ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Μαγιορκίνης: «Αρχίζει και κάμπτεται η μεταδοτικότητα»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στον Ant1 για την επιβράδυνση της μεταδοτικότητας της Covid-19 στη χώρα αυτό το διάστημα.

Μαγιορκίνης: «Αρχίζει και κάμπτεται η μεταδοτικότητα»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στον Ant1 σχετικά με την επιβράδυνση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στη χώρα, ύστερα από την εκτόξευση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα.

«Προς το παρόν φαίνεται ότι κινούμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα αύξησης από την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή είμαστε περίπου στο 10%. Που σημαίνει ότι έχει αρχίσει και κάμπτεται η μεταδοτικότητα», επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας.

Το peak της μεταδοτικότητας σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη «Γιατί το ποσοστό αύξησης που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μισό από το ποσοστό αύξησης που είδαμε την προπροηγούμενη. Δηλαδή έχει αρχίσει και επιβραδύνεται, έχει αρχίσει και κάμπτεται η καμπύλη, που σημαίνει ότι η μεταδοτικότητα έχει αρχίσει και πέφτει».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Θάνου Πλεύρη, ότι η μετάδοση γίνεται σε ανοιχτούς χώρους, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως «Αυτά είναι τα στοιχεία που έχουμε, γενικά ό,τι γνωρίζουμε από την κινητικότητα. Δηλαδή αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι σχετίζεται με χώρους διασκέδασης, οι οποίοι αυτή την περίοδο είναι ανοιχτοί. Το είχαμε δει και σε προηγούμενες φάσεις δεν είναι κάτι το οποίο μας ξενίζει».

Παράλληλα ο καθηγητής μίλησε για τους χώρους διασκέδασης, στους οποίους οι άνθρωποι δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα και «έχουν μεγαλύτερη μίξη με άτομα που δεν γνωρίζουν και δεν είναι κοντά στο στενό τους περιβάλλον». Άρα, υπογράμμισε, «αυτή τη στιγμή, το επίκεντρο της μετάδοσης φαίνεται ότι είναι εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v