ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Κρίσεις πανικού και κλειστοφοβία προκαλεί ο κορωνοϊός

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, η επίδραση της πανδημίας στην ψυχολογία μας είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι φανταζόμασταν.

Κρίσεις πανικού και κλειστοφοβία προκαλεί ο κορωνοϊός

Προ μερικών ημερών, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία εγκαινίασε μια πλατφόρμα δωρεάν ψυχιατρικής κάλυψης μέσα από το λογισμικό τηλεϊατρικής της Melapus, της αναγνωρισμένης πλατφόρμας τηλεψυχιατρικής στην Ευρώπη. 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, και μέσα σε μόλις δύο ημέρες, έγιναν περισσότερες από 2157 βιντεοκλήσεις. Μάλιστα 4 στους 10 πολίτες που απευθύνθηκαν ήταν νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών. Το 72,3% ήταν από γυναίκες ενώ το 27,7% ήταν από άντρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 9.677 άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην πλατφόρμα, ενώ 862 ξεκίνησαν συνεδρίες. Το 60% ήταν από το Νομό Αττικής, το 15% από το Νομό Θεσσαλονίκης και 10% από τον Πειραιά.

Όπως διαβάζουμε στο Iatronet, τα θέματα που ανέφεραν οι πολίτες αφορούσαν κυρίως νοσοφοβία, κρίσεις πανικού, κλειστοφοβία, προβλήματα σχέσεων αλλά και απορίες για πρακτικά ζητήματα συνταγογράφησης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Χρειάζονται πολλά πράγματα για να μπορέσεις να αποδείξεις ότι είσαι έξυπνος και μόνο ένα για να αποδειχτεί ότι είσαι ανίδεος."

Don Herold, Αμερικανός ευθυμογράφος

  • 1924 - Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης γίνεται πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2