Κάψτε θερμίδες χωρίς γυμναστήριο

Απλοί και ανορθόδοξοι τρόποι για να χάσετε βάρος και να «κάψετε» λίπος χωρίς να κλείσετε συνδρομή στο γυμναστήριο.
Κάψτε θερμίδες χωρίς γυμναστήριο
Πολυκοσμία, φασαρία, κακό κλίμα, απόσταση. Ό,τι και αν είναι αυτό που σας κρατά μακριά από το γυμναστήριο, το στοίχημα για ομορφότερο σώμα δεν είναι ανάγκη να χαθεί από νωρίς. Εναλλακτικές υπάρχουν, και περιλαμβάνουν μπόλικες επιλογές για κάψιμο θερμίδων που πιθανώς δεν είχατε καν φανταστεί.

Πώς θα το καταφέρετε; Διαβάστε παρακάτω.

Η καλή μέρα…

… από μια κυκλική προπόνηση με το βάρος του σώματος φαίνεται. Πριν καν φάτε πρωινό, δοκιμάστε να ξεκινήσετε την μέρα σας με μια ολιγόλεπτη προπόνηση με βασικές ασκήσεις (καθίσματα, προβολές, άλματα, πουσαπς κ.α.). Θα «ξυπνήσετε» μαζί με το σώμα σας και τον μεταβολισμό σας, δεν θα χάσετε πολύ χρόνο και – το καλύτερο;- δεν θα φύγετε καν από τη θαλπωρή του δωματίου σας.

Ανεβείτε

Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κάντε διάλειμμα από το online χάζεμα/γράψιμο/κάθισμα σε καρέκλα γραφείου και περπατήστε για μερικά λεπτά ή ανεβείτε/κατεβείτε τις σκάλες στο διαμέρισμα/σπίτι/γραφείο σας. Μπορεί να σας φανεί «άχρηστο», όμως αφ’ ενός θα εξασφαλίσετε την σωστή αιμάτωση των ποδιών σας (και θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα εμφάνισης πόνων σε μέση/γόνατα) αφ’ ετέρου θα κάψετε περί τις 100 θερμίδες.

Χειμωνιάτικα «ζζζ»

Αν θέλετε να χάσετε βάρος με τη νέα χρονιά έχετε κατά νου το εξής: ένας καλός ύπνος είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα, μακράν. Για την ακρίβεια, όσοι κάνουν διατροφή και κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες τη μέρα, μπορούν να χάσουν περισσότερο λίπος από όσους κάνουν διατροφή και κοιμούνται 5-6 ώρες. Εξυπακούεται πως για να κοιμάστε καλά – και αρκετά – θα πρέπει να αποφεύγετε φωτεινές οθόνες, βαριά γεύματα και αλκοόλ δύο ώρες πριν ξαπλώσετε.

Περπάτημα, το υποτιμημένο

Μια σύντομη βόλτα στο τετράγωνο, για 15 περίπου λεπτά, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε μέχρι και τρεις φορές περισσότερες θερμίδες από το να κάτσετε σπίτι στο ίδιο χρονικό διάστημα. Και αν το «απλό» περπάτημα σας κάνει να βαριέστε, μπορείτε να το κάνετε περισσότερο ενδιαφέρον αλλάζοντας τον ρυθμό: περπατήστε 3-4 τετράγωνα σε έντονο ρυθμό (ένταση 8 στα 10) και ένα σε χαλαρό ρυθμό (5 στα 10). Επαναλάβετε για 3-4 φορές.

Ανεβάστε την ένταση

Στο καθημερινό περπάτημα, ένα «κλικ» παραπάνω στην ταχύτητα βοηθά στο να κάψετε ακόμα και 20% περισσότερες θερμίδες. Δοκιμάστε να επιταχύνετε το κανονικό σας περπάτημα για 30 δευτερόλεπτα, και μετά να επιστρέψετε στον νορμάλ ρυθμό για τρία λεπτά. Αν η απόσταση που έχετε να διανύσετε σας το επιτρέπει, επαναλάβετε.

Χορεύοντας (με) το λίπος

Ναι, ο χορός μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε αρκετές θερμίδες. Πριν γραφτείτε σε κάποια σχολή χορού, σας ενημερώνουμε ότι ακόμα και ένα έντονο… παρτάρισμα με φίλους Σάββατο βράδι μπορεί να σας κάνει να ξεφορτωθείτε από 200 μέχρι 600 θερμίδες. Όχι και άσχημα.

Οι δουλειές του σπιτιού

Φασίνα, καθάρισμα, σκάψιμο/περιποίηση κήπου, φτυάρισμα χιονιού μέρες που’ναι, έχουν διπλό καλό: αφ’ ενός… καθαρίζετε με τις δουλειές του σπιτιού αφ’ ετέρου καταναλώνετε περί τις 400 θερμίδες ανά ώρα.

Ο κύριος Ταμπάτα

Δεν τον γνωρίζετε; Ώρα να τον μάθετε. Πρόκειται μια μια μέθοδο έντονης άσκησης (όχι για αρχάριους!) στην οποία επιλέγετε τέσσερις ασκήσεις για όλο το σώμα (καθίσματα με άλμα, burpees, jumping jacks κ.α.) και κάνετε την κάθε μία με τη σειρά για 20 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε για δέκα, και προχωράτε στην επόμενη. Η προπόνηση κρατά για τέσσερα λεπτά, όμως ο μεταβολισμός σας αυξάνεται ραγδαία και «καίτε» θερμίδες ακόμα και δύο ώρες μετά το πέρας της.

Γελάστε!

Νέα χρονιά, περισσότερο χαμόγελο. Βρείτε τα πράγματα/ανθρώπους που σας κάνουν να γελάτε και γλιτώστε περί τις 40 θερμίδες για συνολικά δέκα λεπτά γέλιου.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v