Πρόσκληση σε δείπνο Beaujolais Nouveau - ναι, καλά διαβάσατε!...

Μια εκδήλωση για να φωνάξουμε κι εμείς "Le Beaujolais nouveau est arrivé", λίγο πιο διαφορετικά και πολύ πιο νόστιμα από τα συνηθισμένα. Είστε όλοι καλεσμένοι!
Πρόσκληση σε δείπνο Beaujolais Nouveau - ναι, καλά διαβάσατε!...
Μου αρέσουν οι "διαφορετικές" οινικές εκδηλώσεις. Ειδικά αν έχω τη δυνατότητα να τις οργανώνω εγώ. Και επειδή πιστεύω ότι το κρασί είναι χαρά, ξέρω ότι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι άνθρωποι καλοπροαίρετοι που θέλουν να περνούν καλά και ξέρουν να το κάνουν.
 
Μετά από αυτή την εισαγωγή, να σας πω ότι, για άλλη μια φορά, αποφάσισα να σας προσκαλέσω σε μια εκδήλωση, για την οποία είμαι προετοιμασμένος να βγω τελείως έξω από το "comfort zone" μου, όπως λέγεται. Τι εννοώ; Όσοι με ξέρουν, με έχουν σίγουρα ακούσει πολύ συχνά να καταφέρομαι εναντίον του Beaujolais Nouveau, μη θεωρώντας το σοβαρό κρασί και τα λοιπά και τα λοιπά. Είχα όμως μια ιδέα, πριν λίγο καιρό: Τι θα γινόταν αν κατάφερνα να αναιρέσω τον εαυτό μου, κάνοντας γνωστούς και (οινο)φίλους να περάσουν όμορφα πίνοντας Beaujolais Nouveau, συνοδεύοντάς το με τέλειο φαγητό;...
 
Έτσι ξεκίνησαν όλα. Συναντήθηκα με τους ανθρώπους του Scala Vinoteca, μια ομάδα από νέους και πολύ ορεξάτους ανθρώπους που αποφάσισαν να (ξανα)απογειώσουν το ιστορικό αυτό οινοφιλικό στέκι, και η ιδέα έγινε concept. Και το concept έγινε εκδήλωση, στην οποία είστε όλοι προσκεκλημένοι!
 
Τι θα κάνουμε; Θα δοκιμάσουμε τέσσερα κρασιά Beaujolais - τρία nouveaux και ένα villages. Αυτό, όμως, δεν θα γίνει "ξεροσφύρι". Αντιθέτως, ο απίστευτα ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος έχει σχεδιάσει ένα μενού 4 πιάτων (5 με το amuse bouche) ειδικά για τη βραδιά, εκτός της κάρτας του εστιατορίου, με εκλεκτά υλικά που συμφωνήσαμε μαζί (τυριά, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, foie gras, φραγκόκοτα, αλλαντικά, τρούφα και πολλά-πολλά φρούτα σε διάφορες μορφές) και θα απογειώσουν ακόμα και αυτά τα κρασιά! Εκ των οποίων, πρέπει να σας πω, κάποια (στην αρχή και στο τέλος) θα τα δοκιμάσουμε και σε (ακόμα) πιο ανάλαφρες μορφές, δηλαδή σε cocktail, sangria κλπ.
 
Όλο αυτό θα λάβει χώρα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Scala Vinoteca, που βρίσκεται (αν και ποιος δεν το ξέρει;) στο Κολωνάκι - Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου.
 
Συνήθως οι εκδηλώσεις για το Beaujolais Nouveau περιορίζονται σε δοκιμές του κρασιού και κάποια ψιλοσυνοδευτικούλια. Εμείς θα φάμε καταπληκτικά (σας το εγγυώμαι), θα δοκιμάσουμε τις 3 βασικές ετικέτες Beaujolais Nouveau της αγοράς (συν ένα πολύ αξιόλογο Beaujolais Village - naturel, παρακαλώ), θα παίξουμε και λιγάκι με τα κρασιά και γενικά, να ξέρετε, θα περάσουμε τέλεια!
 
Η τιμή κατ' άτομο είναι €38 και οι θέσεις, απ' ότι ενημερώθηκα, έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν. Γι αυτό, καλέστε το συντομότερο για κρατήσεις στα τηλέφωνα 210-3610041 και 6974-092392. Σας περιμένω!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v