ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Θα παίρνουμε self test από τα σούπερ μάρκετ;

Σε λίγες μέρες είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ψώνια της εβδομάδας να παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ και self test.

Θα παίρνουμε self test από τα σούπερ μάρκετ;

Μοιάζει πολύ πιθανό πλέον μαζί με τα χαρτικά, τα απορρυπαντικά και τα γαλακτοκομικά να βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ και self test. Βλέπεις στις 19 Ιουνίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα διανομής από τα φαρμακεία κι η κυβέρνηση ψάχνει νέους τρόπους διάθεσης, μιας και οι φαρμακοποιοί δεν φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να συνεχίσουν να διαθέτουν αυτοδιαγνωστικά τεστ στα καταστήματά τους.  

Μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι κι αυτή της διάθεσης μέσω των σούπερ μάρκετ.

Νέους διαύλους διάθεσης των self test εξετάζει η κυβέρνηση καθώς στις 19 Ιουνίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα διανομής από τα φαρμακεία.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αρνηθεί τη συνέχιση διάθεσης αυτοδιαγνωστικών τεστ, ως εκ τούτου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της διάθεσής τους, μεταξύ άλλων, από σούπερ μάρκετ.

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από τρία τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν από τρία τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών που δεν έχουν -εάν δεν απαιτείται για την εργασία τους- υποχρέωση δήλωσης του αποτέλεσματος του οικιακού τεστ», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πριν λίγες μέρες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Επισήμανε όμως ότι η δωρεάν διάθεση self test «θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διονομή θα γίνεται «και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων».

«Ππιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ» συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ είναι μια δύναμη της φύσης, ενώ η λογική δεν είναι."

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1687 - Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούσαν την Ακρόπολη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2