ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ο ιός του έρπητα «θεραπεύει» τον καρκίνο του δέρματος

Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τροποποιημένο ιό του έρπητα και να θεραπεύσουν ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του δέρματος.

Ο ιός του έρπητα «θεραπεύει» τον καρκίνο του δέρματος

Με την βοήθεια τροποποιημένου ιού, ομάδα επιστημόνων κατάφερε να «θεραπεύσει» ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του δέρματος, μια σημαντική ανακάλυψη που μπορεί να αποτελέσει την αρχή του τέλους των χημειοθεραπειών.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες του Ινστιτούτου Καρκινικών Ερευνών του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποίησαν τροποποιημένο ιό του κοινού έρπητα και δημιούργησαν μια νέα θεραπευτική μέθοδο ενάντια στο μελάνωμα, επιτρέποντας σε ασθενείς να μείνουν στη ζωή πάνω από τρία χρόνια – αυτό είναι το όριο που θέτουν χοντρικά οι ογκολόγοι, πέρα από το οποίο οι θεραπείες θεωρούνται επιτυχείς.

Η νέα μέθοδος ονομάζεται T-VEC και στηρίζεται στην εξής λογική: Ο τροποποιημένος ιός επιτίθεται και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ παράλληλα ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να δράσει εναντίον των όγκων.

Προς το παρόν, οι κύριες θεραπευτικές μέθοδοι που ακολουθούνται είναι η χημειοθεραπεία, οι ακτινοβολίες και το χειρουργείο, όλες πρακτικές που εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους πρόκλησης περαιτέρω βλαβών. Η νέα θεραπεία, υποστηρίζουν οι ερευνητές, έχει λιγότερες παρενέργειες και δεν βλάπτει τα υγιή κύτταρα ή τον ιστό.

Οι ερευνητές ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να προσαρμόσουν την θεραπεία και σε άλλες μορφές καρκίνου, δίνοντας ελπίδα στους συλλόγους καρκινοπαθών. «Ασθενείς που δείχνουν σημάδια απόκρισης σε θεραπεία πέρα από τα τρία έτη είναι κάτι που μέχρι τώρα μόνο να φανταστούμε μπορούσαμε», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας «Melanoma UK». 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v