Running Events: Πού θα τρέξουμε την άνοιξη;

Ημιμαραθώνιος, σκυταλοδρομία, διαδρομές μέσα σε δήμους και σε άλση και όλα όσα ωραία και αγωνιστικά μας περιμένουν την άνοιξη στην πόλη. 
Running Events: Πού θα τρέξουμε την άνοιξη;
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Έχοντας μπει και επίσημα πλέον σε ανοιξιάτικο mood ο καιρός φαίνεται να «μαλακώνει» και αυτό μας δίνει αφορμές για να βγούμε έξω και να αθληθούμε. Και τι καλύτερο για να το καταφέρουμε από το να συμμετέχουμε σε κάποιον από τους μπόλικους αγώνες δρόμου, οι οποίοι γεμίζουν δρομείς την Αττική και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και πληθύνονται σε αριθμό. 

Οι επιλογές πολλές, τόσο για μεγάλα όσο και για μικρά παιδιά, σε διάφορες περιοχές και δήμους της Αττικής. Δείτε παρακάτω τις διοργανώσεις που θα μας τρέξουν φέτος την άνοιξη. 

Καλλιθέα Run 2015
Κυριακή 5 Απριλίου
Ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας «Kallithea Run», διοργανώνεται από τον ΦΣ Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και τον ΣΕΓΑΣ και περιλαμβάνει δρόμους 2,5χλμ., 5χλμ. και 10χλμ. Η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου και έχει ως εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Δαβάκη στο κέντρο της πόλης. 

Info: Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 10χλμ. και τα 5χλμ. θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και τια τα 2,5χλμ. μέχρι την Κυριακή 5 Απριλίου στις 9.30. Οι εγγραφές γίνονται και online εδώ.To κόστος συμμετοχής ανέρχεται τα 7€ για τα 5 και τα 10 χλμ, ενώ για τα 2,5 χιλιόμετρα είναι δωρεάν. Περισσότερα εδώ

2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα
Κυριακή 5 Απριλίου
Για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Μαραθώνα οργανώνει τον δικό του ημιμαραθώνιο με διαδρομές 21, 10 και 5 χιλιομέτρων και 1000 μέτρων για πιτσιρίκια. Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό την ιστορική αφετηρία της κλασσικής διαδρομής του Μαραθώνιου. Σημειώστε επίσης ότι για τις ανάγκες των αγώνων, η οργανωτική επιτροπή θα διαθέτει λεωφορεία για τη μεταφορά των δρομέων από και προς τον Μαραθώνα, από δύο σημεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής. 

Info: Εγγραφή μπορείτε να κάνετε από εδώ, ενώ το αντίτιμο για τον ημιμαραθώνιο είναι 10€ ανά άτομο και 5€ για τους αγώνες δρόμου των 10 και 5 χιλιομέτρων. Για τον αγώνα δρόμου 1000 μέτρων για παιδιά, η συμμετοχή είναι δωρεάν. Περισσότερα εδώ

2ο Attika Run and Fun Grand Prix 2015 στο Φάληρο
Κυριακή 5 Απριλίου
Μετά τον Πειραιά και τη Γλυφάδα, το Attika Run επισκέπτεται το Παλαιό Φάληρο, με αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων και 1000 μέτρων για παιδιά δημοτικού. Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν και μεικτά γκρουπ πέντε ατόμων, με δύο αναπληρωματικούς αθλητές.

Info: Οι εγγραφές γίνονται online συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ, μέχρι την Τετάρτη 2 Απριλίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε εγγραφή και την ημέρα του αγώνα. Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων είναι 8€. Σημειώστε ότι στις 10 Μαΐου το Attika Run πάει στην Βουλιαγμένη και στις 24 Μαΐου στον Άλιμο. 

4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας
Κυριακή 3 Μαΐου
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της άνοιξης, δεν είναι άλλο από τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος προσελκύει δρομείς και από το εξωτερικό και έχει εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα, θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 5 και τριών χιλιομέτρων. 

Info: Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να κάνετε από εδώ, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εγγραφής και αποστέλλοντάς την ηλεκτρονικά. Το βασικό πακέτο συμμετοχής για τον ημιμαραθώνιο ανέρχεται στα 15€, ενώ για τους αγώνες δρόμου 5 και 3 χιλιομέτρων στα 10€ και 5€ αντίστοιχα. Δείτε τα βασικά πακέτα εδώ

2o Run For You 
Κυριακή 19 Απριλίου
Μια διαφορετική διαδρομή για τους φαν του τρεξίματος προτείνει το δεύτερο Run For You, στο όμορφο πάρκο Αντώνης Τρίτσης, μέσα από δύο διαδρομές των 4 και των 10 χιλιομέτρων. Μάλιστα για τους λάτρεις των «ορεινών» προκλήσεων, η διοργάνωση προσφέρει και μια έξτρα διαδρομή Fun Trail 7 χιλιομέτρων, η οποία προσφέρει αέρα… βουνού σε όσους την τολμήσουν. Παράλληλα, θα διεξαχθούν αγώνες 50, 200 και 400 μέτρων για παιδιά. 

Info: Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε μέχρι τις 12 Απριλίου, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρείτε εδώ. Το ατομικό κόστος για συμμετοχή στους αγώνες ανέρχεται στα 10€. 

Βίκος Relays στο Μαρούσι
Κυριακή 26 Απριλίου
Το Μαρούσι παίρνει την... σκυτάλη στις σκυταλοδρομίες Βίκος Relays και φιλοξενεί το δεύτερο αγώνα της σειράς τα εξής αγωνίσματα Kids Relays 4x100μ. για παιδιά 6-9 ετών, Kids Relays 4x200μ. για παιδιά 10-11 ετών, Teens Relays 4x1000μ. για παιδιά 12-19 ετών, 4x2500μ. από 12 ετών και πάνω και 2x5000μ. από 14 ετών και πάνω.
Info: Το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής των Βίκος Relays, θα παραμείνει ανοιχτό για όλους από τις 6 Φεβρουαρίου έως και έξι ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα (εγγραφή εδώ), ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 12€ ανά ομάδα για κάθε αγώνισμα των Street Relays (4x2500μ., 2χ5000μ.), πλην των Teens Relays (εφηβικές σκυταλοδρομίες) και Kids Relays (παιδικές σκυταλοδρομίες), όπου η συμμετοχή της κάθε ομάδας είναι δωρεάν. 

Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής
Κυριακή 15 Μαΐου
Με μότο «Αναδεικνύοντας τον Υμηττό», ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει έναν ακόμα δρόμο ζωής, ο οποίος θα χωριστεί σε τρεις διαδρομές 14, 2, και 1 χιλιομέτρου έκαστη. Δείτε εδώ αναλυτικά τις διαδρομές

Info: Οι δηλώσεις συμμετοχής δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για όλους και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Μαγειρείο του Δήμου. Τα προϊόντα μπορείτε να προσφέρετε είτε με την παραλαβή του φακέλου (chip, αριθμός κλπ) από τη Γραμματεία, είτε κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. 

Επίσης… 

* Στις 17 Μαΐου διοργανώνεται ο 1ος γύρος Νέας Σμύρνης με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία του Δήμου. Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου εδώ.

* Στις 14 Ιουνίου στον Υμηττό διοργανώνεται το έκτο Day Run 10 χιλιομέτρων. Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v