Παγώνει στις ΗΠΑ η χορήγηση των εμβολίων της Johnson & Johnson

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ θα εισηγηθούν τη διακοπή της χορήγησης του εμβολίου λόγω θρομβώσεων.
Παγώνει στις ΗΠΑ η χορήγηση των εμβολίων της Johnson & Johnson
Ακόμα δεν έφτασαν στην Ελλάδα οι παρτίδες του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και τα νέα από τις ΗΠΑ είναι ανησυχητικά.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ θα προτείνουν τη διακοπή της χορήγησης του εμβολίου λόγω περιστατικών θρομβώσεων.

Τα περιστατικά αφορούν αποκλειστικά γυναίκες μεταξύ 18 και 48 ετών. Μια πέθανε, ενώ μια άλλη νοσηλεύεται στη Νεμπράσκα σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί επτά εκατομμύρια πολίτες.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων διερευνά για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο αιτιακής σχέσης μεταξύ της δραστικής ουσίας του εμβολίου και των θρομβώσεων, μετά το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τους New York Times, η σύσταση των δύο υπηρεσιών θα εφαρμοστεί άμεσα σε όλα τα ομοσπονδιακά εμβολιαστικά κέντρα.

Σήμερα, η Ελλάδα παραλαμβάνει τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου και οι αρμόδιες Αρχές είναι ήδη ενήμερες για τα περιστατικά θρομβώσεων.

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αναστολής των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο σκεύασμα στη χώρα μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v