ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Αγύμναστοι 7 στους 10 Έλληνες

Το 59% των Ελλήνων δεν γυμνάζονται ποτέ σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Ευρωβαρόμετρο: Αγύμναστοι 7 στους 10 Έλληνες

 Χαμηλά επίπεδα σωματικής άσκησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αποκαλύπτει το ευρωβαρόμετρο που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Το 69% των συμπολιτών μας και το 59% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι αφιερώνουν το χρόνο τους σπάνια ή ποτέ σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης.

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 7% των Ελλήνων γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή πέντε φορές την εβδομάδα, και το 24% από μία έως τέσσερεις φορές την εβδομάδα. Μία με τρεις φορές την εβδομάδα γυμνάζονται το 10% των Ελλήνων και το 59% δεν γυμνάζονται ποτέ (42% στην ΕΕ).

Σε γενικές γραμμές το ευρωβαρόμετρο αποκαλύπτει ότι οι πολίτες στη Βόρεια Ευρώπη ασκούνται περισσότερο από τους νότιους Ευρωπαίους. Η πιο «γυμνασμένη» χώρα της ΕΕ βρέθηκε η Σουηδία με το 70% των πολιτών που επιδίδονται σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης, την ακολουθεί η Δανία με 68% και η Φιλανδία με 66%. Αντίθετα, στην λίστα των πιο αγύμναστων ευρωπαίων βρέθηκαν οι Ρουμάνοι με 60%, ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς (60%), και κλείνει την «τριάδα» η Ελλάδα με 59%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ζωή είναι μια τολμηρή περιπέτεια ή δεν είναι τίποτε άλλο."

Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1558 - Αρχίζει η Ελισαβετιανή εποχή: Η βασίλισσα Μαρία Α' της Αγγλίας πεθαίνει και τη διαδέχεται στο θρόνο η ετεροθαλής αδελφή της, Ελισάβετ Α'.
    1968 - Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
    1973 - Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
    2011 - Η κυβέρνηση Μόντι (κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία) ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY