ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Νέα θεραπεία υπόσχεται λιγότερη ταλαιπωρία

Οι Ελληνίδες έχουν πρόσβαση πλέον σε μία ακόμη πιο εξελιγμένη τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης η οποία απλοποιεί τη θεραπεία, μειώνοντας τον αριθμό των ενέσεων, αλλά και τις πιθανότητες λανθασμένης δοσολογίας.

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Νέα θεραπεία υπόσχεται λιγότερη ταλαιπωρία

Πιο απλή και σύντομη καθίσταται πλέον η θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση και στην Ελλάδα, με μία εξελιγμένη τεχνική η οποία μειώνει τον αριθμό των ενέσεων, περιορίζει τις πιθανότητες λάθους στη δοσολογία και αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση με Κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa) χρησιμοποιεί γοναδοτροπίνη που έχει ανασυνδυαστεί με FSH, τη φυσική ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες.

Τα οφέλη της νέας τεχνικής είναι πολλαπλά. Αφενός έχει μεγαλύτερη διάρκεια δράσης με αποτέλεσμα να απαιτούνται έως και 70% λιγότερες ενέσεις σε ένα κύκλο θεραπείας, μειώνοντας πρακτικά τον αριθμό από 7 σε 1. Αφετέρου, ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση (και πάντα υπό την επίβλεψη του γιατρού), οι ενέσεις μπορούν να γίνονται από τις ίδιες τις γυναίκες ή άλλο μέλος της οικογένειας.

Η απλοποίηση της θεραπείας όχι μόνο ελαχιστοποιεί την ταλαιπωρία και το άγχος του ασθενούς, αλλά αυξάνει και την αποτελεσματικότητά της, αφού περιορίζεται ο παράγοντας λάθους.

Το νέο φαρμακευτικό προϊόν ανήκει στην εταιρεία MSD, www.msd.com.

Πηγή: Iatronet

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v