Οι πιο παράξενες αλλεργίες του κόσμου

Γκρινιάζεις συνέχεια επειδή φτερνίζεσαι λόγω γύρης; Ξανασκέψου το, μιας κι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αλλεργία στο δέρμα, το νερό ή τα κέρματα.
Οι πιο παράξενες αλλεργίες του κόσμου

Μαζί με τα ανθισμένα λουλουδάκια και τον αλλοπρόσαλο καιρό (μπουφάν το πρωί, t-shirt το απόγευμα) η άνοιξη φέρνει στον δρόμο μας- δυστυχώς- και τις αλλεργίες. Πρόκειται για την εποχή που τα αλλεργιογόνα δαιμονίζονται και ταλαιπωρούν τα ρουθούνια και το δερματάκι μας περισσότερο από ποτέ.

Όσο εμείς παρόλα αυτά γκρινιάζουμε για την αναθεματισμένη γύρη των λουλουδιών και την τριχωτή μας γάτα, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από ιδιαίτερα παράξενες αλλεργίες τερματίζοντας το ταλαιπωριόμετρο. Ακολουθεί μια ενδεικτική κι ιδιαίτερα περίεργη λίστα.

Κέρματα

Πολύ πριν έρθει η πανδημία και ο κορωνοϊός για να καθιερώσει τις ανέπαφες συναλλαγές υπήρχαν άνθρωποι που εμφάνιζαν επαφική δερματίτιδα μετά από κάθε συναλλαγή τους με κέρματα. Το νικέλιο που εμπεριέχεται στα περισσότερα κέρματα, ήταν υπεύθυνο για τα εξανθήματα που εμφανίζουν οι αλλεργικοί σε αυτό μετατρέποντας τα κάλαντα σε μια ιδιαίτερα επίμονη διαδικασία.

Σπέρμα

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις γυναικών, οι οποίες μετά το σεξ βγάζουν εξανθήματα και πρήζονται στην περιοχή του κόλπου. Η χρήση του προφυλακτικού μειώνει τις ανεπιθύμητες αλλεργικές εξάρσεις ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται όταν μια αλλεργική στο σπέρμα γυναίκα θελήσει να μείνει έγκυος.

Δερμάτινα παπούτσια

Κάποια από τα χημικά, που χρησιμοποιούνται κατά την τεχνική επεξεργασία του δέρματος των παπουτσιών, είναι υπεύθυνα για ανεπιθύμητα εξανθήματα και την τρομερή φαγούρα στα ευαίσθητα δαχτυλάκια των ποδιών κάποιων άτυχων συνανθρώπων μας. Η καλτσούλα κάνει ωστόσο δουλειά, πάντα εκτός αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, οπότε μπαίνουν και τα αντισταμινικά στο παιχνίδι.

Νερό

Δεν ξέρουμε αν έχεις ακούσει πουθενά για την υδατογενή κνίδωση, αλλά πρόκειται ξεκάθαρα για αυτό που λένε μη σου τύχει. Ευτυχώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια αλλεργία στην επαφή με το νερό, η οποία σου προκαλεί δερματικά εξανθήματα, που όμως έπειτα από λίγα λεπτά ευτυχώς εξαφανίζονται.

Ήλιος

Δεν μιλάμε για βαμπίρ και νυχτοβάτες προφανώς, αλλά για κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν αντέχουν να εκτίθενται στον ήλιο. Αν ζεις μάλιστα σε μια ηλιόλουστη χώρα σαν την Ελλάδα, μια τέτοια αλλεργία κάνει upgrade κι ανεβαίνει στο στάδιο του μαρτυρίου, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

Κρύο

Πέρα από τα κοκαλάκια μας που επιζητούν ζεστασιά, το κρύο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβές, για όσους πάσχουν από τη λεγόμενη ψυχρή κνίδωση, προκαλώντας ερυθρίαση, φαγούρα και οίδημα, Μάλιστα αν κάποιος έχει αλλεργία στο κρύο, μπορεί να δει την αρτηριακή του πίεση να πέφτει εξαιρετικά χαμηλά αν μείνει εκτεθειμένος σε χειμωνιάτικες συνθήκες για μεγάλο διάστημα.

Άσκηση

Αν βρεθεί κάποιος και σας πει ότι δεν γυμνάζεται γιατί έχει αλλεργία στην άσκηση, πριν τον πάρετε στο ψιλό, βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ισχύει. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι αλλεργιολόγοι θεωρούν ότι η αλλεργική αντίδραση σχετίζεται με κάποια τροφή που καταναλώθηκε αμέσως πριν την άσκηση κι εκδηλώθηκε μετά από αυτή, επομένως εσφαλμένα αποδίδεται σε αυτή.

Τηγανίτες

Υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που υποφέρουν από το σύνδρομο του τηγανίσματος και δεν μπορούν να γευτούν το καλύτερο πρωινό γεύμα στην ιστορία των πρωινών. Λογικά δεν μπορούν να φάνε ούτε pancakes, επομένως η συμπόνοια μας απέναντί τους γίνεται μεγαλύτερη.

Ιδρώτας

Αν διαγνωστείς με χοληνεργική κνίδωση τότε πρέπει να ξεχάσεις οποιαδήποτε ενέργεια που θα σου προκαλέσει ιδρώτα. Επειδή κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο να συμβεί, τότε πρέπει να μάθεις να δεις με αυτή τη δαιμονισμένη φαγούρα σε όλο σου το κορμί.

Αλκοόλ

Αν κάθε φορά που πίνεις ένα ποτηράκι αλκοολούχου ποτού, έχεις συμπτώματα άσθματος, βήχα, βουλωμένης μύτης, φτέρνισμα ή συριγμό, τότε δεν σου έχουμε καλά νέα, μιας κι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να είσαι αλλεργικός στο αλκοόλ. Πάλι καλά που έχει γεμίσει ο κόσμος με μη αλκοολούχες επιλογές, ώστε να χαρείς τουλάχιστον με το υποκατάστατο.

Κινητά

Από το 5G μπορεί να μην κινδυνεύεις, όμως ο συνδυασμός του κοβάλτιου με το νικέλιο, από τα οποία κατασκευάζονται τα περισσότερα κινητά μπορεί να γεμίσει με εξανθήματα το πρόσωπό σου και να πάθει μεγάλο κακό αν ξεμείνει από hands free ακουστικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v