Kinetic video games: Το τέλος των χειριστηρίων

Μπείτε στον μαγικό κόσμο των «κινητικών» βιντεοπαιχνιδιών. Γνωρίστε μαζί μας τις καλύτερες κονσόλες με την νέα τεχνολογία και παίξτε, ασκηθείτε, διασκεδάστε, καθοδηγώντας με το σώμα σας τον ήρωα της οθόνης.
Kinetic video games: Το τέλος των χειριστηρίων
Παίξτε bowling, οδηγήστε γρήγορα αυτοκίνητα, χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης και διατηρηθείτε σε φόρμα. Όχι, δεν πρόκειται για προτάσεις εξόδου, αλλά για μετατροπή του σαλονιού σας σε «πίστες» δραστηριοτήτων. Οι μεγαλύτερες εταιρίες της οικιακής διασκέδασης έχουν λανσάρει κονσόλες με αισθητήρες κίνησης και έχουν δημιουργήσει… κίνημα στους κύκλους των φανατικών «βιντεοπαιχνιδάδων».

Θέλετε ο ποδοσφαιριστής στο videogame σας να κλοτσήσει την μπάλα; Κλοτσήστε με το πόδι σας και αυτός θα κάνει το ίδιο. Θέλετε να κάνετε strike στην πιο άνετη παρτίδα bowling που έχετε παίξει; Κάντε τις μαγικές σας κινήσεις χωρίς να τρέχετε στα bowling centers, και ο ψηφιακός παίκτης σας θα υπακούσει. Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Η Nintendo, η Sony και η Microsoft δίνουν τις απαντήσεις.

Nintendo Wii
Η επαναστατική κονσόλα της Nintendo επιχείρησε –και κατάφερε- να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των videogames. Το Wii βασίζεται στην μοντέρνα σχεδίαση και στην ευκολία της χρήσης, ώστε να είναι προσιτό σε μικρά και… μεγάλα παιδιά. Με θύρες για συμβατικά χειριστήρια, αλλά και αισθητήρα που επιτρέπει ελεύθερη κίνηση και παιχνίδι με ως και τέσσερα remote controls, που συνδέονται με τεχνολογία Bluetooth, το Wii υπόσχεται φυσική κίνηση από το σώμα σας κατευθείαν στην οθόνη. Επίσης, έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο internet, για να κατεβάζει τα updates των αγαπημένων σας παιχνιδιών.

Το ηχείο και η δυνατότητα δόνησης μετατρέπουν το παιχνίδι σε «κινηματογραφική» εμπειρία. Τι μπορείτε να παίξετε στο Wii; Από ποδόσφαιρο με το Fifa World Cup 2010 και αγώνες οχημάτων με το Need for speed Nitro, μέχρι κοριτσίστικες περιπέτειες (Bratz-Girlz Really Rock), καθώς το Wii φύλο και ηλικία δεν κοιτά. Παραγγείλτε το Nintendo Wii online από το E-shop.gr στην τιμή των 199 ευρώ και βρείτε τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια στο Getitnow.gr σε τιμές που ξεκινούν από τα 10 ευρώ

Xbox 360 Kinect
Η Microsoft με την σειρά της, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με το φρέσκο Kinect, που είναι ο αισθητήρας κίνησης, τον οποία μπορείτε να αγοράσετε και να προσαρμόσετε στην κονσόλα Xbox που ήδη έχετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε τα ολοκαίνουρια μοντέλα Xbox 4GB ή 250GB, τα οποία συνοδεύονται από τον αισθητήρα.

Δείτε στο video που ακολουθεί την παρουσίαση του Kinect και των δυνατοτήτων του, που η αλήθεια είναι ότι μας «ψήνουν» να το δοκιμάσουμε.






Μερικές από τις κατηγορίες παιχνιδιών-δραστηριοτήτων του Kinect είναι οι εξής: Sports, Kinectimals (στο οποίο τα μικρά παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τον κόσμο των άγριων ζώων), Adventures και Fitness (για να διατηρήσετε την φόρμα σας, παίζοντας). Το πακέτο της κονσόλας Xbox 360 μαζί με τον αισθητήρα Kinect θα το βρείτε στο online κατάστημα του Getitnow.gr στα 306 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών της σειράς «Adventures». Αν έχετε ήδη κονσόλα, ο αισθητήρας θα σας στοιχίσει 159 ευρώ για αγορά από τα καταστήματα Πλαίσιο

PlayStation Move
Η Sony έφερε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Ελλάδα το σύστημα PS Move με χειριστήριο κίνησης. Ανάλογης φιλοσοφίας με τους προηγούμενους αισθητήρες, το Move πωλείται είτε αυτόνομα (περί τα 65 ευρώ), για να προσαρμοστεί στην ήδη υπάρχουσα κονσόλα σας PS3, είτε σε πακέτο «Starter» μαζί με την τελευταία κονσόλα PS3 (περί τα 360 ευρώ). Το σύστημα περιλαμβάνει χειριστήριο κίνησης, καθώς και eye camera, ενώ τα παιχνίδια της Sony ξεκινούν από τα 30 περίπου ευρώ. Η εταιρία ανακοίνωσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα, οι κυκλοφορίες παιχνιδιών αποκλειστικά για το σύστημα Move θα έχουν ξεπεράσει τις πενήντα. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές της αγοράς για το PS Move στο Pathfinder shopping

Γνωρίστε την τεχνολογία Move και τις δυνατότητές της μέσα από το παρακάτω video:


Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v