Χρήσιμες οδηγίες για την μεταβατική περίοδο του ΕΟΠΥΥ

Είκοσι χρήσιμες οδηγίες για την εξυπηρέτησή σας από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας του ΠΕΔΥ δίνει η διοίκηση του οργανισμού.
Χρήσιμες οδηγίες για την μεταβατική περίοδο του ΕΟΠΥΥ
Εν αναμονή της ίδρυσης του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ), η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ φροντίζει να μας κατατοπίσει με λίστα χρηστικών απαντήσεων σε είκοσι ερωτήματα που θέτουν οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό σχετικά με την λειτουργία του σε αυτή την μεταβατική περίοδο.

Στις πληροφορίες περιλαμβάνεται ενημέρωση για ζητήματα όπως πού θα βρείτε ελεγκτές ιατρούς, πώς θα κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας και πού συνεδριάζουν οι επιτροπές υγειονομίας, εξωσωματικής ή φαρμάκων υψηλού κόστους.

Πού παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
Στην μεταβατική αυτή περίοδο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται:
-Από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, στους οποίους δόθηκε δικαίωμα 400 επισκέψεων ασθενών ανά μήνα
-Από τα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών Νοσοκομείων, τακτικά και επείγοντα, από τα Κέντρα Υγείας και από τα Περιφερειακά ιατρεία αυτών

Από πού μπορώ να πάρω πληροφορίες για τους συμβεβλημένους ιατρούς;
-Από το διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ στο www.eopyy.gov.gr
-Από το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, στο τηλέφωνο 210 3803470 και ώρες 08.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., με αστική χρέωση
-Από όλα τα Δημαρχεία, στα οποία έχουν αναρτηθεί λίστες των συμβεβλημένων ιατρών
-Από τα ΚΕΠ όλης της Ελλάδας

Πού μπορώ να βρω ελεγκτή γιατρό;
Ελεγκτές γιατροί υπάρχουν :
-Στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας
-Στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39, Μαρούσι
-Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ) του ΕΟΠΥΥ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
Οι Ελεγκτές Ιατροί θα βρίσκονται στις παραπάνω ΠΕ.ΔΙ. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και για όσο χρονικό διάστημα χρειασθεί. Έργο των ελεγκτών είναι η έγκριση ή μη παροχών (οπτικά, φυσικοθεραπείες, ειδική αγωγή, κλπ) όπως αυτές ορίζονται από τον ΕΚΠΥ.

Πού λειτουργεί η επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης;
Έχουν συσταθεί δύο Επιτροπές, οι οποίες εδρεύουν επί της οδού Αποστόλου Παύλου 12, στο Μαρούσι (κτίριο πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίες θα συνεδριάζουν καθημερινά. Τα μέλη των Επιτροπών γνωματεύουν επί αιτημάτων ασφαλισμένων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ. Για πληροφορίες το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 8110684.

Ποια η διαδικασία χορήγησης και έγκρισης αδειών για εγκύους;
Σε ό,τι αφορά στις εγκύους ασφαλισμένες, για την έγκριση αναρρωτικών αδειών θα ακολουθηθεί ηδιαδικασία που διέπει όλες τις υπόλοιπες αναρρωτικές, δηλαδή θα εξετάζονται από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να οριστεί διαφορετική διαδικασία από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από πού λαμβάνω ιατρική γνωμάτευση για ειδική αγωγή (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κτλ)
Γνωμάτευση για ειδικές θεραπείες χορηγείται από Κρατικά Νοσοκομεία με τα αντίστοιχα τμήματα (π.χ. Νοσοκομείο Παίδων)

Πού διενεργούνται οι εμβολιασμοί των παιδιών;
Εμβολιασμοί διενεργούνται από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παιδιάτρους, Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας που διαθέτουν τα αντίστοιχα τμήματα. Εάν ο εμβολιασμός διενεργηθεί σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, η δαπάνη δεν αποζημιώνεται.

Παρέχεται οδοντιατρική περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ;
Τα οδοντιατρεία των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ θα επαναλειτουργήσουν μετά την λήξη της διαθεσιμότητας - κινητικότητας του προσωπικού τους με την εποπτεία των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ). Το οδοντιατρικό και οδοντοτεχνικό προσωπικό των μονάδων υγείας που θα ενταχθεί στις Υγειονομικές Περιφέρειες θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στους ασφαλισμένους. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν εξωτερικοί συμβεβλημένοι οδοντίατροι με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα συλλογικά όργανα των οδοντιάτρων για υπογραφή συμβάσεων και με ιδιώτες οδοντιάτρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του.

Πότε θα ανοίξουν οι μονάδες υγείας;
Οι μονάδες θα ανοίξουν στις 19/3/2014.

Πού μπορώ να αποστείλω καταγγελία;
Μπορείτε να απευθύνετε τις καταγγελίες σας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, στην διεύθυνση Αξιολόγησης & Διασφάλισης Ποιότητας Κηφισίας 39, Μαρούσι, 15123.

Δείτε περισσότερες ερωταπαντήσεις σε «καυτά» ζητήματα του ΕΟΠΥΥ στο Iatronet.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v