Σχολές χορού: Εκφραστείτε με... ρυθμό!

Λέγεται πως ο Σωκράτης έμαθε να χορεύει στα 70 του, όταν ένιωσε πως είχε παραμελήσει ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του. Συμφωνώντας με το ρητό "ποτέ δεν είναι αργά", επιλέγουμε τις γνωστότερες σχολές χορού της Αθήνας και... ξεφαντώνουμε!  
Σχολές χορού: Εκφραστείτε με... ρυθμό!
της Έλενας Μπούλια

«Ο χορός είναι η πιο ευγενής, η πιο συγκινητική, η πιο όμορφη από τις τέχνες, γιατί δεν αποτελεί απλά μετάφραση ή απόσπαση της ζωής. Είναι η ίδια η ζωή.»
, είπε κάποτε ο Βρετανός ψυχολόγος Havelock Ellis και αυτά ίσως είναι τα πιο ακριβή λόγια για να περιγράψει κανείς τη σημασία του χορού στη ζωή μας.

Είναι γεγονός, κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν το ρυθμό μέσα τους. Ακόμα κι αν δεν διδάχθηκαν ποτέ τα σωστά βήματα, τις εντυπωσιακότερες φιγούρες, μπορούν να λικνίσουν το κορμί τους με τρόπο μαγευτικό και να αποσπάσουν τα βλέμματα και τον θαυμασμό όλων. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, δυσκολεύονται και ενώ το θέλουν πραγματικά τους φαίνεται αδύνατο, όταν ξεκινά η μουσική, να κάνουν και το παραμικρό βήμα. Κι όμως, ο χορός είναι ζωή.

Οι σχολές χορού δημιουργήθηκαν για να ανταποκριθούν και στις δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων. Οι μεν «ταλαντούχοι» μέσα από μια σχολή διαμορφώνουν και εμπλουτίζουν την ικανότητά τους στο χορό. Οι δε «ατάλαντοι» καταφέρνουν να… βγουν από το καβούκι τους. Μαθαίνοντας να χορεύουμε, ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά ένα κρυμμένο κομμάτι του εαυτού μας που μας βοηθά να αγαπήσουμε περισσότερο το σώμα μας. Όσο ιδρώτα κι αν χρειαστεί να χύσουμε, με το χορό τελικά ξεκουραζόμαστε, διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε, αλλά και αθλούμαστε, διατηρούμε τη γραμμή μας, ανακτάμε τις αντοχές μας. Επανερχόμαστε, εν ολίγοις, στα λεγόμενα του Ellis: Ο χορός είναι η ίδια η ζωή!

Πού θα μάθουμε χορό στην Αθήνα;

* Asters Dance Studios: Με την πίστη ότι ο χορός είναι η καλύτερη γυμναστική, οι διεθνείς σχολές χορού Asters διακρίνονται για τη μεγάλη γκάμα προγραμμάτων τους. Εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα latin, ευρωπαϊκών και ελληνικών χορών σε κοινωνικό, επαγγελματικό και αθλητικό επίπεδο. Ένα οργανωμένο σύστημα διδασκαλίας σε συνεργασία με αναγνωρισμένους ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς θα σας προσφέρουν τα καλύτερα εφόδια ώστε να γίνετε και εσείς ένας… Fred Aster. Το κόστος των μαθημάτων κυμαίνεται, ανάλογα με το πακέτο χορού που θα επιλέξετε, από 35 ευρώ το μήνα, ενώ δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Για τους επισκέπτες του www.asters.gr, άλλωστε, το πρώτο μάθημα διδάσκεται δωρεάν. (Καραολή-Δημητρίου 15, Πειραιάς, τηλ. 210 41 00 770).

* Dancemotion: «Ζήσε το ρυθμό» είναι το σύνθημα της αλυσίδας και μας προσκαλεί να το κάνουμε μαθαίνοντας λάτιν, ballroom και ευρωπαϊκούς χορούς, ελληνικούς, oriental και χορό της κοιλιάς, αργεντίνικο tango, jazz και μοντέρνους. Στις σχολές πραγματοποιούνται εβδομαδιαία πάρτι, βραδιές χορογραφιών, βραδιές απονομών διπλωμάτων και επαίνων, διαγωνισμού χορού και διάφορες άλλες εποχικές εκδηλώσεις. Η εγγραφή στη σχολή κοστίζει 15 ευρώ και το κόστος των μαθημάτων ξεκινά από 25 ευρώ το μήνα, και κυμαίνεται ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει κανείς. (Σχολές: Β. Κωνσταντίνου 35 & Περικλέους 42, Μαρούσι, τηλ. 210 61 29 018. Ελ. Βενιζέλου 62β, Ν. Ερυθραία, τηλ. 210 62 08 479).

* Σχολή Χορού Πάνου Μεταξόπουλου: Ο γνωστός χορευτής, δάσκαλος και τηλεοπτικός κριτής εκπομπής χορού, συνεχίζει με πάθος την πορεία που χάραξε ο πατέρας του στα ελληνικά χορευτικά δρόμενα, αναλαμβάνοντας πλέον και τη διεύθυνση της σχολής χορού που ίδρυσε ο Φώτης Μεταξόπουλος, το 1981. Στα προγράμματα της σχολής περιλαμβάνεται ένας αριθμός χορευτικών στιλ, από κλασικό μπαλέτο, jazz και tap dancing, μέχρι hip-hop, break dance και ελληνικούς δημοτικούς χορούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές και το κόστος των μαθημάτων επικοινωνήστε με τα γραφεία της σχολής. (Γ’ Σεπτεμβρίου 144, Αθήνα, τηλ 210 88 36 000 & 210 82 50 560).

* Fixdance Studio: Ο Μιχάλης Ναλμπάντης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το περσινό τηλεοπτικό σόου «Show you think you can dance», ως κριτής των διαγωνιζομένων. Η σχολή του ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια και κατασκευάστηκε με τα πιο σύγχρονα αρχιτεκτονικά μοντέλα και υλικά με στόχο τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών, την προώθηση της τέχνης του χορού καθώς και άλλων εναλλακτικών μεθόδων κίνησης. Στη σχολή διεξάγονται μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού, pointes, funky jazz, r&b, hip hop, latin, αλλά και pilates, yoga, χορευτική γυμναστική και χορογραφικά εργαστήρια. Υπάρχουν άλλωστε τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδιών. Το κόστος των μαθημάτων ξεκινά από 10 ευρώ την ώρα, ενώ η επίσημη εγγραφή γίνεται όταν ο μαθητευόμενος αποφασίσει μετά τα πρώτα μαθήματα ότι θέλει να παραμείνει στη σχολή. (Καλλιρόης 38, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 92 46 333).

* Σχολή χορού Αθήναιον: Από τις παλαιότερες και πλέον έμπειρες σχολές χορού στην Αθήνα, λειτουργεί υπό το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί», επιδιώκοντας έτσι στους μαθητές της τη γνώση του χορού, την καλή εξάσκηση αλλά και τη χαλάρωση και την ψυχαγωγία. Στη σχολή διδάσκονται, μεταξύ άλλων, tango, slow & Viennese Waltz, foxtrot, quickstep, latin και rhythm χοροί, salsa, disco, oriental αλλά και ελληνικοί χοροί. Το κόστος της εγγραφής είναι στα 25 ευρώ, ενώ το κόστος των μαθημάτων ξεκινά από 3,20 ευρώ την ώρα μέσω προγράμματος. (Καλλιρόης 43 & Ηρακλέους 2, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 92 33 800 & 210 92 33 866).

* Σχολή Χορού Φωκάς Ευαγγελινός: Ο γνωστός χορευτής και δάσκαλος μας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του λέγοντας «…ακολουθήστε το ταλέντο σας στο χορό και την έκφραση, και αφήστε το να σας οδηγήσει στη σχολή που δημιούργησα για’σας…». Στη σχολή αυτή θα διδαχθείτε κλασσικό χορό, μοντέρνο χορό, flamenco, latin αλλά και bárre á térre, χορευτική γυμναστική, pilates, power yoga, ελληνικούς χορούς κ.α. Το κόστος της εγγραφής είναι στα 35 ευρώ ετησίως, ενώ τα δίδακτρα για δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα είναι 70 και 80 ευρώ το μήνα αντίστοιχα. (Σχολές: Κυψέλης 5α, Κυψέλη, τηλ. 210 82 54 500 & 210 82 54 501. Αβέρωφ 4 & Μάρνη, Αθήνα, τηλ. 210 52 33 936).

* Galena’s Dance Studios: Η Galena Velikova με μία δεκαετή ενεργή πορεία στον αθλητικό χορό ίδρυσε πριν έξι χρόνια την δική της σχολή χορού στην Αθήνα, ενώ σύντομα η σχολή απέκτησε και υποκαταστήματα. Στη σχολή παραδίδονται μαθήματα latin και ευρωπαϊκών χορών, r&b και hip hop, σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, ενώ χάρη στα συχνά πάρτι που διοργανώνονται οι εκπαιδευόμενοι χορευτές έχουν τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης. Εξάλλου, στις σχολές παραδίδονται και μαθήματα χορού για μελλόνυμφους, για να κάνετε την τόσο σημαντική αυτή μέρα ακόμα πιο ξεχωριστή. Το κόστος της εγγραφής στη σχολή ανέρχεται στα 45 ευρώ, ενώ το κόστος των μαθημάτων ξεκινά ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε από 40 ευρώ το μήνα. (Σχολές: Μεσογείων 180, Χολαργός, τηλ. 210 65 61 355. Κολοκοτρώνη 24, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 00 422. Μεταξά 7, Γλυφάδα, τηλ. 210 89 40 001. Τριπόλεως 1, Δάφνη, τηλ. 210 97 65 095).
 
* Art Dance: Είτε είστε εμπειρικός χορευτής, καινούργιο μέλος στον χορευτικό κόσμο, επαγγελματίας χορευτής ή απλώς λάτρης της κίνησης, η σχολή χορού Art Dance δημιουργήθηκε για να σας ξεναγήσει στη μεγαλύτερη ποικιλία χορών με το υψηλότερο χορευτικό επίπεδο. Στη σχολή διδάσκονται: Latin, Ballroom, Salsa, Tango Argentino, Flamenco, Hip Hop, Street Jazz, Oriental, Μπαλέτο, Ελληνικοί Χοροί, Χορευτική Γυμναστική. Η διαρκής ενημέρωση για την πορεία των τάσεων στον χορευτικό κόσμο, έρχεται να επιβεβαιώσει τη φιλοσοφία της σχολής ως πρωταγωνιστή στα χορευτικά δρώμενα. Το κόστος της εγγραφής στην Art Dance ανέρχεται στα 30 ευρώ, ενώ υπάρχουν οικονομικά πακέτα ετήσιων ή τετράμηνων προσφορών που ξεκινούν από 40 ευρώ το μήνα. (Βυζαντίου 2, Καλογρέζα, τηλ. 210 27 18 628).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v