ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Νέα θεραπεία υπόσχεται λιγότερη ταλαιπωρία

Οι Ελληνίδες έχουν πρόσβαση πλέον σε μία ακόμη πιο εξελιγμένη τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης η οποία απλοποιεί τη θεραπεία, μειώνοντας τον αριθμό των ενέσεων, αλλά και τις πιθανότητες λανθασμένης δοσολογίας.

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Νέα θεραπεία υπόσχεται λιγότερη ταλαιπωρία

Πιο απλή και σύντομη καθίσταται πλέον η θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση και στην Ελλάδα, με μία εξελιγμένη τεχνική η οποία μειώνει τον αριθμό των ενέσεων, περιορίζει τις πιθανότητες λάθους στη δοσολογία και αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση με Κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa) χρησιμοποιεί γοναδοτροπίνη που έχει ανασυνδυαστεί με FSH, τη φυσική ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες.

Τα οφέλη της νέας τεχνικής είναι πολλαπλά. Αφενός έχει μεγαλύτερη διάρκεια δράσης με αποτέλεσμα να απαιτούνται έως και 70% λιγότερες ενέσεις σε ένα κύκλο θεραπείας, μειώνοντας πρακτικά τον αριθμό από 7 σε 1. Αφετέρου, ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση (και πάντα υπό την επίβλεψη του γιατρού), οι ενέσεις μπορούν να γίνονται από τις ίδιες τις γυναίκες ή άλλο μέλος της οικογένειας.

Η απλοποίηση της θεραπείας όχι μόνο ελαχιστοποιεί την ταλαιπωρία και το άγχος του ασθενούς, αλλά αυξάνει και την αποτελεσματικότητά της, αφού περιορίζεται ο παράγοντας λάθους.

Το νέο φαρμακευτικό προϊόν ανήκει στην εταιρεία MSD, www.msd.com.

Πηγή: Iatronet

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2