Ο θηλασμός αυξάνει το IQ και δίνει… χρόνια

Η μεγαλύτερη διάρκεια θηλασμού συνδέεται με αυξημένη νοημοσύνη και περισσότερα χρόνια ζωής για το βρέφος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Ο θηλασμός αυξάνει το IQ και δίνει… χρόνια
Τα παιδιά που θηλάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καταλήγουν να είναι εξυπνότερα, με καλύτερο επίπεδο μόρφωσης και πιο υγιή στην ενήλικη ζωή τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη από τη Βραζιλία, τα παιδιά που θήλαζαν για τουλάχιστον 12 μήνες είχαν τέσσερεις περισσότερους βαθμούς σε τεστ IQ, σπούδασαν ένα έτος περισσότερο και είχαν εισόδημα περίπου 30% πάνω από τον μέσο όρο, σε σχέση με εκείνα που ως μωρά είχαν θηλάσει λιγότερο από ένα μήνα.

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Μπερνάρντο Λέσα Χόρτα του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Πελότας παρακολούθησαν σχεδόν 3.500 νεογέννητα επί 30 χρόνια. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η έρευνά μας παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι ο παρατεταμένος θηλασμός όχι μόνο βελτιώνει τη νοημοσύνη έως τουλάχιστον την ηλικία των 30 ετών, αλλά επίσης έχει ευρύτερες επιπτώσεις σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς βελτιώνει το επίπεδο μόρφωσης και εισοδήματος».

Δείτε την έρευνα εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v