Θα πάρουμε εμβόλιο Sputnik V;

Η ρώσικη εταιρεία που παράγει το εμβόλιο Sputnik είναι διατεθειμένη να στείλει 500.000 εμβόλια στη χώρα μας από το Μάιο. Θα αγοράσουμε άραγε;
Θα πάρουμε εμβόλιο Sputnik V;
Οι εμβολιασμοί προχωρούν στη χώρα μας κι όλοι ελπίζουμε να συνεχιστούν με πολύ γοργούς ρυθμούς προκειμένου να φτάσει σύντομα, η ώρα που θα εμβολιαστεί κι ο γενικός πληθυσμός, ώστε να χτίσουμε το ισχυρότερο τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κάνουμε τα εμβόλια της Pfizer, Moderna και Astra Zeneca ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προστεθούν κι άλλα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έχει πάντως όλη την καλή διάθεση να προμηθεύσει στη χώρα μας  Ελλάδα τον απαιτούμενο αριθμό διπλών δόσεων προκειμένου να καλυφθεί εμβολιακά μισό εκατομμύριο πολιτών.

Παρά τα αιτήματα που έχει από 59 χώρες, μέσα από ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter @sputnikvaccine η εταιρεία ανέφερε ότι μπορεί να διαθέσει 500.000 εμβόλια από το Μάϊο, καταλήγοντας ότι «Μαζί είμαστε δυνατότεροι». Η ανάρτηση συνοδεύεται από δημοσίευμα που περιλαμβάνει την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και τις αναφορές στο θέμα του Sputnik V κατά τις αντιπαραθέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη παρακάτω.



Μένει να δούμε αν θα ανταποκριθούμε στη ρώσικη πρόσκληση, αγοράζοντας τα εμβόλια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v