7 τρόποι να κάψετε θερμίδες… διασκεδάζοντας

Δείτε επτά διασκεδαστικούς τρόπους να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας και να κάψετε θερμίδες… χωρίς να το καταλάβετε.
7 τρόποι να κάψετε θερμίδες… διασκεδάζοντας
Τι σκέφτεστε κάθε φορά που ακούτε την συμβουλή «βάλτε την σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας»; Ιδρωμένα ρούχα, μοναχικές διαδρομές τρεξίματος στο πάρκο και ακόμη πιο κουραστικά sessions στον διάδρομο ή στα όργανα του γυμναστηρίου.

Εντάξει, με τις παρακάτω ιδέες δεν σας υποσχόμαστε ότι δεν θα κουραστείτε ή ότι δεν θα ιδρώσετε. Σίγουρα, όμως, μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι θα απουσιάζει το βασικότερο εμπόδιο στο να βάλετε για τα καλά την άσκηση στην καθημερινότητά σας: Το να την βλέπετε σαν βασανιστική υποχρέωση, που την κάνετε σαν αγγαρεία (γι’ αυτό και δεν αντέχετε να την διατηρήσετε στη ζωή σας για παραπάνω από λίγες ημέρες). Δείτε, με άλλα λόγια, επτά ιδέες δραστηριοτήτων που θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε, αλλά καταδιασκεδάζοντάς το.

Zumba

Λάτιν ρυθμοί, εύκολες αλλά έντονες χορευτικές κινήσεις και βήματα που δημιουργούν ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα είναι μία από τις πιο πρόσφατες «μόδες» στις αίθουσες σχεδόν κάθε γυμναστηρίου, που στην ουσία σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και λίπος χορεύοντας σαν να βρίσκεστε στο δωμάτιο του σπιτιού σας και να διασκεδάζετε με δυνατή μουσική – αλλά σε αυτή την περίπτωση υπό τις οδηγίες ειδικού και με παρέα. Υπολογίζεται πως μισή ώρα zumba για έναν μεσαίου βάρους άνθρωπο (περί τα 75 κιλά) και μέτριας έντασης χορό μπορεί να κάψει περίπου 250 θερμίδες. Υπολογίστε τις… καμένες θερμίδες του χορού zumba εδώ

Χορός

Αν δεν θέλετε να πληρώσετε το γυμναστήριό σας ή να χορέψετε με… τις φόρμες σας, υπάρχει πιο απλός τρόπος να επιδοθείτε σε χορό που καίει θερμίδες. Τι θα λέγατε για clubbing μία φορά την εβδομάδα ή έστω για χορό στο σπίτι σας; Φυσικά, δεν εννοούμε βιενέζικο βάλς: Δυνατά beats, γρήγοροι ρυθμοί και χορός από αυτόν που λέμε πως δεν βλέπουμε πια στα ελληνικά μπαρ είναι η λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε κάθε Σάββατο σε club ή στο σπίτι σας (αρκεί να μην πέσετε κι εσείς στην παγίδα «λικνίζω ελαφρώς το γόνατο με ένα ποτό στο χέρι). Σύμφωνα με το MyFitnessPal, ο μεσαίας έντασης χορός για ένα μεσαίου βάρος άτομο καταναλώνει περί τις 163 θερμίδες το μισάωρο. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα τρίωρο ξέφρενου clubbing.

Surfing

Όχι αυτό με το ποντίκι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας. Καλοκαίρι έρχεται, επομένως σας προτείνουμε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Καλή η ηλιοθεραπεία και το διάβασμα στην ξαπλώστρα, αλλά αν σε κάθε επίσκεψή σας στην παραλία φροντίζατε να διαθέσετε 30 λεπτά για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο surfing, θα καίγατε περί τις 100 θερμίδες, ήτοι το δεύτερο freddo cappuccino που θα μπαίνατε σε πειρασμό να παραγγείλετε αν μένατε στην σαιζλόνγκ.

Skateboarding

Λίγος παλιμπαιδισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν: Πόσο μάλλον όποιον δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στο skate, το οποίο υπολογίστηκε από το MyFitnessPal πως σας βοηθά να κάψετε 170 ωραιότατες θερμίδες σε μισή ώρα… πατιναρίσματος.

Κηπουρική

Στην άνεση του κήπου σας, φροντίζετε τα φυτά σας, καμαρώνετε τα ανθισμένα σας παρτέρια, ποτίζετε τις γλάστρες, μυρίζετε τα λουλούδια, φυτεύετε και ένα-δυο καινούρια φυτά. Σε τι μεταφράζεται όλο αυτό; Υπολογίζοντας τις κινήσεις σας για το πότισμα, το σκάλισμα και τις έντονες κινήσεις των χεριών, η καύση θερμίδων φτάνει τις 136 θερμίδες για κάθε 30 λεπτά ενασχόλησης. Όχι κι άσχημα για κηπουρική.

Καταδύσεις

Δεν ξέρουμε αν φταίει το ότι οι κινήσεις γίνονται κάτω από το νερό, και αν οι θερμίδες… κολυμπούν μακριά σας, αλλά για κάθε μισή ώρα κατάδυσης με μάσκα, υπολογίζεται πως καίτε περί τις 170 θερμίδες.

Παιχνίδια Kinetic

Τα Kinetic videogames είναι ίσως ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να κάψετε θερμίδες… στο σαλόνι σας: Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών που βασίζονται στην τεχνολογία “kinetic”, όπως το «Wii» της Nintendo ή το «Kinect» του Xbox διαθέτουν παιχνίδια για κάθε γούστο, τα οποία σας επιτρέπουν χάρη στους αισθητήρες κινήσεων να διαγωνιστείτε στον χορό, να παίξετε τέννις μιμούμενοι τις κινήσεις ενός κανονικού αγώνα απέναντι στον ψηφιακό σας αντίπαλο κ.ο.κ., καίγοντας αντίστοιχα όσες θερμίδες θα καταναλώνατε επιδιδόμενοι σε αυτές τις δραστηριότητες. Μάθετε περισσότερα για τα kinetic videogames εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v