Όλα τα running events της άνοιξης 2014 στην Αττική

Από την λίμνη του Μαραθώνα μέχρι το ΟΑΚΑ και την Πανεπιστημιούπολη, φοράμε αθλητικά παπούτσια και τσεκάρουμε το δρομικό καλεντάρι της άνοιξης.
Όλα τα running events της άνοιξης 2014 στην Αττική
 του Νικόλα Γεωργιακώδη

Λίγο η καλοκαιρία των ημερών, λίγο και η τάση του κόσμου να ξεφύγει από τα προβλήματα και τη μιζέρια της καθημερινότητας μέσα από τον αθλητισμό, αύξησαν κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια τη συχνότητα των δρομικών events στην Αττική. Αγώνες πέντε, αλλά και δέκα χιλιομέτρων στην λογική του Μαραθώνιου ή του ημιμαραθώνιου διοργανώνονται σε δήμους και αθλητικές εγκαταστάσεις και καλούν τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου να τεστάρουν τα… παπούτσια τους σε ομαλό ή και ανώμαλο δρόμο.

«Η πίστη και η θέληση κάνουν μεγάλα πράγματα, δεν έχει σημασία να είσαι επαγγελματίας. Αρκεί να πιστέψεις ότι μπορείς να βγάλεις τα χιλιόμετρα. Δεν χρειάζεται να τα βγάλεις στον καλύτερο χρόνο, αρκεί να τα βγάλεις και να κάνεις μια αρχή», μας λέει ο κ. Στάθης Κιουλαφής, δρομέας και ένας εκ των διοργανωτών του Day Run Δάφνης – Υμηττού και προσθέτει: «Το δρομικό κίνημα έχει εξαπλωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Γίνονται συχνά αγώνες και έτσι ο κόσμος βρίσκει αφορμές να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Με το τρέξιμο ξεχνιέσαι, γνωρίζεις κόσμο και αθλείσαι. Είσαι υγιής στο σώμα, την ψυχή και την καρδιά. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;».

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις προσεχείς διοργανώσεις για τρέξιμο στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική για να ξέρετε πού (και πόσο) θα τρέξετε.

Attika Run & Fun 2014 Grand Prix, Παλαιό Φάληρο

Η Feel Good Sports Club διοργανώνει τον πέμπτο κατά σειρά αγώνα δρόμου 3 και 10 χιλιομέτρων (άνδρες-γυναίκες) και 1 χιλιομέτρου (παιδιά), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Παλαιού Φαλήρου την 1η Ιουνίου. Η ώρα προσέλευσης είναι στις 9 το πρωί, ενώ ο αγώνας ξεκινά στις 11:30 και η διοργάνωση θα λήξει στις 14:00. Το κόστος για να συμμετέχετε ανέρχεται στα 5€ ανά άτομο, ενώ για τα παιδιά το κόστος είναι δωρεάν. Για εγγραφές την ημέρα του αγώνα το κόστος ανέρχεται στα 10€ ανά άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3ος Γύρος Πανεπιστημιούπολης-Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου

Συνεχίζοντας την δρομική… παράδοση ο Δήμος Ζωγράφου οργανώνει για τρίτη φορά τον αγώνα δρόμου για ερασιτέχνες δρομείς απόστασης 10 χιλιομέτρων, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, με ώρα εκκίνησης τις 19:00 και σημείο εκκίνησης την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στην Ούλωφ Πάλμε. Το κόστος ανέρχεται στα 5€ ανά άτομο, ενώ δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Αθλουμένων Πολυτεχνειούπολης-Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

2ος αγώνας Run for You 2014 3,5 και 10 χλμ.– OAKA

Θέλετε να τρέξετε στον χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004; Μπορείτε να το κάνετε και επίσημα, συμμετέχοντας στο 2ο κατά σειρά Run For You την 1η Ιουνίου, έναν θεσμό που δημιουργήθηκε με αφορμή την πάροδο δέκα χρόνων από την Ολυμπιάδα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει μπροστά από το άγαλμα του Σπύρου Λούη, ενώ η διαδρομή θα περνάει ανάμεσα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Παράλληλα με τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν και αγώνες για παιδιά με δωρεάν συμμετοχή. Η ώρα προσέλευσης είναι στις 8:00 το πρωί και η ώρα εκκίνησης στις 9:30. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται στα 10€ ανά άτομο. Περισσότερα εδώ.


2ος Αγώνας Λίμνης Μαραθώνα

Το πανέμορφο τοπίο της λίμνης το έχουμε… τιμήσει ουκ ολίγες φορές στις μονοήμερες αποδράσεις. Πλέον, χάρη στον σύλλογο μαραθωνοδρόμων Τελμησσός της Νέας Μάκρης μπορούμε να το τρέξουμε κιόλας. Ο δεύτερος αγώνας της λίμνης Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, θα είναι 10 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει παράλληλα αγώνα 500 μέτρων για παιδιά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο φράγμα της λίμνης, ενώ η διαδρομή θα είναι κατά κύριο λόγο παραλίμνια και δασική με ελάχιστη άσφαλτο. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα στο επίσημο site του συλλόγου εδώ.

5ο Day Run Γύρος Δάφνης – Υμηττού

O Δήμος Δάφνης-Υμηττού, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και ο Δρομέας Στάθης Κιουλαφής διοργανώνουν τον πέμπτο κατά σειρά γύρω στους δύο δήμους την Κυριακή 8 Ιουνίου, συνολικής απόστασης δέκα χιλιομέτρων ο οποίος θα περιλαμβάνει και ευθείες και ανηφόρες και θα περνά μεταξύ άλλων από τις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ηλιουπόλεως. Τις επόμενες ημέρες θα βγει και η προκήρυξη του αγώνα με αναλυτικές πληροφορίες για την ώρα έναρξης, ενώ η συμμετοχή όπως μας πληροφόρησε ο κ. Κιουλαφής θα είναι δωρεάν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v