Βαριέσαι τη γυμναστική; Κάνε πιλάτες!

Από τις πιο διασκεδαστικές προπονήσεις που μπορείς να κάνεις, το πιλάτες θα σε βοηθήσει να ξεπιαστείς και θα γυμνάσει όλο σου το σώμα.
Βαριέσαι τη γυμναστική; Κάνε πιλάτες!
της Ηρώς Κουνάδη

«Βρες μια άσκηση που να σου αρέσει και δεν θα ξανακλάψεις ποτέ λεφτά συνδρομής γυμναστηρίου». Αν είσαι λίγο σαν κι εμάς, το διαβάζεις και το ξαναδιαβάζεις αυτό παντού, και δεν συνειδητοποιείς πόσο μεγάλη αλήθεια είναι. Μέχρι να βρεις όντως μια άσκηση που να σου αρέσει, και να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια: αυτά που βλέπουν τη γυμναστική ως κάτι που θέλεις και όχι κάτι που πρέπει να κάνεις. Πιλάτες δοκίμασες;

10+1 καλοί λόγοι να κάνεις πιλάτες

Το πιτσιρίκι που κρύβεις μέσα σου θα τρελαθεί να χοροπηδάει πάνω σε φουσκωτές μπάλες και να κυλιέται μαζί τους στα πατώματα.

Θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα ομοιόμορφα και ταυτόχρονα, χωρίς το ενοχλητικό πιάσιμο των “leg days” του γυμναστηρίου.

Βασικά, χωρίς ενοχλητικό πιάσιμο γενικώς. Και ο πιο αγύμναστος άνθρωπος του πλανήτη να είσαι, πόνος δεν υπάρχει. Ούτε την πρώτη μέρα, ούτε τη δεύτερη, ούτε ποτέ.

Θα μάθεις να αναπνέεις σωστά, και θα ανακαλύψεις πόσο σημαντικές είναι οι αναπνοές όχι μόνο στη γυμναστική, αλλά γενικώς σε κάθε κίνησή σου.

Θα νιώσεις πρώτη φορά στο σώμα σου μυς που δεν είχες ιδέα ότι ήταν εκεί.

Θα σταματήσει η μέση σου να πονάει από τα οκτάωρα καθιστικής δουλειάς που έχεις γράψει στο κοντέρ σου.

Θα αλλάξει η στάση του σώματός σου (ειδικά όταν κάθεσαι, τα οκτάωρα που λέγαμε) θα αποκτήσεις καλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη ευλυγισία.



Θα σφίξει το σώμα σου, και θα δεις διαφορά στο πώς κάθονται επάνω σου/ πόσο ευκολότερα κουμπώνουν τα ρούχα σου. Δεν είναι επειδή αδυνάτισες, είναι επειδή «έσφιξες».

Δεν θα βαρεθείς με εκατό επαναλήψεις της ίδιας άσκησης. Υπάρχουν τόσες χιλιάδες διαφορετικές ασκήσεις, που γενικώς δεν θα βαρεθείς ούτε στιγμή.

Δεν έχει –στις περισσότερες περιπτώσεις– δέσμευση υπό τη μορφή μηνιαίας συνδρομής γυμναστηρίου. Πληρώνεις με το μάθημα, με την ώρα δηλαδή συνήθως, όποτε βαρεθείς φεύγεις. Αλλά δεν θα βαρεθείς, σου το υπογράφουμε.

Κι ένας λόγος μπόνους: Σύμφωνα με την απολύτως αναξιόπιστη και εντελώς προσωπική μας στατιστική ανάμεσα στους ανθρώπους που ξέρουμε, είναι η πιο σέξι γυμναστική που μπορείς να κάνεις.



Θα χρειαστώ εξοπλισμό;

Αν ξεκινήσεις σε κάποιο pilates studio, όχι. Αν «κολλήσεις» και θέλεις να κάνεις ασκήσεις και στο σπίτι τις μέρες που δεν έχεις μάθημα, θα πάρεις μια μπάλα (στα 10€ κυμαίνονται οι καλές) και ένα στρώμα (άλλα 10€) και καθάρισες.

Πόσο κάνουν τα μαθήματα;

Αναλόγως πού θα πας, και αν θέλεις να κάνεις μόνος/η ή σε γκρουπάκι, η ώρα κυμαίνεται στα 10€ για τα γκρουπ και στα 15-20€ για τα ιδιαίτερα. Ομαδικά μαθήματα αυτή τη στιγμή στα στούντιο δεν πραγματοποιούνται, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, μπορείς όμως να κάνεις ιδιαίτερο, ή να έρθει εκπαιδευτής πιλάτες στο σπίτι σου. Επίσης, πολλά στούντιο κάνουν πλέον τα ομαδικά τους μαθήματα online –αρκεί να έχεις τον εξοπλισμό που λέγαμε στο σπίτι. Σε όλες σχεδόν τις διευθύνσεις που σου είχαμε συγκεντρώσει για γιόγκα εδώ πραγματοποιούνται και μαθήματα πιλάτες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v