Πλαστική χειρουργική: Η δεύτερη ευκαιρία σας!

Προγούλι, ρυτίδες στα μάτια, φαλάκρα, ”σωσίβιο” στη μέση είναι κάποια από τα προβλήματα της ανδρικής εμφάνισης που επιλύει η πλαστική χειρουργική, ακόμα και... χωρίς νυστέρι. Ζητήστε χωρίς ταμπού μια... δεύτερη ευκαιρία!
Πλαστική χειρουργική: Η δεύτερη ευκαιρία σας!

του Ευάγγελου Χρ. Μπελλώνια (*)

Μήπως κάθε πρωί ο καθρέφτης σας γίνεται ο πιο αμείλικτος εχθρός σας;

Μήπως κοιτάτε τα πλούσια μαλλιά, και το σφικτό σώμα του συμμαθητή σας με μίσος; Μήπως βρίσκετε τον εαυτό σας συχνά ν’ αναρωτιέται γιατί κάποιος γνωστός σας φαίνεται τόσο νέος; Μήπως ξεφυλλίζοντας τα διάφορα περιοδικά η προσοχή σας πέφτει πάνω στους επώνυμους που αφέθηκαν στο νυστέρι του πλαστικού χειρουργού; Μήπως κρυφοκοιτάζετε με λαχτάρα τις φωτογραφίες πριν και μετά το χειρουργείο;

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Ο σύγχρονος άνδρας τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποζητά τρόπους να βελτιώσει την εμφάνισή του και να κάνει τα σημάδια από το πέρασμα του χρόνου, αλλά και του στρες που συνδέεται με τον τρόπο ζωής του, λιγότερο ορατά.

Αρχίζοντας δειλά με την χρήση καλλυντικών που σχετίζονται με το καθημερινό ξύρισμα, οι άνδρες σήμερα φαίνεται να ξεπερνούν με άνεση το άβατο της ματαιοδοξίας το οποίο ήταν επί αιώνες ”γυναικεία υπόθεση”. Οι άνδρες πλέον ζητούν χωρίς ταμπού μια δεύτερη ευκαιρία.

Η βιομηχανία ”ανδρικής ομορφιάς” αναπτύσσεται ραγδαία. Ο αριθμός των ανδρών που αποζητά την βοήθεια της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής αυξάνει χρόνο με το χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 1998 οι άνδρες αποτέλεσαν μόλις το 9% του συνόλου των αισθητικών επεμβάσεων, ενώ το 2003 το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 14%, υπήρξε δηλαδή αύξηση 55%.

Αν κανείς αναλύσει τα προσωπικά στοιχεία αυτών των ανδρών θα διαπιστώσει ότι οι αισθητικές επεμβάσεις δεν αφορούν ανθρώπους της τέχνης και της μόδας μόνο. Επιχειρηματίες, τραπεζίτες, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, δικηγόροι, πολιτικοί, αλλά και κάθε άνδρας απαντά με άνεση στο τι θα ήθελε να βελτιώσει στην εμφάνισή του.

Στην σημερινή κοινωνία της πληροφορίας οι άνδρες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις νέες τάσεις και να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που τους διευκολύνουν να αποφασίσουν την είσοδό τους στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Μύτη, αυτιά, ουλές ακμής, μαλλιά, κοιλιά και στήθος προβληματίζουν συνήθως τους νεότερους.

Επιπλέον σε αυτά, προγούλι και μάτια απασχολούν τους ωριμότερους άνδρες. Είναι γενικά παραδεκτό ότι σακούλες στα κάτω βλέφαρα, ρυτίδες και πτυχές στα επάνω βλέφαρα και πεσμένα φρύδια κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται θλιμμένο και κουρασμένο.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια σχετικά απλή και σύντομη επέμβαση που επιτρέπει την αυθημερόν έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά δίνοντας άμεσα στον ασθενή μια νεανική φρεσκάδα στο πρόσωπο.

Το προγούλι ή ”διπλοσάγωνο” μπορούν να αντιμετωπισθούν με λιπογλυπτική, με χειρουργική ή και με συνδυασμό των δύο.

Στους μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς όπου υπάρχει γενικότερη χαλάρωση του προσώπου γίνεται lifting προσώπου με τέντωμα των μυών. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται το σχήμα και η όψη του προσώπου με αποτέλεσμα μια πιο νεανική εμφάνιση.

Τα πεταχτά αυτιά διορθώνονται με απλή επέμβαση υπό τοπική αναισθησία.

Η αντιμετώπιση της φαλάκρας γίνεται πλέον με βελτιωμένες μεθόδους εμφύτευσης οι οποίες δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Η χειρουργική επέμβαση για την διόρθωση της κοιλιάς ποικίλει σε διάρκεια και χρόνο ανάρρωσης ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Το ”σωσίβιο” γύρω από την μέση μπορεί να αντιμετωπιστεί απλά με λιποαναρρόφηση, ενώ λιπώδης μάζα στην κοιλιά με ή χωρίς κήλη και χαλάρωση αντιμετωπίζονται με κοιλιοπλαστική.

Ενδιάμεσες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπιστούν με συνδυασμό λιποαναρρόφησης και εκτομής δέρματος.

Η συσσώρευση λίπους στο στήθος του άνδρα που το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο από το κανονικό λέγεται γυναικομαστία και διορθώνεται συνήθως με λιποαναρρόφηση.

Σε όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να παραληφθεί και η χρησιμότητα των απλών μη χειρουργικών μεθόδων για τις πιo ήπιες περιπτώσεις. Είναι γνωστή η χρησιμότητα του BOTOX, των διαφόρων υλικών γεμίσματος και των Lasers για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου.

Καταλήγοντας, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι παραπάνω επεμβάσεις είναι χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνονται σε εξοπλισμένα χειρουργεία νοσοκομείων από χειρουργούς ειδικευμένους στην πλαστική χειρουργική. Το αποτέλεσμα και ο βαθμός ικανοποίησης του ασθενούς δεν κρίνεται μόνο από την ικανότητα του χειρουργού, αλλά και από την ικανότητα του ασθενούς να αναλύσει στον χειρουργό τις προσδοκίες του, να κατανοήσει τους περιορισμούς, την μεθοδολογία, τα ρίσκα και τα κόστη, αλλά και να ακολουθήσει τις σαφείς μετεγχειρητικές οδηγίες.

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και συμβάλλουν στην τόνωση της αυτοπεποίθησης των ανδρών σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

* Ο Ευάγγελος Χρ.Μπελλώνιας Μ.D (εικονίζεται στη μικρή φωτό), είναι Πλαστικός Χειρουργός, Συνεργάτης του Δ.Θ.Κ. ”Υγεία” και Εταίρος του Κέντρου Αισθητικών Εφαρμογών ”Dermalaser”. Μπορείτε να στείλετε ερωτήματά σας στον κ. Eυάγγελο Μπελλώνια στο [email protected].

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v