6 ερωτήσεις που ντρέπεστε να ρωτήσετε τον γιατρό σας

Μήπως νιώθετε άβολα να κάνετε ορισμένες ερωτήσεις στον γιατρό σας; Δείτε τα συνηθέστερα θέματα που μας δημιουργούν αμηχανία και πώς να τα διαχειριστείτε.
6 ερωτήσεις που ντρέπεστε να ρωτήσετε τον γιατρό σας
Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι αρκετά άβολο να πρέπει να αποκαλύψουν το σώμα τους σε κάποιον ξένο. Κάπως έτσι, η επίσκεψη σε έναν γιατρό μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους. Ιδιαίτερα για μερικά ζητήματα και λειτουργίες του οργανισμού μας που δεν έχουμε συνηθίσει να… μοιραζόμαστε με τρίτους, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο αμήχανα. Γι’ αυτό και ορισμένες φορές αποφεύγουμε να μιλήσουμε στον ειδικό για αυτό ακριβώς που μας απασχολεί. Δείτε παρακάτω τέτοιες περιπτώσεις «άβολων» ζητημάτων υγείας και πώς να τα αντιμετωπίσετε:

Γιατί έχω ακράτεια όταν βήχω ή φτερνίζομαι;
Στις περισσότερες γυναίκες γίνεται δύσκολο να διατηρήσουν τον έλεγχο της κύστης όταν μεγαλώνουν. Δεν είναι απαραίτητα σημάδι μεγαλύτερου προβλήματος. Γενικά η ανεξέλεγκτη ‘’διαρροή’’ προέρχεται από πυελικούς μυς που έχουν εξασθενήσει. Κάντε ασκήσεις Kegel σε τακτική βάση για να εμποδίσετε τo συμβάν. Επίσης είναι σημαντικό να αποφεύγετε το αλκοόλ, τον καφέ και άλλα διουρητικά, καθώς καθιστούν χειρότερη την εξασθένηση της κύστης.

Γιατί μειώνεται η ερωτική μου επιθυμία;
Το μόνο που καθιστά πιο άβολη την ερώτηση είναι όταν συνδέεται με το γεγονός ότι το σεξ δεν σας ικανοποιεί. Αυτό μπορεί να μοιάζει με ‘’θανατική καταδίκη’’ και ενδεχομένως να σκεφτείτε ότι κάτι συμβαίνει με εσάς. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητα έτσι. Αρκετοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται: Μπορεί το πρόβλημα να αφορά αλλαγή των ορμονών ή να είναι παρενέργεια φαρμάκου. Επίσης μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιου άλλου προβλήματος. Ανεξάρτητα από την αιτία, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Γιατί έχω περισσότερα αέρια;
Τα αέρια είναι ένα από τα συμπτώματα που φέρνουν αμηχανία. Το πρόβλημα είναι ότι ο σφιγκτήρας του πρωκτού εξασθενεί καθώς μεγαλώνετε. Αυτό σημαίνει ότι θα σας είναι πιο δύσκολο να κρατάτε τα αέρια. Επιπλέον πρέπει να κοιτάξετε τη διατροφή σας: Τρώτε πολλές ίνες ή μασάτε τσίχλα; Οι συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα αέρια από το κανονικό. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα: Η κατάλληλη αγωγή θα απαιτήσει να εξετάσετε πρώτα τα αίτια, επομένως σκεφτείτε τις συνήθειές σας πριν μιλήσετε στον γιατρό.

Διαβάστε την συνέχεια στο iatronet.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v