σωματική άσκηση, διακοπή του καπνίσματος και υγιεινή διατροφή, όπως δήλωσαν οι δημιουργοί του Ubble. Αν η «πραγματική, Ubble ηλικία» σας είναι μεγαλύτερη από της ταυτότητάς σας, τότε θα πρέπει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Κάντε το τεστ εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v