Pilates με όργανα: 7 στούντιο για… σώμα και πνεύμα

Γνωρίζατε ότι το Pilates γίνεται (και) με όργανα; Ήρθε η στιγμή να το μάθετε, σε επτά κορυφαία studio σε Αθήνα και Προάστια.
Pilates με όργανα: 7 στούντιο για… σώμα και πνεύμα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

"Είμαστε τόσο νέοι, όσο νέα είναι η σπονδυλική μας στήλη", έλεγε πριν κάμποσες δεκαετίες ο κύριος Joseph Pilates, ενώ δημιουργούσε μια ολοκληρωμένη μέθοδο άσκησης που έμελλε να αποτελέσει σταθμό στο χώρο του fitness.

Η σωστή στάση του σώματος που εξαρτάται από την σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης, την ενδυνάμωση και επιμήκυνση των μυών, αποτέλεσε (και αποτελεί) βάση της μεθόδου του, η οποία γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία για εκατομμύρια κόσμου που περνά περισσότερες από τις μισές ώρες της ημέρας σε ένα γραφείο.

Πόνοι σε μέση, αυχένα και ενοχλήσεις σε διάφορα σημεία στο σώμα μπορούν να αντιμετωπιστούν με εξάσκηση στο Pilates, ενώ όπως ανέφερε ο δημιουργός του «σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και σε 30 έχεις καινούργιο σώμα».

Το Pilates μπορεί να γίνει τόσο στο έδαφος (mat), όσο και με την βοήθεια συγκεκριμένων οργάνων/μηχανημάτων (equipment). Ποιο είναι το όφελος από την χρήση των τελευταίων; «Σωστότερη τεχνική, αφού το σώμα μας τοποθετείται ακριβώς εκεί που πρέπει και μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με το Pilates στο έδαφος και μεγαλύτερη ποικιλία στις ασκήσεις και τις αντιστάσεις», απαντά η κ. Μυρτώ Καλογεροπουλου, ιδιοκτήτρια του Lab Workout Project στη Pilates Personal Trainer.

Αν λοιπόν θέλετε να εναρμονίσετε σώμα και πνεύμα με τη μέθοδο Pilates, και θέλετε να ξεκινήσετε με ασφάλεια πριν προχωρήσετε στις ασκήσεις εδάφους, τότε η χρήση μηχανημάτων ενδείκνυται. Φυσικά το ένα δεν αναιρεί το άλλο, μόλις αποκτήσετε ικανοποιητική βάση στη χρήση των οργάνων, θα μπορείτε ευκολότερα να αποδώσετε στις ασκήσεις εδάφους.

Δείτε παρακάτω μερικά στούντιο σε Αθήνα και Προάστια, τα οποία διαθέτουν τα βασικά μηχανήματα της μεθόδου και περιλαμβάνουν ατομικά ή ολιγομελή τμήματα για να εξασκηθείτε.

LAB the Workout Projekt 

Στο πρώτο pet friendly studio των Βορείων Προαστίων (ναι, μπορείτε να φέρετε και το κατοικίδιό σας μαζί),  μαζί με άλλα ομαδικά προγράμματα, μπορείτε να κάνετε και μαθήματα Pilates με τη χρήση Reformer, Stick και Chair υπό την καθοδήγηση της Μυρτώς Καλογεροπούλου. Τα personal group γίνονται σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, ο καθένας με το δικό του πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν και personal μαθήματα διάρκειας 30 ή 45 λεπτών. Το ομαδικό πακέτο έξι μαθημάτων κοστίζει 95€, των 11 μαθημάτων 160€, ενώ για τα personal το κόστος ανέρχεται στα 315€ για δέκα ωριαία μαθήματα και 165€ για πέντε.

Swaha Yoga & Pilates Center

Κοντά στο μετρό της Ακρόπολης και δίπλα σε έναν από τους διασημότερους πεζόδρομους της Αθήνας, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, το Swaha πέρα από εξειδίκευση στη yoga προσφέρει μαθήματα Pilates mat (εδάφους) αλλά και equipment. Το κόστος για drop – in (ένα μάθημα) ανέρχεται στα 25€, ενώ για νέους μαθητές υπάρχει βασικό πακέτο με 60€ για δύο ιδιαίτερα μαθήματα. Τα 4 μαθήματα στοιχίζουν 90€/μήνα και τα είκοσι 320€/τρίμηνο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ και τις τιμές εδώ

Φοίβη Wellness Studio 

Στο πρώτο studio Pilates και Yoga της περιοχής του Παπάγου, η Φοίβη Λαδά και οι συνεργάτες της αναλαμβάνουν να σας γυμνάσουν (και) με την μέθοδο Pilates με τη χρήση οργάνων σε ατομικά, ημιιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα. Για 2 εισαγωγικά ατομικά μαθήματα διάρκειας 45 λεπτών το κόστος ανέρχεται στα 55€, το drop in μάθημα (ομαδικό) κοστίζει 25€, ενώ τα 4 μαθήματα 85€/μήνα και τα δεκαέξι 245€ για δύο μήνες. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ

Revive Personal Training & Small Groups

Σε έναν όμορφο χώρο στην Καλλιθέα, με ποικιλία ομαδικών προγραμμάτων για κάθε στόχο (TRX, Zumba, Krav Maga κ.α.) το Revive αναλαμβάνει να σας μυήσει καθημερινά στο Pilates με όργανα μέσα από semi-personal (2-4 άτομα) και ατομικά μαθήματα σε Reformer (ειδικό κρεββάτι), σε συνδυασμό με τη χρήση μπάλας, λαστίχων και δαχτυλιδιού. Οι τιμές για 2 συνεδρίες pilates την εβδομάδα κοστίζουν 80€/μήνα, 200€/τρίμηνο, 350€/εξάμηνο και 490€ για ένα έτος. Σημειώστε πως αν κλείσετε κάποιο από τα παραπάνω πακέτα, έχετε ακόμα μία έξτρα συνεδρία δώρο σε ομαδικά προγράμματα για κάθε εβδομάδα. Το κόστος για ένα personal μάθημα ανέρχεται στα 20€. 

Zen Me  

Με στόχο να φέρει αέρα… Ζen στην καθημερινότητα των πελατών του, το studio του Κολωνακίου λειτουργεί με καθημερινά ομαδικά προγράμματα Pilates και Yoga. Τα μαθήματα με μηχανήματα Pilates γίνονται σε όργανα Reformer με tower, spine corrector και chair από την εταιρεία Balanced Body, είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρουπάκια των δύο ή τριών ατόμων. Οι τιμές των πακέτων για mini groups δύο ατόμων ανέρχονται σε 28€ για drop-in μάθημα, 101€ για 4 μαθήματα και 182€ για 8 μαθήματα. Τα mini groups των τεσσάρων ατόμων στοιχίζουν 21€ (drop-in) και 132€ για 8 μαθήματα, ενώ για οκτώ ατομικά μαθήματα το κόστος ανέρχεται στα 327€. Σημειώστε ότι οι τιμές ισχύουν για έναν μήνα και δεν μεταφέρονται. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ

Pilates 15

Μια ανάσα από τον ηλεκτρικό σταθμό της Κηφισιάς, σε ένα όμορφο νεοκλασσικό κτίριο, οι πιστοποιημένοι δάσκαλοι Pilates με επικεφαλής την Λίζα Παντελίδου αναλαμβάνουν καθημερινά να σας μυήσουν στην μέθοδο με τη χρήση μηχανημάτων της εταιρείας Balanced Body: Reformer, Chair, Cadillac, Wall Unit, Barrel, Motr, και Bodhi. Παράλληλα, στο στούντιο πραγματοποιούνται μαθήματα της μεθόδου Gyrotonic. Τα δύο αυτά συστήματα εκγύμνασης συνδυάζονται μοναδικά προσφέροντας ένα γενικό αίσθημα ευεξίας. Τα ομαδικά μαθήματα γίνονται με 2-4 άτομα και στοιχίζουν από 20-30€/ ανά μάθημα, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε, ενώ τα ιδιαίτερα περίπου στα 45€/ώρα επίσης ανάλογα με το πακέτο.

Live Pilates

Στο κέντρο της πόλης, στην Ιπποκράτους, η ομάδα του Live Pilates αναλαμβάνει να αποσυμπιέσει σώμα και μυαλό μέσα από καθημερινά μαθήματα Pilates με εξοπλισμό που περιλαμβάνει Reformer, Chair και Tower. Οι συνεδρίες είναι είτε ατομικές είτε σε ολιγομελή τμήματα των 2 έως 4 ατόμων, και εκτελούνται κυκλικά ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης μαθήματα Yoga και Barre Method. Το ωριαίο ατομικό μάθημα με μηχανήματα κοστίζει 40€, τα οκτώ μαθήματα 270€ και τα δέκα 310€. Σε γκρουπ δύο ατόμων το κόστος ανέρχεται στα 30€ για drop in μάθημα και 230€ για δέκα μαθήματα, ενώ σε γκρουπ τεσσάρων ατόμων το drop in κοστίζει 16€ και τα δέκα μαθήματα 145€. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v