Ποδηλατάδες στην Αθήνα: 7 όμορφες διαδρομές

Από τη λίμνη του Μαραθώνα μέχρι την Παραλιακή και το Τατόι, σχεδιάζουμε επτά βόλτες στην πόλη και τα προάστια τις οποίες αξίζει να καλύψετε σε δύο τροχούς.
Ποδηλατάδες στην Αθήνα: 7 όμορφες διαδρομές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο καιρός μας θυμίζει σε κάθε αφορμή ότι το καλοκαίρι είναι κοντά και ενδείκνυται όσο ποτέ άλλοτε για ποδηλατάδες σε όμορφες διαδρομές εντός και εκτός πόλης. Αφού λοιπόν πριν από μερικούς μήνες χαρτογραφήσαμε τις αγαπημένες μας διαδρομές για τρέξιμο, ήρθε η ώρα αυτή τη φορά να βγάλουμε τα ποδήλατα στη… φόρα και να περιπλανηθούμε σε δύο τροχούς σε αγαπημένες ποδηλατοβόλτες από το κέντρο της πόλης μέχρι τα προάστια.

Εσάς ποιες είναι οι αγαπημένες σας;

ΣΕΦ - Γλυφάδα
Απόσταση: 13,5 χλμ.
Σε όλο το μήκος της Παραλιακής, παράλληλα με τον δρόμο και τις γραμμές του τραμ, κοντά στη θάλασσα, υπάρχουν φαρδιά πεζοδρόμια και παράδρομοι ιδανικοί για ποδηλατάδες υπό την σκιά των φοινίκων –ειδικά το απόγευμα όταν η θέα στη θάλασσα είναι μαγευτική. Επομένως παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ του «Ναού» ή παίρνετε τον ηλεκτρικό κατεβαίνετε στο ΣΕΦ και από εκεί ξεκινάτε την ποδηλατάδα σας. Περισσότερες λεπτομέρειες για όλη την διαδρομή έχει το Cyclist.gr.

Τατόι
Απόσταση: 30 χλμ.
Αγαπημένος προορισμός για κάθε Αθηναίο ποδηλάτη, η Πάρνηθα γενικώς και η περιοχή γύρω από τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι πιο συγκεκριμένα, είναι γεμάτη ειδυλλιακές διαδρομές, σε χωματόδρομους, κατά κύριο λόγο. Μην σας τρομάζει η συνολική απόσταση, εξυπακούεται ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την διαδρομή κόβοντας και… ράβοντάς την στα μέτρα και τις αντοχές σας. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή εδώ. http://www.planetbike.gr/routes/?tid=1267121446

 
Νέο Φάληρο – Πειραιάς – Μοναστηράκι
Απόσταση: 7,55 χλμ.
Μπορεί να ακούγεται τρομακτική είναι, όμως, μια πολύ ήσυχη και ασφαλής διαδρομή, που περνά από δεντροφυτεμένους δρόμους με ελάχιστη κίνηση. Διασχίζει, στο μεγαλύτερο μέρος της, ευθείες, ενώ περνά μέσα από τις γραφικές γειτονιές των Πετραλώνων για να καταλήξει στην πλατεία στο Μοναστηράκι.

 
Παπάγου – ΟΑΚΑ- Παπάγου
Απόσταση: 18χλμ.
Μπόλικο πράσινο και όμορφες εικόνες σε μια άνετη διαδρομή η οποία ξεκινά από τον καταπράσινο Παπάγο, περνά από το – επίσης πράσινο – Ψυχικό, τη Φιλοθέη, την Καλογρέζα και το Μαρούσι για να γυρίσει ξανά πίσω ακολουθώντας μια σχεδόν κυκλική πορεία. Οι ανηφόρες είναι λίγες και οι ευθείες αρκετές, κάτι που την καθιστά ιδανική και για αρχάριους ποδηλάτες. Δείτε την εδώ.


Βύρωνας – Ζωγράφου
Απόσταση: 4,24 χλμ.
Αρκετά ανηφορική διαδρομή, ιδανική για όσους θέλουν να γυμναστούν και να κάψουν θερμίδες ποδηλατώντας. Ξεκινά από την πλατεία Βυζαντίου στον Βύρωνα, και καταλήγει μετά από τέσσερα χιλιόμετρα στην Πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου. Περνά μέσα από το καταπράσινο Άλσος Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, και ακολουθεί κατά κύριο λόγο δρόμους χωρίς πολλή κίνηση. Δείτε την αναλυτικά εδώ.


Λίμνη Μαραθώνα
Απόσταση: 32 χλμ.

Οτιδήποτε και να πούμε για το τοπίο γύρω από τη λίμνη θα είναι λίγο, επομένως αξίζει να το δείτε (και να το ζήσετε) από κοντά δοκιμάζοντας αυτήν την κυκλική διαδρομή στα πέριξ της λίμνης. Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία Σταμάτας, συνεχίζει στην περιοχή Βρεδού και ύστερα «αγκαλιάζει» τη λίμνη για να καταλήξει στο Φράγμα και από εκεί ξανά στη Σταμάτα.

Πάρκο Τρίτση
Απόσταση: Από 5 μέχρι 20 χλμ.
Η ποδηλατάδα σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Αθήνας είναι σίγουρα μια όμορφη εμπειρία που οφείλετε να απολαύσετε. Οι διαδρομές του πάρκουδεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες, πέρα από 1-2 σημεία τα οποία είναι πιο «τεχνικά» και μπορείτε κάλλιστα να κάνετε ένα κύκλο 4 χιλιομέτρων μέσα από τα μονοπάτια του. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε την διαδρομή κάθε φορά και να επιλέξετε διαφορετικά μονοπατάκια για να αυξήσετε την συνολική απόσταση και να χαρείτε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον του πάρκου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v