Σηκωθείτε από το γραφείο σας

Ο μέσος εργαζόμενος σε γραφείο περνά καθισμένος στην ίδια θέση 5 ώρες και 41 λεπτά την ημέρα, αναφέρει νέα έρευνα που επισημαίνει πως η καθιστική επαγγελματική ζωή εμπεριέχει κινδύνους. Δείτε πώς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε.
Σηκωθείτε από το γραφείο σας
Οι εργαζόμενοι σε γραφείο πρέπει να σηκώνονται περισσότερο από τις καρέκλες τους και να μιλούν πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ τους παρά να στέλνουν emails, λένε οι ερευνητές, που επισημαίνουν σε πρόσφατη μελέτη ότι περνάμε υπερβολικά πολλές ώρες καθισμένοι στην ίδια θέση.

Συγκεκριμένα, έρευνα που πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Κοινότητας Ψυχολόγων υποστηρίζει ότι περνάμε κατά μέσο όρο 5 ώρες και 41 λεπτά καθισμένοι στο γραφείο μας κάθε εργάσιμη ημέρα. Ο λόγος; «Απλώς ξεχνάμε να σηκωθούμε», λένε οι ερευνητές.

«Μιλάμε για έναν πληθυσμό που συνεχώς γίνεται γηραιότερος, και ο οποίος δουλεύει μέχρι μια μεγάλη ηλικία. Για να δουλέψεις σε προχωρημένη ηλικία, πρέπει να είσαι υγιής», προειδοποιεί η Dr Myanna Duncan από το Loughborough University. Θυμίζει μάλιστα πως με αυτά τα δεδομένα, ο μέσος εργαζόμενος ξοδεύει τόσο χρόνο στο γραφείο του όσο και στο κρεβάτι του.

Επιπλέον, όσοι κάθονται τόσες ώρες κατά την διάρκεια της δουλειάς τους δήλωσαν πως συνηθίζουν να κάθονται και στο σπίτι τους, κάτι που –ω, τι έκπληξη- συνδέεται με την παχυσαρκία. «Δεν χρειαζόμαστε έναν ψυχολόγο για να μας πει ότι πρέπει να σηκωθούμε και να περπατήσουμε λίγο. Αν βοηθάει όμως, προτείνω να βάζουμε post-its στους υπολογιστές μας ως υπενθύμιση», συμπληρώνει η ειδικός, καταλήγοντας: «Σηκωθείτε και μιλήστε με τους συναδέλφους σας πρόσωπο με πρόσωπο – είναι πολύ πιο κοινωνικό και πολύ καλύτερο από το να τους στέλνετε emails».

Πηγή: BBC.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v