Περιποίηση προσώπου για άνδρες

Το υπερβολικό καυσαέριο, η μολυσμένη ατμόσφαιρα, η φυσιολογική γήρανση του δέρματος, η κακή ποιότητα επιδερμίδας, το καθημερινό ξύρισμα είναι κάποιοι μόνο από τους λόγους που και οι άνδρες χρειάζονται εντατική περιποίηση προσώπου.
Περιποίηση προσώπου για άνδρες
της Έλενας Μπούλια

Ποιος είπε ότι το ανδρικό δέρμα δεν χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση για να διατηρείται καθαρό, ελαστικό και να δείχνει «φρέσκο» και σφριγηλό. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο δροσερό νεράκι με το οποίο κάθε πρωί ξεπλένετε το πρόσωπό σας, αλλά σε συγκεκριμένες θεραπείες και καλλυντικά που μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα της ανδρικής επιδερμίδας θεαματικά.

Εν αρχήν ην η… κάθαρσις
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να περιποιείστε την επιδερμίδα σας είναι με έναν βαθύ καθαρισμό, για τον οποίον θα χρειαστεί να αφεθείτε στα χέρια ειδικών (δείτε στα Σχετικά Άρθρα πού μπορείτε να απευθυνθείτε και με πόσα). Ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου πραγματοποιείται συνήθως με την χρήση καλλυντικών και απολυμαντικών, τα οποία κάνουν peeling και απολέπιση για να καθαρίσουν οι πόροι από σμήγμα και νεκρά κύτταρα. Έπειτα ακολουθεί καυτηριασμός με υψίσυχνα ώστε να μην υπάρξει επιμόλυνση μετά τον καθαρισμό, και στο τέλος γίνεται ενυδάτωση της επιδερμίδας με ειδική μάσκα και κρέμα. Φυσικά, διαφορετικές θεραπείες εφαρμόζονται σε επιδερμίδες με συγκεκριμένα προβλήματα, όπως έντονη ακμή ή ξηροδερμία.

Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, ιδιαίτερα με το πόσο λιπαρή είναι, ο καθαρισμός θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Στο ενδιάμεσο μπορεί κανείς να διατηρήσει την επιδερμίδα του καθαρή, ενυδατωμένη και σφριγηλή με την χρήση των παρακάτω προϊόντων.

Vichy Homme – Gel καθαρισμού προσώπου
Για να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρωί και βράδυ, κάνοντας ελαφρές μαλάξεις στο δέρμα και ξεπλένοντας με χλιαρό νερό. Ενδυναμώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αφήνοντάς το καθαρό και σφριγηλό.
Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.
Τιμή: 9,90 ευρώ


Elemis – Daily Moisture Boost
Αμέσως μετά τον καθαρισμό με το ειδικό σαπούνι είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας καλής ενυδατικής κρέμας που θα «δροσίσει» το δέρμα και δεν θα το αφήσει ξηρό και με αίσθηση τραβήγματος. Η κρέμα της Elemis, με την ελαφριά σύνθεση, ενυδατώνει χωρίς να «λαδώνει» το δέρμα, ενώ προσδίδει θρέψη και ελαστικότητα.
Θα βρείτε το προϊόν στα περισσότερα καταστήματα ομορφιάς, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από το e-shop του Κώστα Παπαέλληνα.
Τιμή: 49,80 ευρώ

Lierac – Homme Diopti Contour Des Yeux
Μία εξαιρετική κρέμα ματιών για τις «σακούλες» και τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια, την οποία μπορείτε τα εφαρμόζετε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
Θα την βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.
Τιμή: 24 ευρώ



Apivita – Κρέμα βαθιάς απολέπισης με ελιά
Για επιδερμίδες με έντονη έκκριση σμήγματος το peeling μία φορά την εβδομάδα με μία κρέμα απολέπισης και ενυδάτωσης είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρηθεί το δέρμα όσο το δυνατόν πιο υγιές μέχρι τον επόμενο καθαρισμό. Προτείνουμε την κρέμα βαθιάς απολέπισης της Apivita, πλούσια σε έλαια από σταφύλι, βερύκοκο και ελιά, τα οποία αφαιρούν από το δέρμα τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζουν τους πόρους και αφήνουν το δέρμα απίστευτα απαλό και αναζωγονημένο. Απλά απλώστε την σε καθαρό δέρμα, κάντε ελαφρύ μασάζ και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Θα την βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.
Τιμή: 3,50 ευρώ (για ένα σετ με δύο «μερίδες» μιας χρήσης)

Korres Καλέντουλα & Ginseng – Γαλάκτωμα για μετά το ξύρισμα
Μη λιπαρό γαλάκτωμα για τη φροντίδα μετά το ξύρισμα. Το Ginseng διευκολύνει την πρόσληψη νερού και θρεπτικών συστατικών από την επιδερμίδα, ενώ η καλέντουλα διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες, οπότε προστατεύει από τους ερεθισμούς. Το γαλάκτωμα περιέχει επίσης αλόη και προβιταμίνη Β5.
Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.
Τιμή: 8,30 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v