Έρχεται το τέλος της ημικρανίας και του πονοκεφάλου;

Νέο «όπλο» υπόσχεται αποτελεσματική λύση στην καταπολέμηση της κεφαλαλγίας και της ημικρανίας. Μάθετε πώς θα λειτουργεί η πρωτοποριακή συσκευή.
Έρχεται το τέλος της ημικρανίας και του πονοκεφάλου;
Νέο «όπλο» ενάντια στους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες ανέπτυξαν επιστήμονες στο εξωτερικό, το οποίο θα χρησιμοποιεί εξωτερικό νευροδιεγέρτη για να αντιμετωπίζει τον πόνο.

Η παρουσίαση της πρωτοποριακής συσκευής πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κεφαλαλγίας που πραγματοποιείται από τις 8 ως τις 10 Μαΐου στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κεφαλαλγίες είναι το πιο συχνό σύμπτωμα για το οποίο οι άνθρωποι απευθύνονται στον γιατρό. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα η ημικρανία, που είναι και η πιο βασανιστική μορφή κεφαλαλγίας, ταλαιπωρεί το 10% του γενικού πληθυσμού, ενώ το 30% υποφέρουν από πονοκέφαλο τάσεως, όπως τόνισε ο νευρολόγος Δ. Μητσικώστας, με αφορμή την παρουσίαση της συσκευής, η οποία αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση τόσο της ημικρανίας όσοι και της απλής κεφαλαλγίας.

Οι ασθενείς θα τοποθετούν την συσκευή σαν στεφάνι γύρω από το μέτωπό τους και εκείνη με τη βοήθεια μπαταρίας θα εκπέμπει ρεύμα χαμηλής τάσης για να διεγείρει κλάδους του τριδύμου νεύρου του προσώπου, αυτού που συνδέεται με τις ημικρανίες.

Ο καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Λιέγης, Τ. Schoenen, ανέφερε πως «ο πρώτος εξωτερικός νευροδιεγέρτης τους τριδύμου νεύρου αποδεικνύεται ως η λύση για περισσότερους από τους μίσους ασθενείς που πάσχουν από κεφαλαλγία και ημικρανία», καθώς η προφυλακτική φαρμακευτική θεραπεία έχει μόνο μερική ανταπόκριση.

Η συσκευή χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή σε ενήλικους πάσχοντες και χρησιμοποιείται το ανώτερο ως 20 λεπτά ημερησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v