Γραμμωμένοι μαζί: 5 εύκολες ασκήσεις για ζευγάρια

Γυμνάζεστε μόνοι και πλήττετε αφόρητα; Δείτε πέντε εύκολες και διασκεδαστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με το έτερον σας ήμισυ.
Γραμμωμένοι μαζί: 5 εύκολες ασκήσεις για ζευγάρια
“Fit together is fit forever” λέει ένα γυμναστηριακό ρητό και είναι σε μεγάλο ποσοστό αληθινό. Το κίνητρο που δίνει στον ασκούμενο η ύπαρξη ενός συντρόφου στην προπόνηση μπορεί να τον κάνει να συνεχίσει να γυμνάζεται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν λοιπόν και εσείς και ο/η σύντροφός σας έχετε την ίδια διάθεση και χρόνο για προπόνηση, οι επιλογές που έχετε για να γυμναστείτε μαζί είναι δεκάδες και άκρως διασκεδαστικές. Δείτε παρακάτω πέντε από αυτές.

Pushups με hi5
Λάβετε θέση για pushups απέναντι από τον σύντροφό σας σε απόσταση περίπου όσο ένα χέρι. Κάντε ένα pushup λυγίζοντας τους αγκώνες και στην επαναφορά «κολλήστε το» μαζί του, τεντώνοντας το χέρι σας μπροστά. Συμπληρώστε όσες επαναλήψεις χρειαστούν μέχρι να εξαντληθείτε.


«Κοιλιακή» σχέση
Πάρτε μια medicine ball και ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και την πλάτη όρθια. Ξεκινήστε να στρίβετε εναλλάξ τον κορμό σας μια αριστερά και μια δεξιά κρατώντας την κοιλιά σφιχτή. Μετά από δέκα στροφές, πετάξτε τη μπάλα στον σύντροφο ο οποίος θα κάνει ακριβώς το ίδιο για δέκα επαναλήψεις πριν σας την ξαναδώσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 3 σετ των 10 επαναλήψεων.


Συντροφικά καθίσματα
Λάβετε θέση για κάθισμα με τα πόδια ανοικτά στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια σε ευθεία μπροστά σας. Ο σύντροφός σας θα κάνει το ίδιο, πιάνοντας τα χέρια σας με τα δικά του τεντωμένα. Κρατηθείτε σφιχτά και λυγίστε τα γόνατα εκτελώντας 10-12 καθίσματα συγχρονισμένα. Επαναλάβετε για άλλα 3 σετ. Μπορείτε να κάνετε την ίδια άσκηση, αυτή τη φορά πλάτη με πλάτη.


Βυθίσεις αγάπης
Ένας από τους δύο συντρόφους στηρίζεται με τα χέρια σε έναν πάγκο ή μια καρέκλα, και ο άλλος λυγίζει τα πόδια του και του κρατάει τα πόδια σε ευθεία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ο σύντροφος που στηρίζεται στον πάγκο λυγίζει τους αγκώνες του κάνοντας βύθιση, ενώ ο σύντροφος που είναι όρθιος κάνει συγχρονισμένα καθίσματα. Εκτελείτε ένα σετ και μετά αλλάζετε… ρόλους για συνολικά 3 σετ έκαστος.


Ακατανίκητη έλξη
Βρείτε μια οριζόντια μπάρα σε ύψος αρκετό ώστε να μπορείτε να κρεμαστείτε για μονόζυγο. Πιαστείτε από αυτή ενώ ο σύντροφός σας κρατάει από τη μέση. Βάζοντας δύναμη στην πλάτη, τραβήξτε το σώμα σας ψηλά μέχρι η μπάρα να φτάσει στο στήθος σας και επανέλθετε στην αρχική θέση κρεμασμένοι. Την ίδια στιγμή που θα ανεβαίνετε, ο σύντροφός σας θα σας πιέζει προς τα πάνω, «δουλεύοντας» τους ώμους του ενώ εσείς δυναμώνετε την πλάτη σας.

Πάρτε μερικές ακόμα ιδέες για «συντροφική» προπόνηση στα παρακάτω βίντεο:






Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v