ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Botox: Εμποδίζει τη συναισθηματική ανάπτυξη των νέων

Η δημοφιλής μέθοδος ομορφιάς μπορεί να εμποδίσει την ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη στους νέους, αφού παραλύει τους μύες του προσώπου.

Botox: Εμποδίζει τη συναισθηματική ανάπτυξη των νέων

Ολοένα και περισσότεροι νέοι καταφεύγουν στη μέθοδο botox για να διαιωνίσουν τη… νεότητά τους, όμως οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως σημειώνουν στο περιοδικό ''Aesthetic Nursing'' ερευνητές, υπάρχει αυξανόμενη τάση σε ανθρώπους κάτω των 25 ετών να κάνουν αγωγή με τη χρήση botox. Ωστόσο, η έρευνα υποδεικνύει ότι τα «παγωμένα πρόσωπα», ενδεχομένως να σταματούν τους νέους από το να μάθουν πώς να εκφράζουν πλήρως τα συναισθήματά τους.

Η ερευνήτρια και νοσηλεύτρια Helen Collier, δήλωσε ότι τα προγράμματα reality στην τηλεόραση κάνουν τους νέους να έχουν ως ιδανικό το ανέκφραστο και «παγωμένο πρόσωπο», ενώ ανέφερε μια γνωστή ψυχολογική θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι έφηβοι μαθαίνουν πώς να συνδέονται καλύτερα με ανθρώπους μιμούμενοι τις εκφράσεις του προσώπου τους.

Ωστόσο, η ειδικός προειδοποιεί ότι μια γενιά νέων ανθρώπων με «κενό πρόσωπο», μπορεί ενδεχομένως να βλάπτει την ικανότητά της να αποκαλύπτει σωστά τα συναισθήματά της. «Αν εξαφανίσεις τα συγκεκριμένα συναισθήματα μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η συναισθηματική και κοινωνική σου ανάπτυξη», δήλωσε η ερευνήτρια.

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα στο iatronet και για το botox, γενικά, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v