ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Αγύμναστοι 7 στους 10 Έλληνες

Το 59% των Ελλήνων δεν γυμνάζονται ποτέ σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Ευρωβαρόμετρο: Αγύμναστοι 7 στους 10 Έλληνες

 Χαμηλά επίπεδα σωματικής άσκησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αποκαλύπτει το ευρωβαρόμετρο που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Το 69% των συμπολιτών μας και το 59% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι αφιερώνουν το χρόνο τους σπάνια ή ποτέ σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης.

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 7% των Ελλήνων γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή πέντε φορές την εβδομάδα, και το 24% από μία έως τέσσερεις φορές την εβδομάδα. Μία με τρεις φορές την εβδομάδα γυμνάζονται το 10% των Ελλήνων και το 59% δεν γυμνάζονται ποτέ (42% στην ΕΕ).

Σε γενικές γραμμές το ευρωβαρόμετρο αποκαλύπτει ότι οι πολίτες στη Βόρεια Ευρώπη ασκούνται περισσότερο από τους νότιους Ευρωπαίους. Η πιο «γυμνασμένη» χώρα της ΕΕ βρέθηκε η Σουηδία με το 70% των πολιτών που επιδίδονται σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης, την ακολουθεί η Δανία με 68% και η Φιλανδία με 66%. Αντίθετα, στην λίστα των πιο αγύμναστων ευρωπαίων βρέθηκαν οι Ρουμάνοι με 60%, ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς (60%), και κλείνει την «τριάδα» η Ελλάδα με 59%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το σινεμά είναι μια τέχνη όπου κάνεις ωραία πράγματα σε ωραίες γυναίκες."

Φρανσουά Τρυφφώ, 1932-1984, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1916 - Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη ναυμαχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας
    1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2