17 Νοέμβρη 2019 είχαμε μάλλον το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον κόσμο

Νέα βρετανική μελέτη εκτιμά ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον κόσμο, υπήρξε στις 17 Νοεμβρίου 2019 κι όχι τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς στη Γουχάν.
17 Νοέμβρη 2019 είχαμε μάλλον το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον κόσμο
Μεγάλη συζήτηση γίνεται εδώ και καιρό σχετικά με την ημερομηνία που καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό κορωνοϊού στον κόσμο. Μια νέα επιστημονική επιστημονική μελέτη αναμένεται να ταράξει τα νερά γύρω από το θέμα, μιας και εκτιμά ότι το πρώτο περιστατικό Covid-19 εμφανίστηκε μεταξύ των αρχών Οκτωβρίου και των μέσων Νοεμβρίου 2019 στην Κίνα, με πιο πιθανή ημερομηνία την 17η Νοεμβρίου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η επίσημη έναρξη της πανδημίας τοποθετείται στις αρχές του Δεκέμβρη του 2019, στην πόλη Γουχάν της Κίνας.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Pathogens" από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέντ, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Ρόμπερτς. Οι ερευνητές, χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να κάνουν τους υπολογισμούς τους, πριν καταλήξουν στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως είναι φυσικό η μελέτη τους ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι η πανδημία είχε ξεκινήσει νωρίτερα από ότι νομίζουμε και εξαπλώθηκε με πολύ γοργούς ρυθμούς.

Με βάση λοιπόν τις νέες εκτιμήσεις, το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας συνέβη στην Ιαπωνία στις 3 Ιανουαρίου 2020, το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη υπήρξε στην Ισπανία στις 12 Ιανουαρίου 2020 και το πρώτο στις ΗΠΑ στις 16 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v