Πάρε... ρομποτικό σκύλο για να βγάλεις το λοκντάουν, λένε ειδικοί

Ρομποτικοί σκύλοι, θεραπεία γέλιου και διαλoγισμός, βρίσκονται ανάμεσα στους δέκα διαφορετικούς τρόπους καταπολέμησης της μοναξιάς εν μέσω lockdown.
Πάρε... ρομποτικό σκύλο για να βγάλεις το λοκντάουν, λένε ειδικοί

Νιώθεις μοναξιά στο λοκκντάουν; Δεν έχεις κανέναν να μιλήσεις; Σε καταλαβαίνουμε, ή προσπαθούμε τουλάχιστον. Είναι ζόρικα τα πράγματα.

Οι ειδικοί όμως έχουν πιθανότατα βρει κάποιες λύσεις για την περίπτωσή σου.

Οι ρομποτικοί σκύλοι, η θεραπεία γέλιου και ο διαλογισμός είναι μερικοί από τους -παραδοσιακούς ή πιο πρωτότυπους- τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, μπορούν να καταπολεμήσουν τη μοναξιά τους και την κοινωνική απομόνωση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Κρίστοφερ Ουίλιαμς.

Και αν δεν μπορείς να βρεις κάπου ρομποτικό σκύλο, λογικό το λες, τότε ίσως να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι από τον παρακάτω «δεκάλογο» δραστηριοτήτων που προτείνουν, αρκετές από τις οποίες μπορούν να γίνουν και διαδικτυακά:

Διαλογισμός και τάι-τσι: Αποδεδειγμένα αποτελεσματικά και τα δύο.

Θεραπεία γέλιου: Ασκήσεις γέλιου, βαθιές αναπνοές, παιγνίδια, τραγούδια κ.ά., μπορούν να γίνουν και σε online ομάδες, πιθανώς σε συνδυασμό με διαλογιστικές ασκήσεις ή γιόγκα.

Συζητήσεις για την τέχνη: Οι συμμετέχοντες περιγράφουν έργα τέχνης, τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά (π.χ. έναν πίνακα ζωγραφικής) και τις σχετικές αναμνήσεις τους (π.χ. από μουσεία).

Θεραπεία αναμνήσεων: Εβδομαδιαίες online συζητήσεις ανταλλαγής αναμνήσεων και έκφρασης συναισθημάτων.

Μαθήματα φιλίας και κοινωνικής ενσωμάτωσης: Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις με ενημέρωση πάνω στις θεωρίες σχετικά με τη μοναξιά και την απομόνωση, στους τρόπους καταπολέμησής τους κ.ά.

Παιγνίδια Wii.

Κηπουρική εσωτερικού χώρου.

Συναντήσεις γνωριμίας με τους γείτονες.

Βιντεοδιασκέψεις με φίλους και συγγενείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v