ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

«Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτος εμβολιασμός μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου εντός 12 μηνών.

«Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους»

Ενώ όλος ο πλανήτης όπως είναι φυσιολογικό ασχολείται με τον ρυθμό των εμβολιασμών παγκοσμίως ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτος εμβολιασμός μέσα σε διάστημα ενός χρόνου για όσους έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της εταιρείας του.

Εκτός αυτού, φάνηκε ότι θεωρεί αρκετά πιθανό οι άνθρωποι να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορωνοϊού όπως συμβαίνει και με την εποχική γρίπη.

Οι δηλώσεις του κ. Μπουρλά έγιναν την 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικής CVS Health, σύμφωνα με το CNBC, ωστόσο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί δυνητικά να μολυνθεί από τον κορωνοϊό», αλλά φάνηκε πολύ αισιόδοξος ότι τα εμβόλια θα καταστούν σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλάξεων του ιού.

Λίγες μέρες πριν, εντός του Απρίλη η Pfizer ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Όλα τα δεδομένα βασίζονταν σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα ωστόσο χρειάζονται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Όσο πιο πολύ θέλεις να ψηλώσεις, τόσο πιο καλά πρέπει τα πόδια σου να στηρίζονται στη γη. Κάθε δέντρο το ξέρει αυτό."

Michel Tournier, Γάλλος συγγραφέας

  • 1894 - Με πρωτοβουλία του Πιερ ντε Κουμπερτέν, ιδρύεται στο Παρίσι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2