Έρχονται μαγαζιά μόνο για εμβολιασμένους;

Ο Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη βουλή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μαγαζιά μόνο για εμβολιασμένους.
Έρχονται μαγαζιά μόνο για εμβολιασμένους;
Οι εμβολιασμοί προχωρούν και τα μέτρα χαλαρώνουν, ωστόσο το ερωτηματικό για το τι πρόκειται να συμβεί από το φθινόπωρο και μετά παραμένει. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης κάνουν συνεχώς λόγο για προνόμια που πρέπει να δοθούν στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός τους και να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Παράλληλα κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν κάποιες ελευθερίες σε δραστηριότητες, μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

Ο Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε σε ομιλία του στη Βουλή ότι «ουδείς το φθινόπωρο δεν θα μπορεί να απαγορέψει σε έναν παραδείγματος χάριν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί του». Τη ίδια ώρα συζητιούνται κι άλλες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους με πιο πιθανές να φαντάζουν οι ακόλουθες:

- Να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων στην εστίαση και στους κλειστούς χώρους

- Να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα

-Να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

-Να μπορούν εισέρχονται χωρίς τεστ σε διάφορους χώρους, όπως γήπεδα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v