ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πώς λένε την ασπιρίνη στα κρητικά;

Τη δύναμη των βοτάνων της κρητικής γης συνδυάζει το νέο φάρμακο κατά της γρίπης που παρασκεύασαν καθηγητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Η φυσική «ασπιρίνη» αναμένεται να πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ εντός του χρόνου.

Πώς λένε την ασπιρίνη στα κρητικά;

Είναι βιολογικό, φθηνό και 100% ελληνικό. Ένα νέο φάρμακο που αντιμετωπίζει την κοινή γρίπη και ανακουφίζει από το κρυολόγημα, σχεδίασαν και παρασκεύασαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι καθηγητές ιατρικής Χρήστος Λιονής, Ηλίας Καστανάς και ο καθηγητής βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος συνδύασαν σε μία κάψουλα τρία διαφορετικά βότανα της κρητικής γης, γνωστά για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους. Πρόκειται για μία φυσική εκδοχή της ασπιρίνης η οποία, χωρίς παρενέργειες, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της γρίπης, ρίχνει τον πυρετό, έχει αναλγητική δράση και προστατεύει από ασθένειες του αναπνευστικού. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 2-3 κάψουλες την ημέρα.

Η πατέντα έχει κατατεθεί προς έγκριση στον ΕΟΦ, προκειμένου να κυκλοφορήσει στο εμπόριο εντός του χρόνου, ενώ στόχος των δημιουργών είναι να πάρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ώστε να διατεθεί στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Για την παρασκευή του, συνεργάστηκαν η φαρμακοβιομηχανία Gallenica και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, η οποία έθεσε τον όρο η τιμή του φαρμάκου να μην ξεπεράσει το 1 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v