Επιχείρηση «σωσίβιο»: Κάψτε λίπος σε 20’

Κάψιμο λίπους, μυϊκή ενδυνάμωση, βελτίωση αντοχής. Τρεις στόχοι, τρεις προπονητικοί κύκλοι σε είκοσι μόνο λεπτά. H web tv του In2life και ο personal trainer Πάνος Μπαλατσινός σας δείχνουν τον – σύντομο - δρόμο προς την παραλία.
Επιχείρηση «σωσίβιο»: Κάψτε λίπος σε 20’
του Νικόλα Γεωργιακώδη
 
«Ουκ εν τω πολλώ το ευ». Το αρχαίο ρητό για την σχέση της ποσότητας με την ουσία μπορεί κάλλιστα να καλύψει και την περίπτωση της άσκησης εν όψει καλοκαιριού. Την στιγμή που η πλειοψηφία των ασκούμενων πιστεύει ότι λαχανιάζοντας για παραπάνω από δύο ώρες σε διαδρόμους και ελλειπτικά θα δει αποτέλεσμα, νέες έρευνες αποκαλύπτουν τα οφέλη της σύντομης αλλά περιεκτικής άσκησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας άσκησης αποτελεί η κυκλική προπόνηση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα προπονητικό σύστημα το οποίο χωρίζεται σε κύκλους, οι οποίοι με την σειρά τους εμπεριέχουν δυναμικές ή αερόβιες ασκήσεις ή και τα δύο, οι οποίες εκτελούνται η μία μετά την άλλη χωρίς διάλειμμα. Το διάλειμμα ανάμεσα στους κύκλους γίνεται συνήθως με διατάσεις που έχουν σαν στόχο αφενός να βελτιώσουν την ελαστικότητα των μυών, αφετέρου να επιταχύνουν την αποθεραπεία, ή με αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης.

Οι ασκήσεις που περιλαμβάνει ο κάθε κύκλος μπορούν να είναι οποιασδήποτε μορφής: δυναμικές (pushups, καθίσματα), αερόβιες (τρέξιμο, ποδήλατο, επιτόπιο τρέξιμο, άλματα), με μηχανήματα ή αλτήρες, με μπάλες, με λάστιχα ή μόνο με το βάρος του σώματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη κυκλική προπόνηση είναι να μπορείτε να εκτελείτε τις ασκήσεις σε όσο το δυνατόν κοντινότερη απόσταση για να μην χάνετε χρόνο περιφερόμενοι από μηχάνημα σε μηχάνημα.

Η ιδιαιτερότητά της αυτή, την καθιστά ιδανική και για να πραγματοποιηθεί μέσα στο σπίτι με ελάχιστο εξοπλισμό. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι το σωματικό σας βάρος, ένα στρώμα για το έδαφος, ένα ζευγάρι αλτήρες, μια πετσέτα και ένα μπουκάλι νερό. Με ελάχιστο κόστος και την απαραίτητη καθοδήγηση μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ολοκληρωμένη προπόνηση καύσης θερμίδων και μυϊκής ενδυνάμωσης που θα σας προετοιμάσει σωματικά για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Μιλώντας για καθοδήγηση, ζητήσαμε από τον κ. Πάνο Μπαλατσινό, personal trainer, υπεύθυνο της base academy και ιδιοκτήτη των Persona Grata Studios να μας παρουσιάσει μία αποτελεσματική κυκλική προπόνηση με κύριο στόχο την καύση λίπους και την μυϊκή γράμμωση εν όψει καλοκαιριού. Μεταφερθήκαμε με το συνεργείο της Web Tv στο Persona Grata στην Νέα Σμύρνη και η συνέχεια επί του... player.

Προσοχή: Η προτεινόμενη κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης απευθύνεται σε υγιή άτομα και περιλαμβάνει τρεις κύκλους, κλιμακούμενης έντασης. Αν πάσχετε από οποιοδήποτε καρδιακό νόσημα είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε πρώτα καρδιολόγο πριν το δοκιμάσετε στο σπίτι. Επίσης αν έχετε οποιαδήποτε μυοσκελετική μάθηση (γόνατα, μέση, ώμοι), καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό σας – αν και σε αρκετές ασκήσεις του βίντεο προτείνονται «ηπιότερες» εναλλακτικές.

Δείτε το βίντεο:



Αναλυτικά οι ασκήσεις του βίντεο:

Κύκλος Ι
Ημικαθίσματα Squat
Αερόβια: Step Touch
Προσαγωγές ωμοπλάτης
Αερόβια: Φτέρνες
Kickbacks τρικεφάλων
Αερόβια: Αλπικό σκι
Διασταυρώσεις χεριών
Αερόβια: Step Touch
Περιφορές ώμων
Αερόβια: Φτέρνες
Πλάγιες στροφές κορμού
-Διάλειμμα με διατάσεις-

Κύκλος II
Αερόβια: Step Touch
Καθίσματα Plie
Αερόβια: Φτέρνες
Κωπηλατική με αλτήρες
Αερόβια: Αλπικό σκι
Pushups
Αερόβια: Step Touch
Κάμψεις δικεφάλων
Αερόβια: Φτέρνες με χέρια ψηλά
Εκτάσεις τρικεφάλων
Αερόβια: Στροφές κορμού
- Διάλειμμα με διατάσεις -

Κύκλος ΙΙΙ
Αερόβια: Step touch
Άλματα με ημικαθίσματα
Αερόβια: Φτέρνες
Κωπηλατική με Kickbacks
Αερόβια: Αλπικό σκι
Pushups με πλάγιες κάμψεις κορμού
Αερόβια: Φτέρνες
Box weights
Αερόβια: Step Touch
Διατάσεις

Καλά αποτελέσματα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v