ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Οι αρνητικές επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Οι αρωματικές ουσίες που περιέχονται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να βλάψουν τους πνεύμονες όπως και το συμβατικό κάπνισμα, λέει νέα έρευνα.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Οι αρωματικές ουσίες που περιέχονται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στους πνεύμονες, αντίστοιχες με αυτές που προκαλούν τα «παραδοσιακά» τσιγάρα, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, που μελέτησε τις εξετάσεις ατόμων τα οποία δοκίμασαν 13 διαφορετικές «γεύσεις» ηλεκτρονικού τσιγάρου, πέντε εξ αυτών ελάττωσαν την ικανότητα των κυττάρων να αναπαράγονται ή να εκτελούν τις βασικές τους λειτουργίες.

«Τα e-cigarettes πλασάρονται ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική στα παραδοσιακά τσιγάρα επειδή δεν περιέχουν καπνό ή πίσσα, αλλά οι επιπτώσεις της εισπνοής πολλών από τα χημικά συστατικά που δημιουργούν την γεύση τους δεν έχουν ακόμα μελετηθεί», σημειώνει ο Temperance Rowll, ερευνητής που ανέλαβε τη μελέτη. 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v