Πιο κοντά στην άνοια οι κυνικοί

Ο κυνισμός, ως χαρακτηριστικό προσωπικότητας συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, αναφέρει νέα έρευνα.
Πιο κοντά στην άνοια οι κυνικοί
Ο κυνισμός χαρακτηρίζεται από την πεποίθηση ότι οι άλλοι παρακινούνται από εγωιστικά κίνητρα. Αν και μπορεί να εμφανιστεί ως άποψη πως "το ποτήρι είναι μισοάδειο", οι ερευνητές δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη θεώρηση αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας.

Οι ερευνητές με επικεφαλής την Anna- Malia Tolppanen, του University of Eastern Finland στο Kuopio, δημοσιεύουν τα ευρήματα στο περιοδικό ''Neurology.'' Δήλωσαν ότι ο κυνισμός έχει προηγουμένως συνδεθεί με άλλα προβλήματα υγείας, όπως η καρδιοπάθεια αλλά η νέα έρευνα είναι η πρώτη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ κυνισμού και άνοιας.

Για να εξετάσουν περαιτέρω τη σχέση μεταξύ άνοιας και κυνισμού, οι ερευνητές μελέτησαν 1.449 ανθρώπους μέσης ηλικίας 71 ετών που συμπλήρωσαν τεστ για άνοια και ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε τα επίπεδα κυνισμού τους. Η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι το ερωτηματολόγιο έχει αποδειχτεί αξιόπιστο και τα σκορ των ανθρώπων έτειναν να είναι σταθερά για αρκετά χρόνια.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σε ποιο βαθμό συμφωνούσαν με προτάσεις όπως:
- Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα έλεγαν ψέματα για να προχωρήσουν
- Είναι πιο ασφαλές να μην εμπιστεύεσαι κανένα
- Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν άδικους λόγους για να κερδίσουν κάτι παρά να το χάσουν.

Αφού μέτρησαν τα σκορ των συμμετεχόντων οι ερευνητές τους ομαδοποίησαν σε κατηγορίες χαμηλών, μέτριων ή υψηλών επιπέδων έλλειψης εμπιστοσύνης.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε την συνέχεια στο Iatronet.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v