Πέντε είδη χορού για να κάψετε λίπος

Θέλετε να κάψετε πολλές θερμίδες, να νιώσετε ευεξία και να διασκεδάσετε; Ας αρχίσουν οι χοροί!
Πέντε είδη χορού για να κάψετε λίπος


Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βαριούνται αφόρητα τη μοναχική γυμναστική, θέλουν παρέα για να ξεδώσουν, μουσική και συνεχόμενη εναλλαγή κινήσεων, τότε ο χορός είναι μονόδρομος.

Μέσα από τον χορό θα κοινωνικοποιηθείτε, θα απελευθερώσετε τις όμορφες ορμόνες της ευεξίας και, παράλληλα, θα γυμνάσετε σώμα και πνεύμα. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να κάψει μέχρι και 500 θερμίδες σε μια ώρα χορού, οπότε γιατί να μη συνδυάσετε το... χορόν μετά του ωφελίμου;

Δείτε παρακάτω πέντε από τους πιο έντονους χορούς και πού θα τους μάθετε βήμα βήμα.

Samba

Ο ρυθμικός αφροβραζιλιάνικος χορός του καρναβαλιού χαρακτηρίζεται από έντονη κίνηση στη λεκάνη και γρήγορα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στα πόδια, και πέρα από συναισθήματα ευφορίας, προκαλεί και έντονη καύση θερμίδων λόγω έντασης. Η δημοτικοτητά του εκτοξεύθηκε στα ύψη όταν το 1933 ο Φρεντ Αστέρ και η Ντολόρες ντελ Ρίο τον χόρεψαν στη ταινία «Volando hacia Rio de Janeiro» και έκτοτε παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις. Δε χρειάζεται να πάρετε μαζί σας φτερά και πούπουλα για να τον μάθετε, αρκεί να απευθυνθείτε σε σχολές όπως η Motus ή η MG Dance Floor.

 



Salsa

Συνεχίζουμε σε ρυθμούς λάτιν, με έναν χορό που έχει τις ρίζες του στην Κούβα και την Αφρική, συνδυάζει στοιχεία από τους χορούς και των δύο χωρών, και κυριάρχησε στην Νέα Υόρκη στα 50s, όταν τη χόρευαν σε νυχτερινά κέντρα, σε μπαρ, αλλά και στους δρόμους. Χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες με βάση την προέλευσή της (Puerto Rican, Cuban, Colombian κ.α.) και διαφοροποιείται ανάλογα το βασικό βήμα, τις στροφές, το μέτρημα και τις φιγούρες. Μαθήματα salsa θα κάνετε στη σχολή Cubania στη Νέα Σμύρνη και τους Αμπελόκηπους και στην L.A. Dance Academy στην Αγία Παρασκευή.

 



Swing

Οι ρίζες του εντοπίζονται στα τέλη του 1800 στους αφροαμερικάνους της Αμερικής, και χαρακτηρίζεται από εύθυμες, έντονες κινήσεις χεριών και ποδιών και χορό σε ζεύγη. Η δημοτικότητά του έφτασε στο αποκορύφωμα τη δεκαετία του '50 παράλληλα με την άνθηση της μουσικής rock‘n rol, ενώ κάποια τα είδη που το αποτελούν είναι η Lindy Hop, η Αuthentic jazz, το 20's Charleston, η Shag, η Balboa και το Rock 'n' Roll. Μία ώρα μαθήματος, ακόμα και με τα βασικά βήματα, αρκεί για να… στάξετε, ενώ τα πρώτα σας βήματα μπορείτε να τα κάνετε σε πολλές σχολές στην Αθήνα που θα βρείτε εδώ.

 



Hip Hop

Οι κινήσεις αντιστοιχούν σε χτύπους και οι χτύποι συνδυασμένοι δημιουργούν «σειρές» κινήσεων. Αυτές οι έντονες φιγούρες, αποτελούν τη βάση του hip hop, ο οποίος ωστόσο δεν είναι απλώς ένας χορός, αλλά μια ολόκληρη κουλτούρα που χρειάζεται μελέτη και γνώση προτού καταλάβετε το «ζουμί» του. Υπάρχουν διάφορες «σχολές» hip hop (east και west coast, southern rap, freestyle, R&B, breakdance κ.α.) που έχουν τις δικές τους ρίζες και κοινωνικές προεκτάσεις η καθεμία, αλλά και τις δικές τους φιγούρες. Προετοιμαστείτε για ζόρικες φιγούρες και έντονα βήματα, και απευθυνθείτε σε σχολές, όπως η Athens Dance School στην Ακαδημία Πλάτωνος και το Footloose στο Χαλάνδρι.

 



Capoeira

Χορός, πάλη, ρυθμός, παιχνίδι και άφθονος ιδρώτας. Η Capoeira είναι μια βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη, μια μορφή πάλης για την ακρίβεια μεταμφιεσμένη σε χορό, η οποία συνδυάζει όλα τα παραπάνω σε ένα απολαυστικό, απαιτητικό και συνάμα αυτοσχεδιαστικό μείγμα. Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από αφρικανούς σκλάβους οι οποίοι αναζήτησαν μια μορφή πάλης μεταμφιεσμένη σε χορό, ώστε να μπορούν να εξασκούνται σε αυτήν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Περιλαμβάνει εντυπωσιακές φιγούρες και «χορευτικά», ενώ αποτελεί φιλοσοφία ζωής για όσους την ακολουθούν συστηματικά. Μυηθείτε στην Capoeira μέσα από σχολές όπως η Cumana στο Γκάζι και με την ομάδα των Banzo de Senzala στο Μοναστηράκι και στο Μαρούσι.

 

 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v